automoto.ee foorumid

Täisversioon: Hammasrataste müük - kus?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas on kuskil sellist poodi või ladu mis tegeleks hammasratastega (NSVL toodanguga).
Vaja oleks sahhaari vintsi reduktorile kahte uut hammasratast.
Ei usu et ainult sinna tehti spetsjaalseid hammakaid, minu arvates peaks neid leiduma ka teistes vene masinate kastides.
Treiali tööna hetkel kahe hammasratta tegemine suhteliselt kallis lõbu, nii et ootan häid mõtteid või teadmisi.
Hammasratast kirjeldatakse mooduli (hamba suuruse) ja hammaste arvu järgi.

Mooduli suurusi on päris palju (0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.25, 1.5, 2, 3, 4, 5, jne) - samuti on väga palju hammaste arvu võimalusi (8 ... 200) - seega pole mõtet hellitada lootust, et mingis kataloogis müüakse hammasrattaid mooduli ja hammaste arvu järgi - lisaks veel erinevate paksuste ja siseläbimõõtudega.

Seetõttu tuleks katki läinud hammasrattale asendust otsida konkreetse seadme varuosade hulgast, või lasta ta treialil eritellimusel valmistada.

Siiski võiks hammasratast üritada kirjeldada tehniliste parameetrite järgi: näiteks välisläbimõõt ligi 10cm, hambaid 50 tk - nende andmete põhjal oleks tegu moodul 2 (100 mm / 50 hambaga = 2 ) hammasrattaga - lisades siia hammasratta paksuse (näiteks 1cm) ja sisemise augu läbimõõdu (näiteks 2 cm), võid saada asjalike soovitusi millistes vaz-gaz-maz osades analoogseid hammasrattaid kasutatakse.

Isegi kui sa ei leia kuskilt soovitud varuosa on tehniliste parameetrite põhjal väga lihtne tereialitelt konkreetset hinnapakkumist küsida (palju maksaks 50 hambaga modul 2 hammasratta tegemine, mis on 1cm paks ja mille sees oleks 2cm läbimõõduga auk). Tavaliselt treitakse toorik treipingis valmis tunniga ja hambapink freesib toorikule hambad peale tunniga.
Tere.

Tegelikult on minul kui tehnika valdkonnas töötaval inimesel natuke veider ja harjumatu lugeda hammasratastesse puutuvaid parameetreid sentimeetrites. See ikka rohkem ehitajate mõõdupuu aga see selleks.
Hamba mooduli saab kätte ikka jaotusringjoode läbimõõdu kaudu. Hammasülekande puhul tuleb veel mängu ka hammasrataste telgede vahe.
Kui tegemist on sirghammastega hammasrattaga siis on asi veel OK aga kaldhammaste puhul on lugu veidi keerulisem ja teinekord on raske välja mõõta hamba kaldenurka kuna need ei ole enamasti täiskraadides.
Koonus- või tigurataste puhul on eestist väga raske juba valmistajat leida. Hiljuti sai alles ühele freespingile tellitud aga ei tulnud midagi välja.
Ei hakka hammasrataste teooriat siinkohal pikalt pajatama, kuigi võiks ju, aga see ei ole ju teema eesmärk. Eesmärk on leida vajalikud hammasrattad.
Hammasrataste toorikuid müüb näiteks selline firma. Hammasratta toorik tähendab seda, et on olemas ratas, millel peal hambad ja sees tehnoloogiline ava. See tähendab, et saad ise töödelda sinna vajaliku mõõduga ava.
Võid proovida küsida sealt. Minu mäletamist mööda ei olnudki need hinnad väga kallid. Olen sealt tellinud ketirattaid ja kiilrihmarattaid.

Lugupidamisega
Marko
(01-11-2009, 21:07 PM)renee Kirjutas: [ -> ]Kas on kuskil sellist poodi või ladu mis tegeleks hammasratastega (NSVL toodanguga).
Vaja oleks sahhaari vintsi reduktorile kahte uut hammasratast.
Ei usu et ainult sinna tehti spetsjaalseid hammakaid, minu arvates peaks neid leiduma ka teistes vene masinate kastides.
Treiali tööna hetkel kahe hammasratta tegemine suhteliselt kallis lõbu, nii et ootan häid mõtteid või teadmisi.

Lugesin küll,kuid mida tahetakse ei saanud aru.
Kui tahetakse käigukasti väljavõttele,siis seal midagi keerulist pole.
Soovitaks võtta hammasrattad näppu ja minna kuhugi traktoriosade poodi kolama.Samuti ka vanaraua kokkuostu.Kui leiad sobiva hammasvööga ratta,
siis uue hammasvöö panemine lihtne.
Kui aga vintsile tigu ja teoratast,siis on keerulisem.
Teo saaks küll teha,kui teorattaga on keerulisem.
Kuna originaalis on teoratta südamikule pronksvöö peale valatud ja vaevalt
keegi sulle uue pronksi peale valab.Järelikult jääb üle teha täispronksist.
Kuipalju maksab 300x60 pronkstoorik ei tea.
Mul on veel lihtsam idee välja pakkuda - postita ostusoov siia ja nt. ka Kuldsesse Börsi ja Maalehte. Ei pea treima, freesima ega jeblama. Võtad järgmise reduktori ja poldid külge.
http://img268.imageshack.us/img268/5294/...duktor.jpg
Siia neid hammasrattaid vaja oleks.
Kui kellegil on pakkuda sama sugust, võib ka korpus puru olla.
Siiani pole 100% teadlik millele originaalis kuulub.
Huvitav eile see link veel töötas aga teine on
http://img29.imageshack.us/gal.php?g=kast1.jpg