automoto.ee foorumid

Täisversioon: Liivaprits
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5
Otsin ühte ülivajalikku asja. Nimelt oleks vaja sellist väikest amatööri liivapritsi millel ühe otsa paned liivaämbrisse ja teise ühendad natuke võimsama kompressoriga ja tulemuseks peaks olema väikesteks töödeks sobiv liivaprits. Kunagi nägin seda kuskil tööriistapoe reklaamlehel ja maksis asi vist 270 kr.

Äkki keegi oskab öelda kust sellist väikest pritsi leida võiks? Stokkerist kunagi küsisin ja siis neil ei olnud. Eelistatud oleks Tartu-Pärnu- Viljandi poed.
tartus,raatuse poe juures on hinnapomm ja alumisel korrusel on tööriistapood sealt ostsin kevadel pritsi 250kr.saab hästi väikseid asju ka teha,kui tahad võid minu oma 100kr eest ära osta,mul seisab see niisama
Aga palju sa seda pritsi kasutanud oled. Teatavasti seal need otsikud kuluvad ju?
See on Tareli Tööriistapood tel 07 403 302. hind on vahepeal muutunud uue liivapritsi hind on 316.-
Üldiselt on seelline liivaprits suht mõttetu tööriist :jõudlus väga väike,liiva kulu meeletu arvestades kui palju vaeva peab nägema mingi väikse vidina puhastamiseks.Äkki kellegil on paremad kogemused uuri ennem järgi kui ostad!!!!
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: ints
Üldiselt on seelline liivaprits suht mõttetu tööriist :jõudlus väga väike,liiva kulu meeletu arvestades kui palju vaeva peab nägema mingi väikse vidina puhastamiseks.Äkki kellegil on paremad kogemused uuri ennem järgi kui ostad!!!!
Segan siin end teie jutu vahele: kas Sa Ints tead öelda palju atte peaks kompressor välja andma, et sellise riistaga üldse töötada saab? Liiv peab muidugi kuiv olema ja teatud kindla fraktsiooniga, muidu peaks vist kohe otsad umbe lööma. No ja, oled Sa minipritsi proovinud, palju siis aega ja liiva läheb näit 1dm2 roostest puhastamiseks?
e
oman sellist minipritsi... täitsa hea asi...
1dm läheb nii nagu lased... täitsa võrreldav auto värvimisega...

surve peaks olema vähemalt 6bari

ostsin viljandist autobaasi tööriista poest pargi tn1
Race liivapritsil rõhk max 10bar,töörõhk 6-7bar,õhukulu 300l/min,voolik 3m,düüs 5mm.
Minipritsi proovisin vast 6-7a. tagasi ilmselt ei olnud siis õiget kompressorit üritasime puhastada mingi Land Cruiseri raami suure vaevaga saime vedru kinnituste ümbrused ja raami nurgad puhtaks
Hilisemad kogemused :korralik prits miski \"CATOR\"firma oma oli liiva tõime kuskilt karjäärist ise sõelusime,kompressor oli ka võimas ja töö läks ikka lbedalt.Auto põhi(seest ja väljast) ja kaboti alune,pagasnik seest võttis aega 5-6 tundi pritsiga oli võim puhastada ca 3-5 cm laiune riba.Palju sõltub muidugi liivast,laeva remontijad kasutavad spets liiva nn.purustatud liiv müüb Tallinnas vist \"Silikaat\" või Harku karjäär,endal ka plaanis tulevikus Pobeda ja Mossede juures seda sama kasutada.TOMM7 antud andmed on jah õiged.Düüsi otsa lööb umbe ikka ainult sodi või väiksed kivi tükid mis on sõelast mööda pääsend,teist korda pole mõtet sama liiva kasutada kuna jõutlus on poole väiksem.Ei tohiks proovida liivapritsi abil roostet kuskilt ukse või tiiva kabotti keskelt puhastada,venitab pleki välja pärast hullult vaeva pinnida ja pahteldada...:eureka
Krt sai vähe pikk jutt aga loodame et mõni tarkkuse tera siin ehk leidub:yes:yes:yes
Aitäh kõigile väärt infi eest. Nüüd sain asjas natuke rohkem selgust ja esimesel võimalusel omale kah sellise riista soetan. Nii et kompressoriga mis annab välja 10 bari peaks saama töö korralikult tehtud?
mina sain laenuks mingi \"Biltema\"-asja.
võtsin ehituskaubamajast kõige peenema fraktsiooniga liiva.
puhtaks võttis kenasti, lasin muidugi oma 5-10cm kauguseltBig Grin, tekkinud \"augu\" läbimõõt oli ca 2-3cm. Kompressor hoidis 8at (sai teine \"remonditud\", nüüd siis jõudlus missugune!).
pritsi puudusteks olid siis:
-väike jõudlus (tegelikult ei oska võrrelda, aga raami võib sellega ilmselt jäädagi puhastama).
-kompressorilt veefiltri puudumine (niiskus moodustas kohas, kust liiv peale voolab, pikapeale märja liiva kihi, mis tähendas \"ummistust\").
-kopsiku väiksus (alla liitri) - samas saab ju alati kasutada voolikut, mille ots pista kotti (teinekord teen ikka niiSmile).

selline prits hea siis raskesti ligipääsetavate kohtade puhastamiseks (mujal eelistan rellakat). Endale hangin kah, kui rahakott kosub.

teet,
hetkel ilmselt kõige ilusama-värskema värviga kapotialusega kadeti roolija
kus muidu tallinnas sellist vidinat müüakse,teab keegi?
Alles jäi kuskil (vist K Rauta või ms) silma universaal suruõhuasjade komplekt : värviprits, rehvi manomeeter ja ka mikroskoopiline liivaprits.
Sellise komplekti asjalikkusest ei oska küll miskit tähendada.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: al
Alles jäi kuskil (vist K Rauta või ms) silma universaal suruõhuasjade komplekt : värviprits, rehvi manomeeter ja ka mikroskoopiline liivaprits.
Sellise komplekti asjalikkusest ei oska küll miskit tähendada.
Olen siin natuke koland ka mööda venelaste foorume kus liivapritsidest ja pritsimisest juttu tehakse: seal on soovitus selline, et liiivapritsitöödeks tuleks ehitada selline klaasaknaga kamber kuhu pritsitav asi sisse pannakse. Liivapritsiga manipuleerid kindad käes. Need pika varrukaga kindad on aga pistetud läbi kambri seinte, nii et ise toimetad värske õhu käes, väljaspool kambrit -see olevat vajalik, kuna liivapritsi töös tekib tohutu tohutu tolm. Keegi olla proovind teha sellise kambri tõmbekapi sarnase-ühesõnaga tõmbeventilaatoriga, kuid asi ei õigustanud ennast -peatselt oli ka õues tolmupilv. Veel kirjutasid vennikesed, et liiv kõlbavat max 3 korda pritsist läbi lasta.
aga kas ikkagi pealinnas kuskil eraldi seda liivapritsi müüakse?ja kas tartus see tööriista pood ka pühapäeval lahti on?
Tareli Tööriistapood Tartus
Tööpäeviti avatud 9.00-18.00
Laupäeval 10.00-16.00
Pühapäeval suletud
ühe korra olen kasutanud
Tsitaat:liivapritsi töös tekib tohutu tohutu tolm
seda muret pole, kui ostetud liiv. Aga jah - suuremate tööde puhul ju ei osta...

lisan veel, et laupäeval proovisin (\"oma\") pritsi madalama survega (6at, kuna oli vaja kiirelt tegutseda ning kompressori voolik-ühendused \"väsisid\" ära). Prits oli sellise survega täiesti kasutu!
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: leek
aga kas ikkagi pealinnas kuskil eraldi seda liivapritsi müüakse?

Mina soetasin enda oma (selle väikse amatöörika) ca. kuu aega tagasi Punase tn. alguses olevast tööriistapoest (Esmeta vist oli selle nimi). Nädalavahetusel sai oma dailydriver-riisikas sellega suurest roostest puhtaks lastud (ghetto styleCool töö, kõik kohad olid seda liiva täis; teist korda aga enam nii ei tee).
ja kui palju maksis see liivaprits?
Lehti: 1 2 3 4 5