automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vanatehnikast ja selle näppimisest (kuri lugu)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
supp Kirjutas:siiski lisas tõrva meele, tuntud pedakoogi poolt värvatud röövilipande (ise ta küll seda eitas) kes röövis finshis minu auto nn. kapsariivi, peale paari pisara poetamist, küll aerodünaamiline element tagastati, kuid sellist jama poleks küll oodanud, väike pilt ka kapsariivist:
[Pilt: imgp0296yi4.jpg]

See on minu poolt väga kuri kiri!

Uunikute Talveralli õhtuse võtmise käigus kiitsin sõber Supp-ile tema Volvo tagumise akna „riivi“, mis üks ütlemata camp ese on. Keegi võttis samal ajal selle riivi sealt tagaaknalt ja peitis ära. Supp hakkas napsiselt lihtsustunud peaga süüdistama mind, sest minuga ainsana oli temal sellest riivist tol hetkel juttu. Õhtu läbi jaurasime Supp-iga sellest riivist, tagantjärele oli isegi päris naljakas, sest mis ühe külma küla talveõhtuga ikka targemat peale hakata. Keegi pani selle riivi peale keskööd auto peale tagasi. Kuid kaineks saades on Supp ikka veendunud, et mina selle võtsin.
Mina ei pane Supp-ile pahaks, et tema lihtsa mõtlemisega vend on ja minu moodi keeruliselt ei mõtle, mina ei pane talle üldse midagi pahaks, olgu milline olla tahab. Kui tahab oma autot pildistada ratastega prügikastide taustal, siis lasku käia, naljakas on, aga inimesena on tore mees.
No natuke panen pahaks seda, et ta mind, kui suuregabariidilist suli, süüdistab mingi näkase plastikust riivi võtmises. Loomulikult ei tasu arvata, et kõik, millega ma sõidan on saadud ausa tööga, loomulikult olen ma kasutanud ära inimeste nõrkusi, saamahimu ja muid isiksuse omadusi. Ma olen päris suurel hulgal luksusautosid võtnud inimestelt ära ja üldsegi mitte salaja, kõik on internetis nähtaval, sest ma pean neid omamoodi saavutusteks. Samuti on suur pangaröövel solvunud, kui teda süüdistatakse taskuvarguses. Aga see selleks, ma saan sellest üle ja ei hakka kedagi süüdistama. Oma maine pärast ma ka ei muretse, sest ma olen selle ise kujundanud ja olen sellega igakülgselt rahul.

Küll aga ajab vihale teadmine, et vanatehnikaüritusel on tehtud midagi sellist, mis on väga halb kogu vanatehnikaliikumisele ja viib grupi keskmise väga alla. Keegi on omaniku teadmata näppinud tehnikat. TEISE SÕBRA ASJU (nagu ka naist) EI NÄPITA!!! Kui kogemata juhtus, et meeletuse hoos ei suutnud ennast kontrollida, siis kainenedes palutakse vabandust ja tunnistatakse juhtunut. Seni pole vanatehnikaüritusel autodel võtmeid ööseks eest võetud ja et see saaks ka tulevikus nii olema, tuleb seltskonda moraalselt puhastada! Puhastamiseks ei ole vaja otsida vaenlasi, ei ole vaja kedagi välja visata. Muuta tuleb suhtumist ja vigadest tuleb õppida. Kõikidel juhtub elus igasuguseid vigu, kuid meesteks peetakse neid, kes pärast suudavad toimunut selge sõnaga tunnistada. Mina kirjutan iga omatehtud asja alla oma nime, sest ma ei häbene oma tehtut ja suudan oma tegude ja ütlemiste eest vastutada.
LAHENDUS: et Supp ja mina, saaksime omavahelise tapakirve maha matta, tuleks riivi näppinud kodanikul saata korraga e-mail nii mulle kui Supp-ile ja kasvõi alustuseks anonüümselt öelda „Tegin“, seepeale vastan mina lühidalt „Korras, Tõnu Piibur“. Asi ongi lahenenud selles mõttes, et tegija on enesele tunnistanud ja rohkem ta seda kunagi ei tee.Ehk siis lihtsamalt öeldes: EI NÄPI TEISE MEHE ASJU. Meiliaadressid otsigu internetist. Eeldatavasti kodanik loeb seda foorumit, sest muidu poleks ta ju talverallile sattunud.

Vanatehnika teemas on see kirjatükk põhjusel, et selgitada ka teistele vanatehnikasõpradele senikehtinud põhimõtteid. On ka veel muid põhimõtteid ja kõiki ei jõua siin ette lugeda, kuid laias laastus on need kõik sellised, mis lasevad inimestel edukalt koos elada.
väravamehaaniku jutus on iva sees, ega ma otseselt kellegi peale viha ei kanna aga väga nõme lugu oli küll. Ainus mis asjast huumoorika vahepala teeb oli see, et rööviti nimelt "kapsariiv" . Kui keegi end selles vahepalas süüditunneb on hästi, kui ei tunne, no siis pole midagi teha.
värvamehaanik on ka tore mees, aga ju ta oli siis mingil hetkel valelajal valeskohas, et minu hetkeviha osaliseks sai.
Ei, sellessuhtes ikka väga õige. ka minu moto on selline - kui julged teha, julge ka tunnistada.
Ka mulle ei meeldi kui minu isiklikku asja(autot) näpitakse või viiakse lihtsalt "pulli pärast" mõneks ajaks miski detail küljest minema.

See kes tegi, andku tõepoolest sellest teada. nagu öeldi, siis saab seda ju ka anonüümselt teha kui mehes(ilmselt oli mees) piisavalt palju meest ei ole.
Tervitus.Minu jutt ei ole antud intsidendiga seotud,aga selline asi juhtus Haapsalus 2008a.Nostalgija päevadel.Magasin Vikero ees RAF-iku tagapingil õndsat´õlleuimast und kui äkki läbiune tunnen toimetamist RAF-iku juhikohal.Porisen,et mis teed-vastuseks tuli tahan söitma minna.Hõikasin,et unusta ära...........ja õnneks kobiski võõras tundmatu napsivnd juhikohalt minema,võtsin võtmed eest ja magasin edasi.Kahju oli seekord ainult lõhutud süütelukk ja paar juhet.Oleks kaks õlut rohkem joonud poleks kurikaela toimetamisi võibolla kuulnudki,mis siis oleks võinud juhtuda.Ei tasu ikka võtmeid autole ette jätta.Jah Haapsalus liikus ka vägapalju kohaliku rahvast ringi.
no ma olen küll kollanokk teie kõikide kõrval, aga see põhimõte, et teiste asju ei näpita ja oma tegude eest võta vastutus, on siililegi selge! ole siis mees või naine või alles teel sinnapoole.
liiga vähe on tänapäeva jäänud neid seltskondi, kus liigud ringi täiesti turvalise tundega ja tõepoolest ei sooviks, et need viimasedki kaovad. vähemalt mitte väga kiiresti...

minu lugupidamine neile, kes selle eest võitlevad!
Lind
kas seal kohalikke kamraade ka liikus ringi? omades sugulasi voore kandis, teadsid need rääkida, et ka kohalikud pätid on olemas.

Muideks, minul viidi küljepeegel öösel minema, aga see on offtopic, sest ööbisin jõgeval.

Suur HÄBI selle teo tegijale ka, kuigi kipun arvama, et ta ei teagi sellest üritusest ega foorumist midagi.
Tundes teades Supi huumorit siis paljud ei saa tema mustast huum(horr)orist aru ...
seega võivad paljud vihastada ...
Aga hea, et riiv tagasi on .
ei taha küll kiusu ajada, aga niipalju ikkagi vihjaks, et ilmselget oli tegemist üritusel osalenutega, kuna kui hakkasin lõugama: " riiv on kadunud! " ilmus see mingite loetud minutitega autopeale tagasi, tõsi seda korda küll esiklaasile, niiet üldises seltskonnas pidi keegi mu lõugamist kuulma.
üdiselt ei ole mu eesmärk, selgusele jõuda kes selle sigaduse tegi (ega kapsariiv pole näts, mille minutiga uuesti installid) aga eriti ei tahaks küll kogeda, et mõni eksklusiivne vidin autolt rändama läheb
Teemale täienduseks tooks siinkohal ühe juhtumi omalt poolt paari aasta tagusest ajast, kui olin Tartus motohooaja lõpetamisel oma IZ-49-ga. Saabusin paraadi alguseks natukene varem ja parkisin oma motika teiste sekka. Kuna tegu ei ole vanamootorrattaüritusega, siis minu vanake tekitas teatavat elevust ja äratundmisrõõmu bike'ide ja chopperite keskel. Jõudsin kiivrit peast võttes selja keerata, kui juba istus üks sell minu IZ-i sadulas ja lasi end sõpradel pildistada. Mul ei ole midagi selle vastu, kui keegi tuleb eelnevalt ja küsib selleks luba, et kas võib istuda peale, teha pilti jne. Kuid kui iga suvaline tuleb ja istub, siis selline asi on mulle küll vastumeelne.
Tehnikaüritustel austame ikka teiste omandit ja ei hakka autodesse istuma, asju küljest kruvima. See veel puudub, kui midagi veel "iseeneslikult" minema veereb

parimat
Raivo
Nagu vanasõna ütleb: "Kus tegijaid, seal nägijaid"
Keegi pidi nägema ikka ja ma ei peaks seda pealekaebamiseks kui pealtnägija antud tegelase (kapsariivi näppija) üles annab.
Sest ma ei taha küll kogeda, et minu autolt midagi küljest ära jalutab järgmistel vanatehnika üritustel.
Mõni aasta tagasi "jalutas" minu ratta korvist IZ-i kirjadega punane lipp minema, see peab kuskil Võhma kandis olema, ära läks see Võhma ristis söögikoha eest.
Selle näppimisega seoses on mul mõned kogemused, mis ei puuduta seda talverallit kuid oleks vajalik ära rääkida.
Juhtus 2.a tagasi, pesin oma M2140(enam ei ole seda läks parematesse kätesse) ja ilmusid mingi nooruk nii 12-14.a vahel ilma luba küsimata ja teregi ültemata ronis autosse ja tahtsid sõitma minna ülbelt. Sain kohe jaole ja tõmbasin võtmed käest ära. Siis hakaksid mölisema,et kas sõita ei saagi wä, ütlesin,et ei saa ja teil pole mingit õigust sõita ka! Palun lahkuge siit nüüd.
Kuid ega tahetud järgi anda kukuti õigustama end,siis aga mina juba sellistele marodööridele järgi ei anna.Lõpuks lahkusid, tekkis küsimus kas see on koduse kasvatuse viga või selle puudumine sootuks? WTF Minna lambist kellegi autosse ja hakata siis rallima oma arust??
Nõme lugu tõepoolest, sattusin ise ka mitmel korral kõrval seisma ja kohati isandate Suppi ja Värvamehhaaniku dialoogis osalema. Tõesti vale aja ja vale koha juhtum aga mida võiski omanikul olla arvata, kui eelnevalt ainult ühe konkreetse inimesega sellest riivist juttu. Muidugi, kes Väravamehhaanikut vähe põhjalikumalt tunneb, on üsna kindel, et temal puudub selles igasugune osalus nii mõtte kui teoga. Hommikul kl 6 paiku, kui kohtunik Ivoga Tallinna poole sõitsime, märkasin, et riiv oli tagasi tekkinud, seda puhku jah tuuleklaasile ja kojameeste vahele asetatuna. Saatsin Väravamehhaanikule kohe asjaomase sms-i, kuna Suppi rekvisiite polnud käepärast.
Mina ja ilmselt ka paljud veel kuulsid õhtu jooksul mingist kapsariivist sama palju, kui mõnest ajakirja kaanetüdrukust võib lugeda - aru ei saa, millest/kellest/miks räägitakse, aga koguaeg miski "teema" käib.
Nüüd siis tean ka millest jutt oli.

Lihtsalt minu kaks kopikat: kellelgi tekkis sellest jutust üleküllastus ja otsustas asja omal (mitte kiiduväärsel) viisil lahendada.

Kuidas analoogseid ebameeldivaid episoode - asjad hakkavad kaduma, "katki minema" jne - tulevikus vältida, ütlen ausalt, ei tea. Üritustel inimeste arvukuse suurenedes (võib arvata, et inimeste arv ei vähene. suur inimeste arv=protsentuaalselt suurem kogus idioote hulgas) selliste ebameeldivate vahejuhtumite arv pigem suureneb, kui väheneb.
Seega on tegemist tegelikult väga vajaliku näitliku tänapäevases keeles "case study'ga", millele mõelda. Nii osalejatele, kui korraldajatele on siin üks hall karv lisaks. Rahvamalevat ju ometi ei pea moodustama. Või siiski?
Tõenäosus, et Väravamehaanik selle riivi minema orkunnis on sama suur, kui see, et kuu pealt leiad kuuepennise.


Supp, pigem vaata oma nö. "sõprade" hulgas ringi, ja meenuta, kes on võimeline sellist suht madalalaubalist "pulli" tegema...(ilmselt enamus)


Kui oleks tõsine vargus olnud, oleks see riiv juba 1 minuti pärast 100 miili kaugusel olnud ja ükski pisara poetamine poleks aidanud.