automoto.ee foorumid

Täisversioon: sooviksin abi selle asja tuvastamisel
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere
Ma sooviksin teada selle asja kohta et mis see olla võib mis aastast ja mis selle väärtuseks võib olla ?
ehk oskab keegi aidata !
Mina leidsin selle jõeäärest!![attachment=29554][attachment=29555][attachment=29556][attachment=29557][attachment=29558][attachment=29554][attachment=29554]
Tundub, et asja nimi Sõlg. Kasutati ehtena. Väärtust ja aega pakkuda ei oska.. kuid usun, et ei midagi hindamatut.
Kuna mullu sai sama eset otsitud ja ostetud, siis tean et suveniiripoodides on selline sõlg müügil kuskil paarisaja krooni ringis, seda aga muidugi uuena ja mitte-sinisena (tundub selline sinakas olevat).
Aastat on konkreetse toote kohta raske välja käia, sest sepikojad teevad neid ka tänapäeval ehk siis tegu pole kindlasti mitte mingi eel-ajaloolise esemega.
tegelikkuses see ple sinakas see ikka pronksi värvi ( sinakas tli sest pildi kvaliteet oli halb) see on leitud eelmine kevad põltsamaa jõest !
niiet ma ei usu et see mingi uus asi on !
(22-03-2009, 20:53 PM)m1e2l3 Kirjutas: [ -> ]tegelikkuses see ple sinakas see ikka pronksi värvi ( sinakas tli sest pildi kvaliteet oli halb) see on leitud eelmine kevad põltsamaa jõest !
niiet ma ei usu et see mingi uus asi on !


Tervitus.
Tundub ikka uuemasi olema.
Tegelikult ei välista ma, et tegu pole sajanditevanuse esemega. Samas - sõled ei muutunud tegumoelt alates nooremast rauaajast (9. sajandist p. Kr) kuni 19.-20. sajandini välja.

Mina näitaksin seda igatahes kogemusega arheoloogile, kes teeks kindlaks eseme ajaloolise väärtuse, kui seda muidugi on. Mina olen sääraste leidudega alati nii teinud. Nt kui praeguseks juba sellest ilmast lahkunud vanaproua kinkis mulle väikese tüdrukuna maa seest leidtud rootsiaegse hõbeööri, küsisin ma Ivar Leimuselt, kas ja milline on selle asja numismaatiline väärtus. Tegu oli küll 1660ndate aastate tüüprahaga... Aga kui see oleks olnud ainulaadne münt, oleksin ma selle Ajaloomuuseumi mündikogule kinkinud.
pilte ei näe