automoto.ee foorumid

Täisversioon: V-50 mootori kolvi ja sõrmega probleem.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere. Ostsin eelmine nädal omale Tondi motopoest v-50 mootori kolvi ja sõrme.
Täna hakkasin sõrme kolbi panema. Ei tahtnud kuidagi sisse minna.
Siis keetsin toas vee soojaks ja panin kolvi vette. Peale seda läks sõrm mõni mm otsast sisse. Siis panin kolvi uuesti vette, võtsin veest välja ja lõin haamriga sõrme edasi. Kordasin sama asja veel mitu korda. Kui sõrm oli ühest august läbi, siis avastasin, et kolvi alaossa selle sõrme augu alla on tekkinud mõra.

Nüüd on närv must.
Mida teha? Kas käitusin kuumutamisega valesti ja oleks pidanud kolvi kohe poodi tagasi viima, kui sõrm sisse ei läinud? Kas on mõtet nüüd poodi protestima minna?

Kuna ilmselt tuleb mul endal uus kolb osta, kas siis on mõtet osta see Kloostrimetsast? Olen varem võrri kolvi ja sõrme Tondilt ostnud. Siis tuli välja, et sõrm on liiga pikk ja sõrm ei tahtnud samamoodi kolvi sisse minna. Sõrme ma käiasin ise lühemaks ja pika surumise peale sain ta lõpuks sinna kolvi auku sisse.
No kulla mees loomulikult ei ole enam mõtet minna protestima kui sa selle sinna sisse peksid.Selliseid asju ju ei lahendata haamriga.Kohe poes oleks pidanud proovima kas sõrm ikka kolbi läheb.
Ma päris ei peksnud teda. Ma koputasin teda sinna sisse. Aga jh, kui linna satun, siis toon uue kolvi ära. Ja seekord proovin sõrme sobivust ka. Aga mul on kuri kahtlus, et ma ei leia sealt sobivat kolbi.
Hei,
Mina vahetasin ka kolvi või õigemini plaanisin vahetada. Kõik ilus, viisin juba silindri treiali juurde ja viisin 2P kolvi ka. Kodus mõne päeva pärast avastasin, et uus sõrm ei sobi minu kepsu silma. No tegelt oli ikka õnne, et treialil polnud aega olnud minu silkude treimiseks, sest ma ei leidnudki sobivat remont kolvi millel oleks sobiva mõõduga silmad. Seega ostsin Raadilt ühe korralikuma silindri mis passis minu vana kolviga. Seega vahetasin põhimõtteliselt ainult rõngad.
Kogu selle loo point oli, et osadel vanematel V50 tüübi mootoritel on kogu see kolvi kinnitus väiksemas mõõdus (täpsemalt võrri oma mõõdus).

Ja küsiks siis ka kui kellegil on seda väiksemate silmadega remont kolvi pakkuda (vahet pole kas esimest või teist)?

Parimat,
Joonas
Kahjuks pole minul sinu juhtumiga midagi pistmist. Mul on lugu selline, et kolvid on lihtsalt praagid.

Tulin just Tondilt. Võtsin oma sõrme kaasa. Müüja proovis sõrme kõikidesse kolbidesse. Sõrm mahtus vaid ühte kolbi. Sai siis seda kolbi enda silindrisse proovitud. Silindrisse ei tahtnud kolb sobida. Prooviti ka poes müügil olevat silindrit. Ka sinna kolb ei mahtunud.

Täna kahjuks enam kloostrimetsa ei jõua. Sinna jõuan võibolla reedel. Loodetavasti saan sealt omale korraliku kolvi.

Samuti olen proovinud kasutada kasutatud sõrme. See ei mahu samamoodi kolvisõrme avasse.
Kui kolvid ei sobi Teie silindrisse, siis tegu lihtsalt remontmõõdus kolviga. Kui kolb silindrisse paras,kuid sõrm ei mahu, tuleks reguleeritava hõõritsaga sõrm istuma panna. Paraja- sobiva otsimine võtab lihtsalt teinekord liiga palju aega.

Terv. Veteran .
Muuseas palju seal poodides need kolvid ka maksid?