automoto.ee foorumid

Täisversioon: Transiti mootor.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mure selline, et transitil jooksis mootor kokku. Kas sierral või scorpiol on sama mootor mis transitil? Mootoriks 2,5 diisel ´90 a.
Sierral ja scorpiol (vanemal) olid INDENORI diislid (rahvakeeli siis "peugeoti mootorid") Transitil kasutati vist Fordi enda mootoreid (neid ka olemas mitut eri tõugu, kas 90a on juba ilma eelsoendus küünaldeta?)
(25-06-2009, 13:21 PM)Sax Kirjutas: [ -> ]Sierral ja scorpiol (vanemal) olid INDENORI diislid (rahvakeeli siis "peugeoti mootorid") Transitil kasutati vist Fordi enda mootoreid (neid ka olemas mitut eri tõugu, kas 90a on juba ilma eelsoendus küünaldeta?)

Küünaldega. Eelsoojendus tule kustumist, enne käivitamist, peab ootama.
Jah, aga sellel on ainult üks küünal õhuvõtu kanalis. York 2,5 DI on otsepritsemootor. (Transitides alates a.85)
Ok. Aga kas sierradel ja scorpiotel kasutati samasugust mootorit? Või on sama kubatuuriga aga annab lihtsa vaevaga transitile ümber tõsta?
Samast mootorit kasutati jah. Sierral 2.3 ja Scorpiol 2.5 (osadel ka 2.5td?). 2.5 saab Sierra peale küll panna ja ilmselt siis ka vastupidi, kuid Transitile paigaldamises julgen kahelda. Transiti mootoril on minu mäletamist mööda pöördeid ka seevastu kui 2.3 ja 2.5 mootorid auto peal lepivad maanteekiirusel seal 2000 kandis olemisega ja ega üle selle pöördeid ajada pole ka kõrvale hea. Möirgama hakkab liialt. Pealegi kahtlen, et korralike, pealepanemiskõlbulikke, mootoreid vabariigist nii lihtsalt leiab. Isegi el.geneka peale mootori leidmisega oli tükk tegu. Samas ei välista midagi kapitaalselt.