automoto.ee foorumid

Täisversioon: Sportajud tsiklitele (müük, paigaldus ja seadistamine)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere, oleks huvi saada infi siis erinevate sportajude kohta. Olen kuulnud mingise megasquirti kohta (rohkem vist kasutatakse autode peal) kas kasutatakse ka tsiklitel?
Veel leidsin lehe www.vems.ee

Miljon küsimust oleks veel, aga esialgu ehk oskab keegi infot anda pealkirjale ja ehk peale seda kaob ka palju küsimusi ära.

Parimat.
Mingid imeriistad need loomulikult ei ole, nagu seal lingil on kirjutatud.
Mootori kulumine suureneb võimsuse kasvamisega ja muutub pigem palju vähemtöökindlamaks (juhul kui jäävad kasutusele mootorisse originaaldetailid).

Suuremad võimsusnumbrid saab kätte põhimõtteliselt turbomootoritega masinatelt ja diiselmootoritelt (viimastel üldjuhul jäetud suurem võimsuse mängumaa, et vähendada mootorite kulumist).
Ehk siis võimsuse kasv tuleb turborõhu suurendamisest, sissepritsitava küttekoguse suurendamisest ja pritsenurga muutmisest; ülejäänud tegurid on vähemmääravamad.

Otseselt selle tootjaga kokkupuuteid ei ole, seega jutt väga üldine. Mootorrattale paigaldamisel erilist mõtet ei näe, tulenev võimsusekasv on minimaalne, mõistlikum oleks juba osta natuke võimsam ratas. Küll on aga mõned ka Eestis aretanud mootorratastele väikseid kõrgepöördelisi turbosid.Big Grin

Edit: vastus pealkirjale. Müük, paigaldus ja seadistamist teeb vastav isik, kellel sellega kogemusi. Seadmistamine toimub siis põhimõtteliselt proovimise teel (dyno pingis; teel), seega õige/efektiivse konfiguratsiooni leidmine on aeganõudev töö. Aju programmeerimist teostatakse seejuures arvutiga, mis enesestmõistetav.
Turboclub.ee foorumis on palju juttu programmeeritavatest juhtsüsteemidest, sealhulgas MegaSquirt ja VEMS.
Sellist asja ei ole olemas nagu sportaju
Mõttest saan aru

On ikka mõtet panna see jutsüsteem kui seda sinna on vaja.Kui on lisatud ka turbo jne siis sellest ei pääse nagunii.
Sul programmeeritavat vaja.
Iseasi , kas sa kõigega seal toime tuled.

Küsi endalt mida sa ehitad ja milleks.Hakka sealt edasi ehitama