automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tööriistadest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
käimasolevale müüriladumisele võtsin abiks peaaegu kõige odavama poest saada olnud laseri.
muud kogemust mul pole, aga see oskas ennast ka ise loodi ajada ja sihid sai tema abil paika küll.
oli teine umbes suurusjärk odavam siin algselt viidatud asjast.
Mul üks odav ja üks kallim laser kasutusel, nimesi ei mäleta peast. Loodi ajavad end samaväärselt, vahe on laseris. Odava kiir on palju nõrgem ja mida kaugemal, seda paksem jutt on seina peal. Kallima kiir on pimedas ka 50 meetri peal päris konkreetne
Kui siin jutt juba odavatele hiinakatele läks. Soovitusi mõne odava juhtmega mutrikeerja osas, millega 2x aastas kahel sõiduautol rattaid vahetada. Siiani olen hariliku ristvõtmega majandanud, aga laiskus kipub kallale. Ainsad nõuded nagu oleks, et teeks töö ära ja seejuures vedru kohe välja ei viska. Palju sellise hariliku sõiduauto rattavahetuse jaoks Nm üldse vajalik on?
Ise ostaks pigem sellise https://www.verkter.ee/lasernivelliir-de...unane.html 3€ vast ei tapa ja 360 kraadi kiir on mugav. Kui üldse ristlaser valida, siis peaks see täpselt laseri alla ja üles näitama.
(11-10-2020, 11:06 AM)diesel Kirjutas: [ -> ]mul selle fxa rällakas, mutrikeeraja ja trell. veel ei kurda millegi üle. või nojah, väike aku on ikka väike küll.
suurem on hetkel 53 raha. on suisa 46 prossa allahindlust. vägev. ostaks või mitu.
kui allahindluse ajal osta ei jõua, siis lihtsalt allahindlust ei saa, aga see-eest tavahind võib heal juhul isegi alla viiekümne olla.
https://www.bosch-professional.com/ee/et...139-ocs-c/
Päris 300 eest vist ei saa, aga soovitan GLL 3-80 mingi variant valida. Kahe vertikaalkiirega on hea nurkasid paika panna jne. Üldiselt saab kõik tööd tehtud. Ka ilma vastuvõtjata suvel väljas pikematel distantsidel saab hakkama, kui õhtul hämaras vajalik ette ära märkida.
(11-10-2020, 20:50 PM)Etsike Kirjutas: [ -> ]Kui siin jutt juba odavatele hiinakatele läks. Soovitusi mõne odava juhtmega mutrikeerja osas, millega 2x aastas kahel sõiduautol rattaid vahetada. Siiani olen hariliku ristvõtmega majandanud, aga laiskus kipub kallale. Ainsad nõuded nagu oleks, et teeks töö ära ja seejuures vedru kohe välja ei viska. Palju sellise hariliku sõiduauto rattavahetuse jaoks Nm üldse vajalik on?

 Ostsin tööriistamarketist sellise soodukaga oli midagi 36 euri. Sõiduauto rattaid(ja ka kaubikul) vahetab küll kui ise vahetad neid 2 korda aastas ja ei keera liiga kõvasti kinni. Padrun otsas ei püsinud, aga selle elab üle. Muidugi pärast seda kui ostsin milwaukee akuka siis pole enam kasutanud
Mul oli mingi bass polska, traktori rattamutri väänas suitsupilves lahti ja aasta hiljem lammutab sõber sellega autosid.
Kestab kui kasutada oskad Big Grin

Aga kinni ei keera, dewalti kärril on ka rohkem väänet, väga loll haamri disain, nagu propeller seal sees.
Boschi laser on patareidega. Ja kuidgi alati on nii, et patakad on täpselt siis tühjad, kui vaja on.
(26-09-2020, 08:21 AM)Janka Kirjutas: [ -> ]
(26-09-2020, 07:41 AM)hulgus Kirjutas: [ -> ]Aga... viimased kiirliitmikud mis soetatud viimase aasta paari jooksul on fekaal...
 Probleemsed liitmikud soetatud kõik samast kohast.  Uus normaalsus?
Mõistlik oleks sellise jutu juures välja tuua konkreetne mark või mudel ja koht, kust need ostetud.
Muidu jääb kogu see kena pikk lugu väegade puudulikuks ja tundub järjekordse entusiastliku vingumisena. Lisaks ei oska järjekordne potentsiaalne ostuohver praagihunnikus orienteeruda.


Üritasin leida mingeidki kirjeid otstel, aga tulutult.
Mainitud väide emaste otste nakatumisel, tõbiste isaste kasutusel on tõepõhi all. kokku siis 2-l tööriistal ja ühel voolikul tõbised otsad, lisaks ühe pea uue vooliku emme. 1 issi oli pea 1mm peenem teistest, teised vähem ja rõngas nihkes. Vaid 1 ots oli mujalt, teised kõik samast kohast.
Alas-kuul´st uued otsad, voolikutele turvad ja kõik ok.
ps. müüja võtab, kust odavam, ikka ostjale mõeldes. st. las siis olla vingumine.
Alas kuul on väga veider koht. Mõnikord on nagu ok ja mõnikord üllatavad vanad. Ostsin neilt pisut erilisemat tig täitematerjali kuna nad olid ainsad kes olid selle mulle paari päevaga võimelised tarnima ja kui 5kg pakk kohale jõudis siis tundus kahtlaselt kerge ja pakend kuidagi väsinud viskasin siis igaks juhuks kaalule ja lubatu asemel oli kaal 3 koma midagi kg. Kõned neile ja meil koos piltide jne lubasid kõik ära klaarida. Kuna oli kiire võtsin ja tegin töö ära kui mahti sain hakkasin uurima, et mis on. Ütlesid, et kuule me ei saa midagi teha, et järgmine kord kui meile tuled teeme sulle võibolla soodukat. Aga muu kõrvale jätta siis vähemalt vanas asukohas oli tartu kontori muusikavalik hea.
(12-10-2020, 20:24 PM)autohuviline Kirjutas: [ -> ]Boschi laser on patareidega. Ja kuidgi alati on nii, et patakad on täpselt siis tühjad, kui vaja on.

Patareid saab alati asendada akudega jah eraldi laetavate akudega siiski mis AA ja AAA pulkade puhul on lihtne tegvus.
Samuti saab neid kas igast külapoest, tanklast kasvõi kodust taskulambist ehk lapse mänguautost  Big Grin
Originaalis sisse ehitatud akudega masin ei tähenda ju, et alati on aku täis ja tühjaks saab see samuti siis kui parasjagu töötab.
Patareid või vahetatavad akupatareid saad kohe ära vahetada ja masin käib jälle aga laetav aku tahab aega ja juhet.
Ei tea kuidas nendel laseritel aga on palju selliseid seadmeid mida ei saa kasutada samal ajal kui juhe taga ja laeb
ehk lihtsalt ei lülitu sisse ene kui juhe tagant ära on. 
Seega ei saa üheselt öelda, et see patarei nüüd oleks halvem kui aku.
ilmselt on mõeldud trelliakut mida ikka tööriistakastis laetuna võtta on. Ise olen pidanud ka spetsiaalselt poodi sõitma patareisid ostma kuna laser on jälle ööseks sisse jäänud.
Milwaukee'l on kohe-kohe (Euroopas) turule tulemas M12 seeria tööriistaakuga rohelised laserid.
Kogu see teema võtab otsustamise suht kirjuks. Muidugi on kasutada hea kogus makita akusid, oleks mugav, aga hetkel tundub, et teised tootjad pakuvad sama raha eest paremat.
mu hiinaka vertikaal-laser jäi 5a ja 2,5 maja remondi (sh ca 200m2 põranda valamist) järel küll pimedaks, aga eks ta nägi nii põrutamisi kui uputamisi ja pole põhjust viriseda.

paras aeg uus soetada. Ilmselt umbes selline:
https://h5.aliexpress.com/item/4000041262375.html

300eur või enamgi maksvate ilma vastuvõtjata 2-kiireliste hind paneb mind isiklikult õlgu kehitama.
Tahaksin kaasvõitlejaid hoiatada Eestis müügile paisatud puidufreesi praakterade eest. Trepiprojekti raames Pärnust Ehituse ABC-st ostetud 13mm sinine Tamo freesipea nürines pehmes männipuidus mõne sekundiga. Arvatavasti unustati terad karastada...  Pole võimatu et see oli vaid üks praakeksemplar mis just mulle sattus, aga rohkem neid osta ei julge. Tamo peaks muidu talutav firma olema, rauasaelehed tikksaele olid näiteks päris head, aga meil liigub palju võltskaupa. 
Ehituspoode pidi kolades avastasin ehmatusega, et enamus müüvad üksikuna ainult samu freesipäid. Erandiks oli K Rauta, kus müüdav väidetavalt Poola päritolu Stavtool-nimeline 14mm freesipea töötas terve õhtu laitmatult. Ega needki mingid kvaliteedietalonid ole, ühel poes nähtud 8mm peal olid terad erineva pikkusega... Enne ostmist peab ikka hoolega üle vaatama.
(17-10-2020, 12:21 PM)13piisab Kirjutas: [ -> ]mu hiinaka vertikaal-laser jäi 5a ja 2,5 maja remondi (sh ca 200m2 põranda valamist) järel küll pimedaks, aga eks ta nägi nii põrutamisi kui uputamisi ja pole põhjust viriseda.

paras aeg uus soetada. Ilmselt umbes selline:
https://h5.aliexpress.com/item/4000041262375.html

300eur või enamgi maksvate ilma vastuvõtjata 2-kiireliste hind paneb mind isiklikult õlgu kehitama.
mul selline https://www.aliexpress.com/item/32515307...4c4djqdr5j pole küll palju vatti saanud aga väiksemate töödega saab hakkama, õues peab hämarat ootama.
Jätan kasvõi kaks korda lõunal käimata ja vanamoori rahuldamata, aga alla CMT freesi ei osta.
Kae tööriistamarketisse ka. Seal on paremaid terasid- freud ja osades riistamarketites on ka soodsam kodukasitaja frees olemas mis ikkagi parem kui tamo. Ma olen korra proovisin tamo freesi, soodsam on kasutada freud või cmt freese...
See tamo näeb juba välja selline, et ei saa eeldada temalt koostööd.