automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tööriistadest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
(19-10-2020, 09:03 AM)honkomees Kirjutas: [ -> ]
(17-10-2020, 12:21 PM)13piisab Kirjutas: [ -> ]mu hiinaka vertikaal-laser jäi 5a ja 2,5 maja remondi (sh ca 200m2 põranda valamist) järel küll pimedaks, aga eks ta nägi nii põrutamisi kui uputamisi ja pole põhjust viriseda.

paras aeg uus soetada. Ilmselt umbes selline:
https://h5.aliexpress.com/item/4000041262375.html

300eur või enamgi maksvate ilma vastuvõtjata 2-kiireliste hind paneb mind isiklikult õlgu kehitama.
mul selline https://www.aliexpress.com/item/32515307...4c4djqdr5j pole küll palju vatti saanud aga väiksemate töödega saab hakkama, õues peab hämarat ootama.
Väga täpne on kusjuures. Suurim viga jahh see, et kiirt ei ole näha Big Grin
Ma ostsin Espakist aasta või isegi rohkem tagasi üks kümmekond 8mm sabaga sinist erinevat freesi üksikult. Mäletagi, mis tootja omad olid, praegu omatehtud hoidikus ja pakendeid alles pole.
Pühapäeva kasutajana on nendega ikka toimetatud ja endiselt elus.
Tookord sai nimega asju ka uuritud aga kui Espaki üks frees maksis 7-9.- ja nimega asi 30.- pluss, siis lihtsalt sai sama raha eest rohkem erinevaid.
Kui vaja just K-rautast osta siis sealt saab korralikke Boschi freesiterasid aga muidu jah stokkerist CMT. paarkümmend eurot korraliku freesi eest on trepi juures väike raha ja korraliku teraga saad mitu treppi teha.
Minu " lemmik " ikka Kepstom .Vana Narva mnt.l.Vene raud küll ,aga toimib ,ja hinnad suts paremad kui eelpoolmainitud.PS.Annab ka Juudist peremehega kaubelda ,kui midagi rohkemat vaja.
On keegi osta.ee-st neid akutrellide varuosasid ostnud? Kuidas kvaliteet on? Mul 8 aasta vanusel makita 456 päästik lõpetas koostöö. Töötab ainult täisgaasiga kui sedagi, vahepealset asendit pole. Mõte oli päästik ja harjad vahetada ning võiduka lõpuni. See vist üks viimaseid kestvaid makitasid ja hetkel milwaukee jaoks resurss puudub Big Grin
(19-10-2020, 20:55 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: [ -> ]d aga muidu jah stokkerist CMT. 
Väike reklaam: cmt saab tool trade balticust https://puidutera.ee/ usun et hind on mõistlikum stokkerist ja on ka hea valik kohapeal. tüüp kes seda veab, oli navas (vist) enne kui oma päi läks... teab mida müüb ja kraami on palju ainus koht kust Tartus jaapani sae terasid letist võtta on. Freudi saab kaur trade ist sealt saab ka kanefusat jms kraami kui rahakott puuga seljas (eelnev siis käib lõunaregiooni kohta)

Ja makita juppe olen ostnud ostast kui mõni kallim vidin on olnud näiteks miiusae mootor ja väga ok kogemus. Päästikuid jms olen makservist võtnud nad senini vähemalt pole just kuigi kallid olnud, et oleks tasunud tellimist.
(19-10-2020, 21:06 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]On keegi osta.ee-st neid akutrellide varuosasid ostnud? Kuidas kvaliteet on?

Ostsin kasutajalt "serval" akutrimmerile mootori. Selle suve tegi probleemitult ära.
Selge pilt. Makserv-is on soodsam hind ja minu üllatuseks täitsa kohapeal olemas. Ei arvanudki, et nii vanadele aparaatidele on miskit pakkuda, ikka peab ju olema kõige uuem mudel ja naabri omast suurem Big Grin
Tere, otsin kuuri väikest puurpinki. Sellist lauapeale käivat. Võiks olla kruustangide lisamise võimalus. Ilmselt üle 5mm paksust terast puurima ei hakka ja hind võiks jääda 200 juurde. Kas tasub vaadata jaekaubanduses olevaid No-name isendeid? Mida kindlasti vältida?
(20-10-2020, 08:50 AM)Peeter80 Kirjutas: [ -> ]Tere, otsin kuuri väikest puurpinki. Sellist lauapeale käivat. Võiks olla kruustangide lisamise võimalus. Ilmselt üle 5mm paksust terast puurima ei hakka ja hind võiks jääda 200 juurde. Kas tasub vaadata jaekaubanduses olevaid No-name isendeid? Mida kindlasti vältida?
Üsnagi levinud arvamus mida kuulnud olen on see, et õige puurpink on suur ja raske veneaegne kolakas, et tänapäevased "mänguasjad" ei kesta üldse. Sellest hoolimata ise nüüd ostsin alloleva kuna hind tundus nii soodne, et tasub katsetamist:
https://handymann.ee/toode/puurpink-scheppach-dp16-vls/
Eks annan teada kui peaks ära lagunema.
see väike lauapealne hiinaks puurib täpselt nii hästi nagu üks väike hiinakas puurida saab.
pole vahet mis nimega silt tal küljes on.
täppistööde ja suurte aukude jaoks on teised riistad.
osta julgelt ja puuri mõnuga.
Mootori võimsus on tegelikult oluline. Olen ühe seooahhi pingiga kokku puutunud. Muud häda nagu polegi, aga üle 5mm puuriga puurida ei kannata, mootor lihtsalt ei vea ära ja termokaitse lülitab pidevalt välja. Mootor võiks sellel olla vähemalt 500w või suurem, siis oleks isegi täitsa lootust.
Kui see ei sega, et puurimisalus läbi paindub, siis andke minna. Puidu puhul ilmselt ei paindu, vähemalt uuest peast.
(20-10-2020, 18:31 PM)huvi5 Kirjutas: [ -> ]Kui see ei sega, et puurimisalus läbi paindub, siis andke minna. Puidu puhul ilmselt ei paindu, vähemalt uuest peast.

Eks oleneb ka puuri läbimõõdust ja selle teravusest palju.
Kuid hiina pingil 16mm padrunisse näiteks 12mm puuri kinnitades ja sentimeetrisesse terasesse tõesti ühe korraga seda ava tekitada ei õnnestu. Olgu see puur kui terav tahes. Jõudu jääb väheks ja alus tõesti paindub läbi.
Selle vastu saab abi tõesti vene pingilt. Hiljuti kasutasin just ühte Lenini orderiga pärjatud morse 3 ettenihkega venelast. 24mm puur oli nüri, aga ettenihe lihtsalt tõukas puuri läbi metalli.
Kuulduste järgi Proma pingid olla natuke jäigemad. MKT neid müüb. Kas aga päris 200.- kätte saab, peab huviline uurima ise:
https://www.mkt.ee/pingid-ja-seadmed/met...ingid.html
Eks muidugi asja ajavad need odavad pingid ka ära. Mulgi selline kasutuses ja mis seal salata. Enamuse saab tehtud. Kuigi vahel suuremat ava tekitades on küll tunne, et võta käega rihmarattast kinni ja anna vunki juurde. Läbipainduva aluse vastu olen kasutanud vastupidi töötavat pitskruvi. Saab jäikust juurde.
Odavate hiinakate ainus hea asi on hind. Väikest asja jämeda täpsusega saab teha, aluse läbipaindumise vastu on mul pingi kõrval lasu erineva kõrgusega klotse, need alla ja siis saab parem.
Mul ka selline hiinakas FOX kasutusel, maksis äkki 79 või 89. Tugi käib alla alati kui vaja puurida midagi jämedamat.
Olen puurinud 10mm hardoxisse ja lehtvedrusse 10.5mm auke terve  portsu, saab tehtud küll
https://patmar.ee/pood/tooriistad-ja-rii...scheppach/
Kõik paistab valumetall, peab ikka jõudu ja nüri puur olema, et selle läbi painutab. Alla selle ma ise ei julgeks katsetada pigem omale sümpatiseerib see odav hiinlane- https://patmar.ee/pood/tooriistad-ja-rii...k-sb162vn/
453eurot pole teab mis odav, aga kui korralik läbipaindumatu puur nagu vene pink makasab ca 1500+ siis on ikka soodne küll.
Kõik sõltub vajadustest, aga kokkupuutununa sarnase hiinlasega...puurida saab. Parem kui trelliga tabureti peal. Aga mitte liiga palju. Nimi ei olnud see Sch.... aga visuaalis eriti erinevust ei paista.

Imelikud vead ka. Külmaga ei tahtnud käima minna, sest rihmad olid kõvad. See ülemine junn on pehme ja võllid ei taha pärast mõningast tööd enam paralleelsed olla. Aga pehmet materjali on jälle lihtne tagasi õigeks saada.
Kas selline aparaat on väga rumal ost? Võibolla on kellelgi kogemus olemas. 

 Oleks hea, kui ühe korteriremondi vastu peaks, toksiks elektrijuhtmetele sooni seintesse näiteks. Peale seda ei pruugi sellise tööriista järele aastaid vajadust olla.
(22-10-2020, 20:21 PM)otipoiss Kirjutas: [ -> ]Kas selline aparaat on väga rumal ost? Võibolla on kellelgi kogemus olemas. 

 Oleks hea, kui ühe korteriremondi vastu peaks, toksiks elektrijuhtmetele sooni seintesse näiteks. Peale seda ei pruugi sellise tööriista järele aastaid vajadust olla.
Näitajate järgi kõvem riist, kui mõni 10 korda kallim asi. Tundub kahtlane.