automoto.ee foorumid

Täisversioon: Moskvichi peegli taastamine.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sai soetatud selline peegel.

[Pilt: 053238351d2adc.jpg]

http://fotoalbum.ee/photos/henk/53238371

Rooste on päris korralikult purenud vanakest, aga see on täpselt see, mida on vaja ühel korralikul historic rally moskvichil .

Palun siis abi ja nõuandeid, kuidas alustada selle taastamist.

Tervitades,

Perekond Henk.
Vigastatud kroomikiht tuleb asendada, nagu igal teisegi kroomdetaili taastamise korral.

Kuna tegemist on aga väga uue ja ülimasskoguses toodetud peegliga, soovitaksin ma esmalt uurida, kas ei ole võimalim kusagilt saada samasugust, aga korras kroomiga detaili. Igal juhul tuleb see nii rahaliselt kui ka ajakulu osas taastamisest soodsam.

Alles siis, kui korraliku kroomiga peeglit ei leia, valiksin lõplikult taastamise tee. Esmalt eemaldaksin kõik pisidetailid, sh peeglilehe ja jätaksin alles ainult kroomi alla mineva. Siis vana galvaanika keemiliselt maha. Edasi tuleb roostest puretud detaili vajadusel keevitada ja edasi lihvida-poleerida nii siledaks kui võimalik. Seejärel galvaaniline vask peale ja järgneb lihvimine-poleerimine. Kui on väga hull detail, tuleb vasemenetlust korrata paar või enamgi korda. Tulemus peab olema täiesti peegelsile. Siis saab panna peale dekoratiivkroomi.

Kindlasti tuleb teha lasta keemiline eemaldus, vask (vased) ja lõppkroom. Eeltöö (lihvimine-poleerimine) võib teha ise või ka teha lasta. See on tavaliselt kõige mahukam ja nürim töö.

Kes neid asju teevad, st galvaanikaga ja ettevalmistusega tegelevad, leiab foorumiotsingust, Eestis on üsna mitu tegijat.