automoto.ee foorumid

Täisversioon: Penza
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
teretere

korjasin aidast ka enda vanaisa ratta välja ja äratasin elule.
Kuna peale raami ja lenksu midagi tal küljes ei olnud ei hakanud originaali poole püüdlema vaid panin ta moodsate vahenditega sõitma, luues mingi imeliku aretise (ise olen rahul) loodan et vanemad siin ei pahanda.

kuna ei tea antud margist ega ratta vanusest midagi, võiks keegi oma teadmisi jagada. väidetavalt peaks olema ennesõjaaegne mudel

parimat

http://live.hot.ee/gallery/show_image?id=1358688
http://live.hot.ee/gallery/show_image?page_nr=4
http://live.hot.ee/gallery/show_image?page_nr=1
Minu arust on tegu SIF iga, Savod imeni Frunze.Võibolla enne 2. maailmasõja aegne.Kass ja Valdo kindlasti teavad täpsemalt.
Päris muhe liikur, tundub iseg nagu oleks tegu tänapäeval tootmises oleva sõiduvahendiga Big Grin Mul endalgi 2 Pensa tehase Meestekat, üks 1988 aasta oma ja pmst originaal(hetkel vajab komplekteerimist esimene porilaud), teine aga ohtralt värvimist ning ''tuuningut'' näinud ning täpset tootmisaastat ei tea. Tuleb veidike värvi maha kiskuda ja eks siis selgub.

[Pilt: 050739563d8eaa.jpg]
[Pilt: 055300667d2121.jpg]


P.S. Loodetavasti teema algataja ei pahanda, et oma rattaid siia toppisin. Rolleyes
(02-08-2009, 22:50 PM)illi123 Kirjutas: [ -> ]Minu arust on tegu SIF iga, Savod imeni Frunze.Võibolla enne 2. maailmasõja aegne.Kass ja Valdo kindlasti teavad täpsemalt.

ZIF ehk Zavod Imeni Frunze asuski füüsiliselt Penza linnas.

Karta on, et tegu võib olla kas vahetult sõjajärgse või miks mitte ka sõjaeelse liikuriga - ega need üksteisest väga palju vast ei erinenud, ma usun. Kui tõesti on ta sõjaeelne, siis võis ta siia tulla/jääda nt 1939 Punaarmee ohvitseridega, kel oli taganemisel väga "tuli takus". Või tõi ta keegi Venemaalt siia ümberasutajest siia peale 1944.

Peab uurima, võibolla oskab Mjatijev (Vene ühe rattamuuseumi "hing") midagi raaminumbri ja mõne muu detaili põhjal öelda.

Sõjaaegse ratta juttu ma ei usu, sesrt sõja ajal oli N.Liidul VÄGA vesi ahjus ja kogu (raske)tööstus lõpetas tsiviiltoodangu pea täiesti. Kuna N. Liidu armee jalgrattaid toona ei kasutanud, siis ei olnud neid sõja ajal vajadust ka teha, kogu tootmisvõimsus suunati mujale (sõjatehnikale).

Üldiselt sõjaeelsed Vene rattad on Eestis VÄGA vähe levinud, seega on tegu haruldase asjaga.
Tunnen üht vanahärrat ,kes mäletab enne sõda vene jalgrattaid müügis olnud. Kuna nad tunduvalt odavamad olid, siis olla neid ka ostetud.
Illi 123 vastuseks, et tunneme ka Türil ühte härrat, kellel samasuguse??? sildiga jalgratas pööningul, miks Sa sellest rattast siia mõnda sõna vahele ei viska ?

Oma uitmõtted sellised, et mudel tundub küll ennesõja-aegne (raami kaela teostus kangesti inglaslik. Näit. teine vene ennesõja tehas, Moskva jalgrattatehas, tegi oma aparaate inglise BSA järgi, ise pole näinud neid rattaid. Ega Pensaski midagi ise ei leiutatud, vb oli isegi sama mudel?)
Silt aga jällegi mitte selline, nagu Onumeelisel siin hiljuti väljas oli ja mille eelnimetatud Andrei Venemaalt dateeris küllaltki ebamääraselt "ennesõjaaegsaks". Usun, et pole eriline kuritegu, kui lisan siia, et Onumeelisel ka veidi jalgratast selle märgi juurde on ?
Silt siis hilisem, värvitud, sarnane sellele, mis Ilmaril pööningul.
Hr. Mjatievi kohta kritiseeriks siin veel, et ta on kindlasti väga tark ja teadmistega mees , eriti jalgrattateemal, aga annab seda ainult jaopärast mõista ja pikka juttu ei vaevu ajama. Uuemate asjadega eriti kursis pole ka ja on ekslik nagu me kõik ja eksimusi ei meeldi tunnistada ka eritiToungue

selle ümmarguse jutu kokkuvõte võiks olla, et ehk on tegu ennesõjaaegse mudeliga, mis välja lastud peale sõda ?
Mu rattal silt kollane ju.
(04-08-2009, 18:13 PM)illi123 Kirjutas: [ -> ]Mu rattal silt kollane ju.

Ja see on kõik, mis Sul öelda onRolleyes?
Tjah, mina tean täpsemalt küll, see tundub olevat mingi vana ja roostes jalgrattaraam.....
peale lenksu on sellel rattal muud detailid idensed minu omaga.
mul isa väidab ,et kusagil peaksid veel porilauad ka olema, ise pole veel leidnud. küll aga tean, et on olemas väike nahast kott ,mis asus raami küljes ja vana käsipiduri kang. aga kas need ka kuuluvad komplekti, ei tea, igatahes olid need ratta peal.

siiamaani pole ise leidnud pilte kompleksest rattast,
igasugune info oleks teretulnud

teema ise huvitav
Olen näinud ZIF kirjaga tagarummu ,tea kas Sinu rummul on mingi kiri?
Tere nägin sarnast penza ratast täna tallinnas järvevana tee ääres sõitmas ,mingi pika patsiga sell väntas hoolega ...väga stiilne nägi välja Wink .Olid see sina.
tuli vist ette jah, järvevana teel veel räige vastutuul. muidu saab kulgeda küll.

ahjaa, tagarummul on täpselt see kiri ,mis teistelgi sarnastel, mis dünamos hetkel müügil