automoto.ee foorumid

Täisversioon: ZAZ 968M elektrisüsteem
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas keegi saaks ära seletada üksikasjalikult kuidas tuleks ühendada elektrisüsteem. Kõigepalt "-" juhe massi ja "+" juhtmest hakkab liikuma kõigepealt starteri? Äkki saaks keegi anda täpseid juhendeid. Probleem on selles, et ei tööta ükski elektriline seade. Võibolla saaks isegi mingi skeemi? Suured tänud.
kui ükski elektriline asi ei tööta, siis ilmselt ei jõua voolugi akust või starterist kaugemale...
Kuidas see teekond muidu on? kõigepealt starter, siis süütelukk? edasi
Ole nüüd tore mees ja vaata, kas starterisse jõuab pidev 12 volti- akust. See on selline paksem kaabel. Siis vaata, kas on olemas selline peenike juhe(ergutus) ja kui starti annad- kas siis jõuab vool sinna otsa.Kui pidev vool jämedas otsas on(see tuleb otse akust), siis võid anda starti ka peenikesse otsa sealt jämedast. Ma loodan, et olin arusaadav.
uuemal sapakal on tegelikult juba eraldi juhe aku klemmilt, õhem kui õige pluss mis taha jookseb, mis läheb siis kaitsmeblokki tulede jms jaoks...
kas saaks täpsemalt teada kuhu ta läheb kaitsmeplokki? Äkki saaks keegi nt pilti teha.
Kas keegi targem saaks õelda kuidas starteri juurest juhtmed ühendada? Sain salongi elektri sisse. Tuled ja kojamehed jm hakkasid tööle. Kui süütelukust starterit annan siis teeb relee mingit häält.
Ehk on abi,kui vene keelt tönkad nati ja päris värvipime pole Smilehttp://public.fotki.com/mlpildid/pildidp...mage2.html Jõudu tulevastele elektrikutele...Big Grin
Ps.pildi all on link kus saad suurelt vaadata..get original uploaded photo...Big Grin
selline skeem on nagu kirbusit* Kas keegi ei saaks lihtsalt ära näidata kuidas ühendama peabBig Grin
Vabandan...Rolleyes nüüd peaks saama suurendada nagu eelpool öeldud...
Edu juhtmete rägastikus......Big Grin