automoto.ee foorumid

Täisversioon: R kategooria
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Olen kuulnud ja lugend et 15 aastaselt on võimalik teha R kategooria luba. Aga on kirjas et ei tohi vedada veoseid kas selle alla lähevad ka rippes asjad nt: Ader või kultivaator. Palju loa tegemine üldse maksab? Kas keegi oskab vastata?
http://www.ark.ee/atp/index.php?id=272

Ja ei ole vahet, mis sul seal taga on. R kategooria - juhitava esisillaga ratastraktor või liikurmasin haagisega või haagiseta. Selle üle on siin foorumis palju vaieldud, otsing abiks.
Aga ARK-is pole kirjas kas rippes asjad lähevad veose alla haagise alla nad küll ei lähe! http://www.ark.ee/atp/?id=34405 vanuse 15 kohta. Mul poleks mõtet neid lube teha kui mul ei tohi adergi järel olla või pisike pealse purustaja!
kas poleks kergem pädevasse ametiasutusse helistada ja uurida selleasemel et siin mingeid arvamusi kuulda? (siinkohal ei tee kellegi arvamusi maha, aga lihtsalt avalikes foorumites võib tekkida ka valeinformatsiooni küllaga).
Ma tõesti ei viitsi hakata jälle neid paragrahve lappama, see minu teada pole otseselt kirjas ka, aga põhimõtteliselt pole vahet, mis sul seal traktori taga on, käru või kultivaator. Kuna sa ilmselt plaanid neid lube tegema hakata, siis kindlasti täpsema info saad kutsekoolist või misiganes kohast, kuhu kursustele lähed. Õppe(sõitude)ga võid alustada juba 14 aastaselt, aga load saad alles 16.