automoto.ee foorumid

Täisversioon: Overdrive käigukast tuvastamiseks
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Oskab keegi arvata, mis autol võis selline käigukast kunagi peal olla?


[Pilt: P2070106.jpg]

[Pilt: P2070099.jpg]

[Pilt: P2070100.jpg]

[Pilt: P2070101.jpg]

[Pilt: P2070102.jpg]

[Pilt: P2070104.jpg]
Laycock de Normanville overdrive käimakotti kasutasid väga paljud Briti autod, näiteks Austin Healey, Triumph Spitfire, aga ka Volvo P1800 ja Amazon.
Ma ütleksin, et algse Triumph Spitfire oma see ei ole, Spitil starter teisel pool. Siin mõned Spiti OD käigukasti pildid:
http://www.justdrive.ca/gt6/josh/5speed.html
Aga Triumph GT6 (tegelikult ka Spitfire GT6) kast on juba palju sarnasem:
http://myweb.tiscali.co.uk/gt6man/Graphi...uild28.jpg
Ma millegipärast arvan, et see käimakott pole siia maile sattunud lähiminevikus. Kas oleks tõenäoline, et juba enne suurt sõda võis mõne auto küljes selline kast olla?
speedsta Kirjutas:Ma millegipärast arvan, et see käimakott pole siia maile sattunud lähiminevikus. Kas oleks tõenäoline, et juba enne suurt sõda võis mõne auto küljes selline kast olla?
Ei ole võimalik, sest antud firma käigukast pandi esimest korda seeriaauto külge 1948. aasta paiku.
ma siin just otsisin , et Ameerikas oli OD kast valmis ehitatud küll umbes 1940.a. Aga ei leia seda õiget kohta üles.Ameerika OD ja Euroopa oma on natuke erinevad asjad, kui mälu ei peta. Euroopas tähendab OD elektriliselt lülitatavat kiireimat ülekannet. (Ameerikas on see vist automaatkasti mingi töörezhiim?) Põhiliselt kasutati neid 60-aastate Inglise autodel , aga ka Volvo 200 seerial . Võib-olla on see mingilt meremehe toodud autolt pärit?
Minu viga. Vaatasin wikipediast järele, et tõesti Euroopas tehti esimene OD kastiga masin ´48 aastal vms. Kuidagi on see meie maale jõudnud, meremees oleks üks tõenäoline võimalus.
Ei usu et volvo käigukast amazonil ja p1800 kasutati m31 ja m41 käigukaste need näevad välja teistsugused 200 volvol sai ise ka kunagi OD kasti vahetatud ja see oli ka kordi suurem Pakuks et see mingi inglase käigukast