automoto.ee foorumid

Täisversioon: Pool Urali halvatud
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

prijuhin

Tere foorumlased!

Viga selles et üks silinder töötab teine peksab hirmsat moodi bensiini karbussist õhufiltri poole. Tänu elektronsüütele on säde võimas, kuid seegi ei pane kõikke seda seal plahvatama.

Võimalik ja üsna tõenäoline, et viga klappides on. Vea tekkepõhjust ei oska ütelda kuna pole rattaga sõita eelnevalt saanud.

On ehk keegi targem mees ja annab nõu kuidas edasi toimida.
Teaks ma siis midagi Urali klapivahedest vms. aga ei . Pole seda motomeeste A. Palu piiblit kaugeltki näinud, kus kuuli järgi igatsugu vajalikku infot on.

igati hädas
prijuhin
see kyll rohkem uppunud ujuki moodi olema kui klapiviga...Wink
Jah, aga sisselaske klapp ilmselt ka ei pea (põlenud või jääb lihtsalt lahti) kuna kogu vurts, mis põlemiskambris peab olema, kihutab karbussi poole tagasi. Mina kahlustan klappi või klappe. Aga kui bensiini on \"hirmsat moodi\" siis on muidugi ujuki jutt ka õige.
ujuk ehk tõesti ära uppunud, mul ühe mt10-ga oli pidevalt selline jama et ühe poole ujuk uppus ära ja siis ka ainult ühe sil. peal töötas. kui küünal karmilt märg on siis on kohre päris kindel et miskit karpas viga, isegi ebatihedate klappidega peaks mootor töötama, küll vähema jõuga ja ropp susin ka siis järel.

prijuhin

Niisiis ühe matsuga 2 kärbest.

Ühtäkki tuli ilmsiks, et mittetöötava silindri karbussi ujukiruum ajab koledasti üle. Selge ujuk uppunud. Õnneks oli karbusse hulgim ja töötav karbuss korraks asemele j mis sai edasi? Ikka peksab bensiini tagasi, st, siis et klapid on liighõredad.

Küünal välja ja oligi see mida kartsin. Kunagi keegi jõumees küünlaaugul keerme maha keeranud, sinna suurema augu teinud puksid küünlale vahele ja uuesti keere peaet olematu. Nüüdsiis küünlaaugust mõlemate klappide servad ilusti näha. Järeldan et sealt ka nende mittepidavus.

Mida tarka teha? Mingi kaval keevitus ehk?

Või pigem sõit kloostrimetsa motopoodi.

prijuhin nüüd jalamees
Hea oleks uus kaan panna aga uralile vist nii väga neid kasutatuna ei liigu aga kes otsib see leiab.

prijuhin

Tegelikult olen otsinud siit ja sealt; on, küll kaani, kuid enamus on just rikutud keermetega. Kas siis selliseid kuhu pole veel jõutud puksi vahele panna või on see nali juba tehtud.

Oma investeering on juba tehtud. Uued silindri pead on olemas. Tuleb ka uusd karbussid muretseda, kuna kinnitus on erinev. Oleks küll võimalik vahestutsidega peale aretada aga jah, üritaks originaalidega midagi head saavutada.

Asi hakkab edenema
Klapide lihvimine jäta meistrite hooleks. Pealegi freesitakse ka klapipesa. Mina lasin enda masinal hiljaaegu teha. Tulemus oli väga hea.
Ennem proovisin spets pastaga ise lihvida, aga ei saanud head nahka. Pealegi maksab pastapurk 190 kr aga klappide tegemine läks 200.

prijuhin

Klappide lihvimine=klappide sooveldamine pessa, saan ma õieti aru?

Samas kas uutel peadel ei peaks tehase sooveldus juba tehtud olema? Pole veel proovinud kas klapid peavad või ei.
jah seda ma mõtlesin. Kuidas keegi asju nimetab.
Uutel peadel peaks asi olema OK. Kuid kindluse mõttes proovi klapi peale naftat valada, kui peavad siis on korras. Tehase praaki ikka juhtub.
Kaks ajsa mida uskuda ei tasu - vene tehase töö kvaliteeti ja külamehe juttu et tegi kap remondi ära ja sai õli pidama. Naftat, diislit ikka kaanele peale ja siis nii minuti jooksul ei tohi mitte kuskilt praost vedelat läbi imbuda.

prijuhin

Mis veel selgus.
Lisaks kõigele eelnevale oli millegipärast ühe silindri väljalaskeklapi tõukurvarras kõveraks läinud ning oma pesast välja hüpanud. Mis jõud sundis teda selleks ei oska seletada.

Siiski kui Ural nüüd endale uued kolvid, rõngad, sõrmed, silindrid, silindripead ja karbussid peale saab, kas oleks mõtekas enne kui ma pulki kokku hakkan lappama, nendega midagi tarka teha. Ma mõtlen , et veelkord puhastada nad tehasenõgist, klapikontroll vms. Pole varem niiuut asja kokku keeranud.

Mõte liigub juba raami poole aga teostus on ikka graafikust maas.

pervom delom motoziklõ, a devozi a devozki patomSmile