automoto.ee foorumid

Täisversioon: statsionaarmootor
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[attachment=31363]Sooviks tuvastada statsionaarmootorit. Üsna pisike teine. Neli takti ja vesijahutus ja üks silinder. Mootoril kirjeid ei ole. Birka on kunagi olnud, aga sellel on loetav vaid nr. "3" , mootori küljel olevad kühmud on vasejoodis (esialgu tundus, et sinna on mingi nimi valatud). vasejoodis on seal seetõttu, et keps on kunagi värskes õhus käinud. Karburaatoril ka kirjeid ei ole. Välisel vaatlusel on palju ühiseid jooni selle mootoriga (UMZD):
http://album.ee/album/433433/16920301
Kuid see väiksem peaks olema enne 1941.aastat toodetud, seega UMZD langeb ära. Võibolla ei ole üldse tegu Venemaa toodanguga. Igasugune info on oodatud!
Rohkem pilte siin:
http://album.ee/album/433433/50204403
Ajad tagasi sai soetatud selline statsionaarmootor.Nagu silindril paikneval sildil näha , on tegemist firmaga Carlsviks.Tegu on siis neljataktilise petroolimootoriga , millise käivitamine toimus salpeetri padruni abil.Tehnika on üpris arhailine aga paraku puudub igasugune info tootmisaasta kohta.Minuni jõudis asi lahti harutatuna kuna omal ajal olevat mootoril keps purunenud.Nüüdseks on see keps kui ka kütusepihusti ja ilmselt veel üht-teist kaduma läinud.
Jutu mõte siis see , et plaanin mootori komplekteerida ja võib-olla hea õnne korral töölegi saada.
Siit siis küsimus , et ehk on kaasfoorumlaste hulgas kedagi , kel taoline mootor või enamat informatsiooni asja kohta.Ütlen ära , et netist küll midagi tarka selle mootori kohta leidnud pole.Ju ma ei oska siis õigest kohast otsida.
Lisan ka mõne ülesvõtte jutuks olnud "imeloomast" .

[Pilt: DSC02136.JPG]


[img]


[Pilt: DSC02149.JPG]http://www.upload.ee/thumb/840555/DSC02150.JPG[/img]

[Pilt: DSC02148.JPG]

[Pilt: DSC02147.JPG]

[Pilt: DSC02146.JPG]
Soovitan otsida alljärgneva sarnaseid raamatuid: Põllumajandus-Tehniline Käsiraamat kalender. Ennem 1928 aastat neid pole. Oman 1929 aasta oma ja see II aastakäik. Tegelikult ei ole tegemist eriti kalendriga, vaid päris kobeda ülevaatega erinevatest põllutööriistadest (k.a. traktorid, stats. mootorid, paadimootorid, mootorrattad, veoautod jpmt.).
Minu eksemplaris küll sama mootori kohta ridasid ei leidu aga ehk on mõnes teises.
Paranduseks:
ester.nlib.ee annab tulemuseks, et Rahvusraamatukogus on aastakäike 1927-1930.

ise pakuks veel sama raamatu põhjal juurde, et mootor peaks "kõrgsurveline" olema, s.t. töötab ka petrooliga, samuti aga ka nt. "nahvta" ja teiste raskete õlidega.

http://ester.nlib.ee/search*est/t?SEARCH...rchscope=1