automoto.ee foorumid

Täisversioon: Probleemid soojendusega
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas on mingi võimalus soojendusradiaatori puhastamiseks. Tundub, et radiaator ei anna piisavalt sooja välja. Mulle teadaolevalt pole vett kunagi sees olnud. On aga olnud kord õli jahutusvedeliku sees. Põhjuseks oli õliradiaatoris olnud pisike auguke, mis lasi õli jahutussüsteemi. See õliradikas on õlifiltri ja ploki vahel. Autoks on a6 96 aastast. Uus soojendusradikas maksab paarsada krooni, aga vahetamine on selline eriline ooper. Lisaks sellele on veel kliima ka peal. Ja nüüd siis selline küsimus. On kellelgi teada mõnda autokeemiat selleks puhuks?
üldiselt on lihtsam , kokkuvõttes kindlasti ka odavam (kuna lõpuks lähed ikka seda teed) see kohe uue vastu vahetada ... tean paari tegelast kes erinevatel autodel üritanud soojendusradiaatorit puhastada , taastada jne. kuid lõpuks ikka vanaga lutsu visatud ja uuega asendatud ...
Tavaline radikapuhastus vahend, aga siis võib täitsa umbe minna või üldse läbilaskma hakata. Kõigepealt aga soovitan audi klubi foorumit uurida.
Olen teinud nii: tosool välja, soojenduse otsad mootori poolt lahti, otsinud 2 1/2l plastik pudelit, radikapuhastusvahend kuuma veega segatuna ühest otsast radikasse, siis veel niipalju kuuma vett et üks pudel oleks täis, see läheb ühte otsa teine kokkupressitult teise otsa (pudelid kinnitan klambrite ja vahejuppidega, mis tehtud jämedamast voolikust).
Enne solgutamist (pressin üht pudelit kokku, samas teine paisub ja vastupidi) annan aega vahendil mõnda aega toimida.
Lõpuks lasen, loputuseks ja mustuse lõplikuks eemaldamiseks, kuuma vett üht- ja teistpidi läbi joosta.

Mõne masina peal katsetatud ning häid tulemusi andnud, kuigi enda Sierra peal hästi ei toiminud, ei teagi miks, sest sodi tuli välja küll.
oleks mõistlik eristada kaks juhtu:

1) tavaline aastatega sadestunud katlakiviga võitlemine (abiks radikapuhastusvahend, aga happed teevad kõvemat tööd - ma nt äädikaga puhastanud; on äädikaga ka üks radikas auklikuks muutunud...)

2) siin teemaks jutuksolev võimalik õli - eeldatavasti pole radikapuhastusained selles osas eriti võimekad ja nt nõudepesuvahend vms rasva lahustav aine teeb ilmselt paremat tööd

mõlemal juhul tuleks süsteemi pärast hoolikalt loputada: ühel juhul jääb süsteemi hape, teisel soolad.