automoto.ee foorumid

Täisversioon: Numbrimärk
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tahaksin täpsustada selle numbri ajajärku. Tegemist arvatavasti jalgratta numbriga?

[Pilt: P2070109.jpg]
Jalgratas 1966?
Võru Rajoon?
või,Wiljandi, Walga.Kasutaja Valdo teab kindlasti asjast paremini.
1966.a. Võru rajooni jalgrattanumbrimärk. Leidub ülimasskogustes.
Aga mul selline ise maalitud.Mida see O võiks tähendada?
[Pilt: P1020772.jpg]
varing Kirjutas:Aga mul selline ise maalitud.Mida see O võiks tähendada?

Võrumaa. Ise maalitud ta vaevalt on, lihtsalt ei ole olnud võimalus neid stantsi all teha. Sõja järel olid stantsimata, vaid värvitud numbrimärgid ülimasslevinud.
Mul oleks ka küsimus numbrite kohta Valdole kui kõige suuremale spetsile velode asjus,et mis rajoonist/maakonnast pärinevad minu numbrid?
[Pilt: 17782000_th.jpg]
marguss Kirjutas:Mul oleks ka küsimus numbrite kohta Valdole kui kõige suuremale spetsile velode asjus,et mis rajoonist/maakonnast pärinevad minu numbrid?
[Pilt: 17782000_th.jpg]

Ülemisel on A Tallinn (mul on täpselt sama aasta sama seeria numbrimärk olemas), alumist ei tea. Sealsed N ja E ei tähista ülitõenäoliselt maakonda.
Võin eksida, aga kas mitte hr. Hindrek Kukel ei ole ka üks N-E tähtedega numbrimärk, vist 40-s aasta või 41 ? Helesinisel taustal ja tähed ei prukinud asuda analoogselt. Kõrval oli samasugune, aga 30-ndate lõpust ja ilma N-ta, siis ainult E. Mõttestasime sele esimese lahti "Nõukogude eesti"Big Grin.
Võin ka eksida, aga midagi analoogset oli.
Naissaare ka nagu ei sobiksRolleyes
Veel ühed numbrid leidsin. Kiri peal MISSO v. 52 ilmselt jalgratta omad?

[Pilt: P1040378.jpg]
[Pilt: P1040377.jpg]
See jalgrattanumbrite teema on iseenesest üsna põnev ja vähemalt minu jaoks üsna tume maa. Ehk viitsib keegi kunagi eraldi selgitusteema tekitada ?
Kas numbrite ees olevad tähed võivad olla tuletatud ka muudel alustel kui maakondade/rajoonide järgi ? Miks on osadel aastatähistused ja teistel mitte ?
Lisaks : http://www.hanneskivits.com/ratas2/
Kas väljalõigatud aastanumbrite kohale uue aastatähise jootmine oli massiline pealesõja-aastate nähe või esines seda kehvemal järjel rajoonides ? Sarnaseid "48"-ndaid olen näinud õige mitmeid. Kas selline number on kindlalt ENSV-aegne ? Millisest maakonnast/rajoonist pärinev ?
(20-11-2010, 21:17 PM)Ostap Bender Kirjutas: [ -> ]See jalgrattanumbrite teema on iseenesest üsna põnev
Kas väljalõigatud aastanumbrite kohale uue aastatähise jootmine oli massiline

Seda aastanumbrit ei joodetud, vaid see kinnitati neljas nurgas olevate plekiribadega. Suurel numbril olid selleks lõhed sees vastavates kohtades.Teatud aastad sellist moodust vähemalt Viljandis kasutati, hiljem anti iga aasta uus (suur) number.
Tuli välja et antud raam koos numbriga ongi pärit Viljandimaalt. Oskab ehk keegi öelda : kas numbrimärkide taustavärvid erinesid aastati või piirkonniti ?