automoto.ee foorumid

Täisversioon: KUUM LUSTIBUSS VALMIMAS (KAVZ 651) ...
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
2008.a. aastal õnnestus soetada Kavz 3270. Sellel kevadel alustasime sellest LUSTIBUSSI ehitamisega. Andmaks asjale retrolikumat välimust, paigaldasime Gaz 51 nina. Hetkel käimas keretööd. Asi peaks saama jookus juba 3-4 nädalaga.
Sinna see TTPA buss kaduski, osta.ee oksjonilt. Viimati nägin seda 2005. paiku Mustamäe vahel sõitmas.
Tore näha et oma tegemistest siin pajatate. Sooviks plaanide kohta rohkem infot. Mis masinast välja peaks tulema?
kuumale LustiBussile on ju olemas ka kohane ansambel nimega LustGast mis Talveralli õhtupooliku sisustas Toungue
Lõpptulemus peaks olema midagi sellist nagu lisatud pildid. Selline vanu aegu meenutav retrohõnguline buss, kus siis seltskonnaga mõnus ringi kruiisida. Plaanis seda erinevateks üritusteks ka välja rentima hakata. Ajahetkel kaks nädalat peaks ka koduka ülesse saama aadressile www.lustibuss.ee
Kui keegi teab bussijuhte, kes soovivad juhuotsi teha, siis kindlasti ühendust võtta.
Lihtsam ilmselt endal või kellelgi teisel bussitaastajatest load ära teha. Meil oli sama teema- soetasime kah KAVZ-i- küll mõnevõrra uuema ja saatsime ühe mehe autokooli bussijuhilube tegemaSmile. Kui buss valmis sai, olid mehel load taskus. Nüüd muretu ses osas.
mnjaaaaa... Big Grin mul sõber just täna rääkis sellest bussist... Big Grin ja tormasin kaema mis tetäs... ja sel lihtsal põhjusel et mul oli kunagi just selline vana ninaga kavz, millega sõideti nii et kellelgi polnd lubasid ja tihtipeale oldi ebakaines olekus... Big Grin (sorry,nyyd valetasin,load olid isegi olemas yhel noorhärral,aga need olid ise meisterdatud Smile )
(18-06-2009, 23:45 PM)homodj5000 Kirjutas: [ -> ]mnjaaaaa... Big Grin mul sõber just täna rääkis sellest bussist... Big Grin ja tormasin kaema mis tetäs... ja sel lihtsal põhjusel et mul oli kunagi just selline vana ninaga kavz, millega sõideti nii et kellelgi polnd lubasid ja tihtipeale oldi ebakaines olekus... Big Grin (sorry,nyyd valetasin,load olid isegi olemas yhel noorhärral,aga need olid ise meisterdatud Smile )

See küll nüüd asi pole millega uhkustada.

Aga kena projekt ja hea näha et sellised asju tehakse korda.
Ütleme nii, et hooaja magasime maha ning sellel suvel bussi kuskil lustiteenust pakkumas ei kohta, aga ponnistame edasi, et järgmine hooaeg täisvalmiduses peale lennata. Selleks ajaks loodetavasti MASUD, TÄPID ja TÄPED ka möödas. Lehe tegime valmis, www.lustibuss.ee, aga viimase hetke värvitoonide muutus bussi toonide osas peaks saama kajastatud ka seal miskil ajahetkel. Kõiksugu mõtteid käis peas läbi (laimi roheline, kirsipunane) - lõpuks jäime ikkagi originaali juurde. Lihtne sinine ja valge, nagu tehnilises passiski. Veidi politsei võrkpallimeeskonna buss ole, aga nostalgia on selliste tegemiste juures olulise tähtsusega. Nüüd vaja siis veel sisu kallale asuda - istmete korrastamine, elektrisüsteemi korrastamine, põrand, nina paika panek jne jne nipet näpet, mis võtab aega ja aega. Vaja otsida uus radiaator, kapoti hinged, tagumised tuled, tihendeid.

Igatahes - võitleme edasi Smile
Aknad saaks ette, aga ühe akna tihend nii räbal, et peab uue otsima. Kust sellist leida? Samuti välised etteulatuvad peeglite raamid läbi.
Oleneb milline see tihend on. Kui tegu tavalise GAZ aknatihendiga siis on võimalik seda leida nii volga poest kui UAZi poest Nõmmel. Olen meie masinatele põhiliselt just viimasest neid leidnud.
Ilmselt on tarvis küljeaknatihendit, mis on omane ainult selle seeria Kavz-ile. Vanemal mudelil olid väiksemad aknad ja tihend jääb lühikeseks. Minu teada selliseid tihendeid avalikult ei müüda, sest ilmselt puudub sihtgrupp ja see, kel see tihend on, ilmselt ei tea, mis tihend tal on. Õnneks on tehas alles ja neil peaks seal Siberis mingi postipakisüsteem toimima. Kusagil interneti ääremail neil isegi kodulehekülg.

Ehk oleks mõistlik soetada doonor, sest puuduvaid juppe, iseäranis korralikke istmeid võib alati vaja minna. Näiteks peale eriti raju lustimist...
Millist klaasitihendit vaja on?

Mul peaks kuskil olema audentne vasaku tagumise nurgaklaasi tihend - suutsin klaasi ära lõhkuda ja sain uue klaasi koos tihendiga.
Külgmise lahtikäiva akna tihend. Olen siin maad kuulanud. Ega seda poest väga nii ei leia jah. Doonor ei teeks paha hetkel küll Smile
Vaata lk 30, toote nr TT152307 ja TT152411
http://www.tooriistamarket.ee/files/tarv...kkeet_.pdf
Tere,

Hakkab looma. Nüüd nipet näpet toimetada. Toolid valmis õmmeldud, välistööd lõpetatud.

Buss seisab külmas garaaþis. Kui kellegil on tuttavat või ise endal aega, siis oleksin huvitatud, kui keegi seda ajapikku edasi nokitseks, et järgmisel hooajal kindlasti sõitmas olla.
[Pilt: IMG_3340.JPG]


Tervitades,

uued pildid ka kodulehel www.lustibuss.ee
(01-12-2009, 12:00 PM)tomstahl Kirjutas: [ -> ]Tere,

Hakkab looma. Nüüd nipet näpet toimetada. Toolid valmis õmmeldud, välistööd lõpetatud.

Buss seisab külmas garaaþis. Kui kellegil on tuttavat või ise endal aega, siis oleksin huvitatud, kui keegi seda ajapikku edasi nokitseks, et järgmisel hooajal kindlasti sõitmas olla.
[Pilt: IMG_3340.JPG]


Tervitades,

uued pildid ka kodulehel www.lustibuss.ee

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/...24_ee.html
Täitsa maitsekas buss! Seni on aga kõrvust ja silmist mööda läinud, mis mootor ja tehnika sel bussil küljes on? Kas jäi algne GAZ 53 mootor või on miski popim V6?
Tahaks teada, kuidas 53 mootor 51 kapoti alla mahutati. Teada ju, et see sinna mahtuda ei taha.

Ps: Ja kuulutuses ka veidi valesti.. GAZ-53'l siiski V8.
Lehti: 1 2