automoto.ee foorumid

Täisversioon: Peale 20km sõitu sureb auto välja
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sääne mure bens+gaasi pealt liikuva volvoga, et peale 20 km sõitu sureb välja kui kasutada kütusena bensiini. Gaasipealt sellist probleemi pole.
Kui lülitada ümber gaasi peale siis kui auto seisma jäänud, ei käivitu samuti. Peale tunniajalist seismist käivitub jälle. Kui aga kõik aeg gaasiga sõita, siis sellist viga pole.
Bensu on, jõuab ka kohale. Mootori temperatuurid näidukute järgi normis.
Milles võiks viga peituda?

Tänades, Joosep!
Mõned autod surid ka nii välja kui kütusepaagi õhutus oli ummistunud. Endal oli sarnane kogemus vana VW transporteriga. Sain ka sõita mõnda aega ja siis suri välja. Vaakum oli paagis nii kõva sees, et kohe ei saanud korki pealt kättegi.
Täpselt sama jama VW passatiga ja kilometraas sama kui kork korralikult kinni keerata nii et jätan suti lahti ja mure murtud. Ilmselt kas paagi õhutus või korgi õhutus ava ummistunud.
Sarnased sümptomid võivad esineda ka siis kui paagis on mingit roostesodi, pump imeb koos bensiiniga sodi sõela külge ja see ummistub. Seistes vajub sodi jälle sõela pealt maha ja saab uuesti sõita seni kuni sõel ummistub.
Oli ka vahepeal teemaks sodi sõela küljes. Mäletan, et kui hakkas vahele jätma, siis tuli rooliga vasakule-paremale mängida nii, et loksuva benzu solin kostis tagant salongi. Siis mootori töö stabiliseerus taas mõnekümneks kilomeetriks.
Seda sõela ummistuse jama tegi minu volga ka kui ma ta endale soetasin,puhastasin paagi ära ja mured murtud.
Üks variant ummistumiseks on vana kummist bensuvooliku pundumine ja/või sisemise kummikihi lahtilöömine. Siis on sama, et pump imeb ja tasapisi sulgub viimanegi vooliku läbivooluavake... Saab sõita vaid natuke, siis aga tahab trass läbipuhumist või seismist...
käisin masinaga sõitmas, esimene tiir oli 4 km, siis jäi seisma. võtsin bensu paagi korgi maha, klapi lükkasin kah igaksjuhuks lahti ja käivitasin, läks käima, kuid mõne km möödudes jäi uuesti seisma
enam ei käi ka gaasi pealt....