automoto.ee foorumid

Täisversioon: Trossi pleisimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere kõigile.Küsimus selline:kas keegi oskab õpetada trossi pleisimist(kui seda neti kaudu üldse õpetada saab).Olen proovinud,näen hirmsasti vaeva ja ka tulemus näeb hirmus välja.Lõpuks käib ikka sõlm otsa.Tegu 12 mm suhteliselt elastse trossiga.Võib ka viisakaid klambrivariante soovitada.Tänud ette.
Pöördu Certex-isse, olen sellistes küsimustes tööalaselt nendelt alati abi saanud

www.certex.ee
Ei ole seal hullu midagi. Tegin ka ise kuu aega tagasi pleisimisega proovi ja iga korraga läheb aina paremaks. Kui võimalik siis keera tross kruustangide ning torutangidega lahti. Pleisimise abinõuna kasutasin mina peenikest toru mille ots oli nurga all ära lõigatud et saaksin ta trossi vahelt läbi lüüa. Peaasi et õiges suunas punud ning ei keera trossiharudelt keeret välja. Prooviks võid teha mõne takuköie jupiga proovitöö. Ilusaks läheb pleis alles töö käigus kui ta muljumist ning pinget saab.
Edu katsetamisel.
Murran kah trossiotsa punumisega pead ja loodaks saada mõne vastuse.
Kas õige on punuda iga kiud ümber teise kiu või pannakse kuidagi teisiti?
Mida teha,kui trossil on keskel kah kiud?Kas see kah punutakse või pannakse
kuhugi vahele?
Mitu korda peaks otsad läbi panema?
Kas on õige minna ühe otsaga lõpuni või panna kõik järjest?
Kuidagi saan otsa tehtud,kuid kindlasti teen midagi valesti.
Samuti pole veel trehvanud sellist isikut,kes oskaks asja lahti seletada ja
näidata.
Trossi pleisimise eeskujuks võiks võtta köie ja selle peal harjutada, siis saab töövõtted selgeks. Olen käinud trosse valmistavas tehases ja olin tookord üllatunud, kui palju erinevalt punutud trosse on olemas.
Pleisimine kõigil aga sarnane.
Mõned näitlikud lingid:
http://www.samsonrope.com/index.cfm?page=28

ja animeeritud http://www.animatedknots.com/splice/inde...dknots.com

Kui trossi lahhti ei keri siis lähevad kiud piki peatrossi ühe alt ja teise pealt jne. ja risti keerdudega, mitte samas suunas!!!. Vana pleissi vaadates tundub et lähevad samas suunas. Tegelikult kiupunt keerab trossi sees ristisuunas teise kiupundi alt läbi. Ja ikka eraldi toppida üks puntide ring ja siis teine ring. Kunagi olid igas metskonna töökojas trossi lahtikerimise pingid. Nüüd on need ammu juba metallihundi hammaste vahelt läbi käinud.
Aitäh Rannole.See viimane animeeritud link on väga hea.Saab lipsu kaela,kingapaelad kinni ja konksugi õnge otsa.Pleisimine-see on naljaasi.
Sama link oli ülalpool ka villul.