automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tööriistadest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Osta.ee-st 25,- karp, toimib päris adekvaatselt. valikus 4 taset erinevatele puiduliikidele. Võrreldes kalibreeritud ja taadeldud mõõtjaga oli viga 1-2%. Betooni kohta skaalat ei ole.

Makita saab jälle +punkti. 6k kasutatud odava otsa ülafreesi päästik andis saba. Lõuna ajal Tartu Maksservi viidud masina kohta arvati, et uus päästik ja min.4päeva. Hommikul kell 9 helistati et korras. arve olematu.
(28-05-2021, 13:27 PM)taxopets Kirjutas: [ -> ]Tere.

Plaan osta enda tarbeks odavama hinnaotsa niiskusemõõtja. Googeldades selgus, et osa nagu mõõdaks muu materjali (nt. betooni) niiskust ka. 
Kes mida kasutab ja on miskeid soovitusi.

Töötab 20.-€ tööriistamarketi niiskusemõõtja kui ka 100.-€ niiskusemõõtja, pole neil häda midagi. Mõlemad olemas.
Keegi redelit oskab soovitada? 3x12 astet võiks olla. Valikut on palju. Üks kõige odavam ehitspoe oma on olemas, aga see nii nõka, et mingi nipiga ei julge üle 5 meetri ronida. Oleks vaja sellist, millega oleks vähe stabiilsem tunne ka 8 m kõrgusel.
redelid.ee
Ma ostsin Taivosterist. Peale 3 aastat sagedast kasutamist veel suht tihe.
Minul on kogu redelipark Hailo kaubamärgiga. Kokku umbes kümmekond redelit.
http://www.fere.ee/redelid.html?dir=desc&order=price
Siin keri alla poole ja 3x12 olemas. Miks just Hailo? Esiteks lukustusmehhanism on hea ja ebatasasel pinnasel saab jalga timmida. Võrreldes suvalise K-Rauta redeliga on see ka tugevama konstruiga. Ise värvin fassaade juba 11ndat aastat ja asjad toimivad.
Julgen ka Layher oma soovitada. Tavaliste ehituspoodide pikad redelid ei kõlba väga kuskile - kindlustunnet nendega ei teki kuna õõtsuvad palju
Tänud info eest! 
Layher kohta sai hinnapakkumine võetud, aga ca 550 eur, mis on natuke krõbe ikka. Kvaliteedis ma muidugi ei kahtle, aga ikkagi 10x kallim kui praegune vana ehituspoe oma. Rolleyes
Hailo koos selle lukustatava jalaga tundub väga edev. Muidu alati vaja mingeid klotse alla otsida et redel loodi saada. Aga klotsi peal ju kipub libisema. Iseasi muidugi, kas see ainult keskelt lukustuv jalg iseenesest sama stabiilne on võrreldest statsionaarselt kinnitatud jalaga? Kui ta kuidagi hästi kinni ei püsi, siis kah pärast nõme lugu. Hind ca 360 eur, mis hulka parem kui Layheril, aga natuke pean veel seedima seda asja.
Kasutan selle firma toodangut ja täitsa soovitan:
https://suomitikas.ee/tootekategooria/un...alredelid/
Kunagi oli ka K-Rauta 180.- 12 astmene kolmeosaline. Kirjas, et 150Kg peaks kannatama. Kõrgemale ronides võbeles kogu redel ebameeldivalt.
Eks kogu asja võti on redeli materjal. Võib ju jämedast materjalist ka teha, aga kes see seda siis jõuab liigutada. Seega, hea kerge materjal ja samas säiliv jäikus maksab. 
Redeliga on lihtne. Üks kord ja korralik. Eluks ajaks.
Kõik me kasutame leht/silmusvõtmeid.Nii palju kui ma olen näinud(ilmselt vähe),on kõik leht/silmusvõtmetel silmuse osa 12 kanti.
Tahaks ühte komplekti ka kus oleks silmuse osa 6 kant.Padruniga ei mahu iga kord ligi.
Kui tead mõnda komplekti(ei pea professionaali oma olema)soovitada,anna teada.
Veel:seisab mul üks akutrell Power Craft 12 V akuga.Sellel on laadija puudu.Kui sul hea lugeja,juhtub selline asi üle olema,kirjuta mulle.

[attachment=88723]

[attachment=88725]
(24-06-2021, 20:34 PM)arvi100 Kirjutas: [ -> ]Kõik me kasutame leht/silmusvõtmeid.Nii palju kui ma olen näinud(ilmselt vähe),on kõik leht/silmusvõtmetel silmuse osa 12 kanti.
Tahaks ühte komplekti ka kus oleks silmuse osa 6 kant.Padruniga ei mahu iga kord ligi.
Kui tead mõnda komplekti(ei pea professionaali oma olema)soovitada,anna teada.
Kas midagi sellist?   https://www.autokaubad24.ee/et/tooted/ta...ega-triumf Rolleyes
(24-06-2021, 20:34 PM)arvi100 Kirjutas: [ -> ]...
Veel:seisab mul üks akutrell Power Craft 12 V akuga.Sellel on laadija puudu.Kui sul hea lugeja,juhtub selline asi üle olema,kirjuta mulle.
...

Tee pilt akust pealtvaates, kõrval tikutops mõõduks. Mul on 12 V Skil ja Metabo laadijad üle, aga need on erineva akupesaga.

Edasijõudnud laadivad otse akuklemmidele 12 V seinakuubikustWink
Ma soovitaks ka kõigepealt sellesse akusse tavalise 12V laadijaga natuke särtsu sisse toppida. Need 12V NiMH akud on juba nii vana teema, et uuest akutrelli välimusest hoolimata võib aku olla ühes kohas ning laadija otsimine osutub kasutuks.
Tänan kõikki abistajaid.Postkasti tulnud kirjale ka vastatud,ka lootus laadija saada.
Pannkoogile:just seda ma mõtlesingi,peab aegsalt jõuluvanale kirja teele panema.

Võsale:Loodan et selline sobib:
[attachment=88728]

Mul on see häda,et akutrellile on nii vähe tööd pakkuda,et pole veel otsustanud
korralikumat trelli osta.Hädapärast päästab teine ''püstol'' : Kress Typ 12 Euro 2.
Selle ainuke aku on ka otsa lõppemas.Kauaks sedagi päästerõngast on.
Tasub uurida vanu makita 12v laadijaid saba tundub väga sarnane ja küllap ongi makita pealt maha viksidtd analoog. Võivad ka makita akud sellisel juhul sobida...
(26-06-2021, 12:57 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]Tasub uurida vanu makita 12v laadijaid saba tundub väga sarnane ja küllap ongi makita pealt maha viksidtd analoog. Võivad ka makita akud sellisel juhul sobida...
 Nood masslevinud 12V punased Makita akud on teistsuguse pesaga. Küll aga saaks arvatavasti teha mõnest vanast Makita laadijast laadija sellele akule.
Kõige prostam variant oleks laadija +/- miinus välja tuua mingite klemmidega, eriti sobilik oleks loll-lihtsa originaal laadija pesa kasutada. Et laadija tööle hakkaks peab
23 Kilooomise takisti lisama laadija poole - ja Temp klemmi vahele. Siis laadija "arvab" et originaal toasoe Makita aku järel.
 Igatahes Boschi laadija sai niimoodi ära petta ning sellega vuffel mitte liitium akusi laadida. Seal tuli küll 10 Kilooomist takistit kasutada.
 Niimoodi ei mõõda küll laadija aku temperatuuri aga laadida sai, midagi üle ei kuumenenud. Palju mugavam kui lahja originaallaadijaga umbes täpselt 3 tundi seinas hoida.
Makita laadija annab originaalis termotaki muleerimisel kuskil 17 volti, mida on liiga palju. Muidugi saab neid ka modida, aga see on siuke peenem bisnis juba. Kindlasti saab seda patsienti laadida ükskõik millese 12+V pingeallikaga.
Sai siin kunagi kirutud Makita DDF482 nime kandvat kakat.
Jään endiselt oma arvamuse juurde, et see drell puurimiseks ei kõlba.
Et aga ees seisis taas tihedam aukude meisterdamise periood sel aastal, siis käisin ükspäev Espakis ja tirisin sealt koju järgmise aparaadi.
Tänaseks olen sellega kahe päeva jooksul kaks akutäit aukusid valmis meisterdanud ja teine samasugune summa seisab veel ees.
Töötab, kuramus! Smile

[attachment=89121] [attachment=89122]

Samasuguse tihedusega mulgustan ka karpraua seina, á8mm terasel paksust. Pleki kleebin hiljem neetidega karbi külge. 34 auku jutiga läbi põrutada, kasutades selleks samorezkat - kruuvib küll, ei haise Smile

Aga 482 kõlbab tegelikult üheks asjaks küll - tig'i nõela teritamiseks või jäätmejaama viimiseks. Rohkemaks küll mitte.
mul mõlemad kasutuses.
Töötavad väga hästi.  Mõlemil oma otstarve.
482 on mul puurimiseks, 481 kruvide sisselaskmiseks. Cool
Ei tea...
Vbl on asi tootjamaas? 481 on Rumeenia, 482 China(!) päritolu.
Samas on see 482 mul kaks korda remondis käinud ja uue mootori saanud. Häda kuskile ei kadunud. Haiseb ja suitseb endiselt, kui tõsisem puurimise töö ette võtta.
See, millega hetkel tegelen, käiks talle kindlasti üle jõu, ei hakka ennast üldse vihastamagi.

[attachment=89125]