automoto.ee foorumid

Täisversioon: IMZ M-61 (abi vaja)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Oleks natuke mõne targema abi vaja. Milline esituli, juhtraud ja käigukast on originaalis 1961 aasta varjandil, kas nn.nokaga latern musta spidomeetripõhjaga nagu K-750-l, või ilma nokata. Samuti kas kasutati tagurpidi heeblitega juhtrauda, või tänapäevast varjanti. Kas kellegil oleks mõnda pilti originaal käigukastist. On ta juba väljanägemiselt sarnane hilisemat sorti urali käigukastiga, või kasutati m-72 kasti.
M-61 peaks vist olema Irbiti koodnimetus? Mul tuttaval üks originaalne säilinud. Siin mõned pildid, vast on abiks juppide otsimisel.

Irbit
Tänan! Neid pilte olen juba näinud, need mind segadusse ajavadki. Täpselt need asjad mis mind huvitavad on neil kahel erinevad, nii esituli, juhtraua heeblid kui ka käigukast.
Esimesel Irbiti pildi lingil olev peaks olema enam vähem ühes tükis.Tule korpus peaks olema õige ,ei näe hästi spidomeetrit kuid tundub nii.Seal on veel plekist siduri ja piduri heeblid .Käigukast ka IMZ toodang.Teisel Unic vebi pildil on käikar juba KMZ toodang,Tuli ja lenksud võisid ka sellised olla.Oleneb ilmselt aastakäigust.See vist tundub sõiduratas olema ,karbussid ka uued.Foorumi kasutaja silinder peaks teadma täpsemini mis õige mis vale.
m61 on õiged karburaatorid k38, Eestis väga haruldased, K37et palju lihtsam leida. Unicwebi piltidel olev m61 on paras korneograafika, esihargi alumised otsad on m61el kroomitud ja natuke teise kujuga kui m72el.
Unicwebi m61 el on valed silindrid(vaata karpa kinnitusi, valed karpad, vale käigukast(õige on sama, mis m72el, vale esiporikas(kompu militaar m72 ehitajale)). Sinine m61 ei oma ka õiget käigukasti.
Raamist, m61el on tagumiset amordid paar cm pikemad kui m72el.
Uncwebi omal on valed sumpsid, need kõlbavad ainlt k750le(m72el on teistsugused), m61 õiged mõelge ise välja(vihjeks on google).
M61 veljed on aukudega lilleõie kujuga, rummul keskel õlitusnippel, tavalised laagrid(mitte koonus).
Genekas on sama mis m72el(lühike) mark hetkel ei meenu.
Lenksu, heeblite ja esitule suhtes olen hetkel loll.
Kahtlustan, et heeblid ei ole tagurpidi(mõningad pildid nõukaaegsetest raamatutest), esituli ilmselt vanemat tüüpi.
Kui kellegil sügavam huvi on, võiks ikka kuskilt deailkataloogi välja kaevata.

Paremat

m61 omanik
Heeblid on tagurpidi.

Dad.
Mis puudutab käigukasti, siis mul oli ka kunagi M61, üsna originaalne. Ühtegi pilti kahjuks alles ei ole.
See link : http://www.f2motorcycles.ltd.uk/uralgearboxspares.html
on Urali käigukasti pildiga.
M72 kast peaks olema teistsugune, vasaku poole käiguvahetuspedaali kinnitus ja toimimine on neil kohe palju erinevad. Paremal poolel vist erinevusi ei ole
minu voki külge on keegi üsna sarnase laterna kruvinud, nagu esimesel pildil selle Irbiti küljes.. kui oskad pildi järgi ära tunda, et see tõepoolest oleks see, mida sul vaja on (mina paraku veel ei oska), siis igatahes ta mu ratta küljes on ja sinna ta ei kuulu ning suurima heameelega annaks ta ära sellise laterna vastu, mis 49 peale sobiks Big Grin
pilti näeb siit http://kev.planet.ee/pildid/izh