automoto.ee foorumid

Täisversioon: K:Kas kellelgi oleks laenata metallidetektorit?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!

Kas kellelgi oleks laenata nädalavahetuseks (Reedel võtan - Pühapäeval toon)
metallidetektorit? Maal on palju vanade mõisade ja muude taluhoonete vanu vundamente jms, olen kindel et seal ennem keegi otsimas ei ole käinud ja mõtlesin proovida.
Kui midagi põnevat peaks leidma võin osa sellest kinkida detektori laenajale.

Loomulikult tasun vastu (kas siis õllede või rahaga)

Asun ise Tallinnas.
Tel. 5113633

Pakkumine tehke PS-i.

Loodan väga ,et keegi mind aitab Smile
Metallidetektor ei ole mingi imevidin mida laenates mündid maaseest välja hakkavad pressima. Olenevalt mudelist võib selle tundma õppimine võtta kuid. Kui sul on asja vastu huvi siis eelpool antud link on abiks. Tule ja uuri. Mis ja kuidas. Kus võib otsida ja kus mitte. Millised on seadused jne. Päris nii see ei ole, et lähen kuhu tahan ja kaevan kus tahan. Eramaa, muinsuskaitseala, maastikukaitseala - kõikjal on omad seadused. Ja kui seda mitte teada siis mina ei soovita lihtsalt huvi pärast kuskil õnne proovida.
PS. Otsija on mul olemas ja välja ma seda ei laena. Kui midagi konkreetset on vaja leida siis võin aidata.
Pontu6 jutt täitsa õige. Olen ise ka mõned korrad osalenud militaar.net-i metsaüritustel Sõrves, esimesel korral endal detektrit ei olnud. Teisel korral oli juba masin hangitud ja esimest korda võtsin kätte metsatingimustes. Ausalt öelda, ei saanud ma sellest s....gi aru. Ei leidnud ka mitte midagi, sõber leidis sama aparaadiga roostes pliidiukse, aga spetsialistid olid selle ajaga kaevanud välja juba ühe mürsu ja igasugust muud kraami, mille Päästeameti demineeriad ära viisid. Detektori kasutamist(seadistamist) tuleb harjutada kuid, enne kui asi päris käe sees juba on, ja iga piiksu kohta kommentaari anda oskad ning kaevamise otsuse teha suudad. Detektori ostsime vennaga kahepeale 2500eek eest, selle raha eest on aparaati mõnikord metsas piiksutamiseks küllaga.
Praegu on militaar.net-is aktiivne huvitav teema detektorismist kui "haigusest".
Enamus aega hoidsin käes siiski kaamerat, mille seadistamine on juba peaaegu selge, metsaürituste pilte näeb siit ja siit.
(14-09-2009, 09:59 AM)aandroo Kirjutas: [ -> ]Tere!

Maal on palju vanade mõisade ja muude taluhoonete vanu vundamente jms
möisahoovi läheksid tuuseldama... load olemas et talukohtadel ,dektida?? ned on eraomanuses nüüdsel aal, vat mitte ei taha oma aparaati laenata sellisteks asjadeks, isegi mitte koos endaga... Kui tahad piuksu, siis küsi metallidetektor.ee !! Nii ,et ole hea ja ära tee lollusi ja detektoristide mainet alla vii!!
Ja et kogemata luba küsimata eramaale, või, hoidku taevas, muinsuskaitseobjektile ei satuks, tuleb enne teha väike kodutöö. Võtad siit http://xgis.maaamet.ee/ kultuurimälestiste rakenduse lahti, seal kõik eramaad-riigimetsad-muinsuskaitseobjektid näha. Enda kaevatud augud ajab iga detektimees loomulikult ISE kinni, samuti teatab KOHESELT leitud lõhkekehadest päästeametile. Arvesta ka sellega, et igasugused leitud vanaaegsed pronks-, hõbe- ja kuldvidinad, odaotsad, mõõgad jm. selline väga vanaaegne kraam pakub huvi muinsuskaitsjatele (ka seadus kohustab neid sellistest leidudest teavitama). Detektoristide foorumis http://detektorist.pro-forums.com/index.php on sellest kõigest pikalt-laialt juttu.
Ja kui tundub imelik ese ei tasu kunagi ise maast välja kaevata, las mürske ja asju kaevavad ikkagi spetsialistid, kunagi ei tea mis olekus on seal juSmile
mul ka olemas detektor ja võin abistada kuid välja jah ei anna