automoto.ee foorumid

Täisversioon: OT: küsimus Valdole ja teistelegi
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Just lugesin ühe venekeelse artikli "Sherlock Holmes'i" filmi võtetest (NSVLi aegsest), jäi silma üks lõik, kus mainiti, et Baskerwill'ide loss oli filmitud ka Eestis. Ega ometi keegi oska jutustada, mis maja see küll selline võis olla ja kas ka siiani alles?
Minu teada olid filmivõtted Jälgimäel ning osa võtteid ka kusagil Tln- Pärnu mnt. ääres, kus filmi tarbeks võeti isegi metsatukk maha. Parandage, kui eksisin.

Topelt OT, aga vene Sherlocki osi olen vaadanud mitu korda üla ja ikka on kuradima huvitav. Lemmiksari võiks isegi öelda.
Juulikul asuv (jahi)mõis ... Sakust Juuliku kaudu ringtele sõites jääb paremat kätt olevate kasvuhoonete kõrvale võseriku sisse.

Dad.[/align]
Kui peeti silmas seda
[Pilt: 9452176.jpg]
siis on see pigem selle vanamehe maja moodi, kus Watson kiikrit kaemas käis.


Lisatud mõni minut hiljem:

Aga tänan vihje eest, leidsin suurepärase venekeelse lehe, kus üksikasjalikult kõik filmi võttekohtade kohta kirjas ja pildis.
Teistele ka siis Smile http://www.221b.ru/geoPart6.htm
Filmiti ka Haapsalu maanteel Risti lähistel, kus kohe suure tee ääres on ehtne raba näha. Filmimeestel oli võtteid väga hea teha, kuna ei pidanudki kuhugi rappa kaugele ronima ja filmivankrile rööpaid maha panema. Kui ma nüüd mööda ei pane, siis mingi saade oli selle kohta, kus Mati Talvik saatejuhiks.
Baskerville Hall väljapoolt oli Maarjamäe loss. Seest vist enamuses Glehni loss. Siin ka natuke juttu sellest.
Tallinnas oli põhiliseks wõttekohaks Woorimehe tänav.Filmiti ka Keila mnt Harku tõusul ja sealsetes kärjäärides.