automoto.ee foorumid

Täisversioon: Süsihappegaas VS Argoon.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3
Küsiks sellist asja, et traadikeevitusel saab kasutada keevitamiseks siis nii puhast süsihappegaasi, kui ka süsihappegaasi ja argooni segu(Agamix). Kuna ise ballooni ei oma, siis tuleks see rentida kas Agast või Elme Messerist. Kuna kuutasu on rentides mõlemal gaasil sama, siis kumb oleks mõtekam? Agamix on muidugi kallim, samas seda paljud kiidavad- ei pidavat peaaegu sädemeid üldse viskama. Kuna suht vähe keevitan, siis äkki Agamix etem? Veel küsiks sellist asja, et kuna balloonid on sama mahuga, aga süsihappegaasi on keskmises balloonis 20kg, Agamixi gaasi aga mõõdetakse vist hoopis ruumala järgi (ei ole veeldunud), siis kumba kauem jäkub?
Kui sa tõesti vähe keevitad, siis aitab sulle CO palloon küll. Argoon rohkem edasijõudnute teema. Kasutusalaks rohkem alumiinium ja roostevaba. Keevitusõmbluse kvaliteedile aitab suuresti kaasa ka keevitusaparaadi korralik ja õige seadistus.
Ma võtaks just vastupidise seisukoha, kui gaasi hind erilist rolli ei mängi (kulub vähe), siis Agamixiga saab kergema vaeva ja vähema draamaga ilusa tulemuse.

See rentimine on mõnus kirves, mul vist juba 4 aastat on üks balloonitäis CO2 kasutusel - garaaþis juhuslikke asju surtsutades seda eriti ei kulu, samas 70 eeku kuus x 12 x 4 teeb 3360.-, mis ületab sees oleva gaasi hinna umbes kümnekordselt Smile Paraku ei tea alternatiivi kah, keegi nagu väga ei taha balloone ühekaupa müüa.
(11-11-2009, 14:49 PM)Jesper Kirjutas: [ -> ]Ma võtaks just vastupidise seisukoha, kui gaasi hind erilist rolli ei mängi (kulub vähe), siis Agamixiga saab kergema vaeva ja vähema draamaga ilusa tulemuse.

See rentimine on mõnus kirves, mul vist juba 4 aastat on üks balloonitäis CO2 kasutusel - garaaþis juhuslikke asju surtsutades seda eriti ei kulu, samas 70 eeku kuus x 12 x 4 teeb 3360.-, mis ületab sees oleva gaasi hinna umbes kümnekordselt Smile Paraku ei tea alternatiivi kah, keegi nagu väga ei taha balloone ühekaupa müüa.
Alternatiiv on kasutada vene ballooni või CO tulekustutit.
Tere,

Nõus sellega, et Agamixiga on tulemus kergema vaevaga parem. Pooride tekkimise oht on väiksem.
Samas tean, et ei taheta üldse müüa balloone vaid rentida. Balloonid kiibistatakse (nagu kõik asjad tänapäeval juba) ja vahetatakse balloon ballooni vastu. Seda selleks, et likvideerida mingite libaballoonide liiklemine turul. Kui lähed vajud mingi suvalise ballooniga kohale siis pidid kohe turja kargama, et kust said ja võib varastatud olla. Antud situatsioon on eratarbija seisukohalt, kes mõned korrad kuus keevitust kasutab, nutune, sest tõesti saab mitu aastat ühe ballooniga läbi.
Vene balloone saab kasutada ja ma tean, et neid saab ka ilma suuremate probleemideta täita BLRT-s. Olen seda korra juba ühe tuttava jaoks uurinud.


Lugupidamisega
Marko
Kodugaasis kuu rent süsinikul 40.-kuu,täitmine sama hinnaga mis Agas.
tondi tänava alguses on firma kes tegeleb tulekustutitega, minul on kustutist tehtud co balloon ja täitmas olen käinud nende juures, kui jutule saad, siis teevad ka ballooni ehk sulle valmis ja ei mingit renti.
Tere mõni aeg tagasi vahetas elme vene hapniku balooni ükskõik mis balooni vasti ise tegin seda u 4a. tagasi.Tühi hapnik neile täis süsihappebaloon mulle ja maksin ainult gaasi eest ei mingit renti.
tulekustutist gaasiballooni tegemine kõlab ahvatlevalt (kasutatud 6kg kustuteid vedelb mul kümmekond, mis on aastast 96-98, ehk tulekustutina kehtetud), keegi võiks viidata kuda nendest agamixi jaoks ballooni saaks teha? vene reduktorit kõlbab seal kasutada?
(12-11-2009, 09:35 AM)taavi Kirjutas: [ -> ](kasutatud 6kg kustuteid vedelb mul kümmekond, mis on aastast 96-98, ehk tulekustutina kehtetud),

Usun, et pulberkustutist ei saa, mõeldud oli ilmselt süsihappegaasikustuteid.
http://www.alve.ee/?id=433
Sealt parempoolne.
nojah.. aga ka pulberkustutil on ju sees co2 (mis puistab seda pulbrit sealt välja)? või seda on liiga vähe ja balloon ei pea suuremat kogust kinni?
Keevitusgaasi ballooniks kõlbab kõige paremini sihuke nõuka-aegne tulekustuti, millel keeratav ventiil. Seal otsas oli mul üleminek "lääne" tüüpi reduktorile.
Oh super, meil garaaþis vedeleb selline, põhiliseks kasutusalaks on mitteliikuvate asjade liikuma mõjutamine Smile

Mis selle Tondi tänava alguse firma nimi on või kuidas sinna täpselt minna? Mälu järgi mulle tundub et seal on mingi büroohoone ju hoopis?
(12-11-2009, 12:06 PM)Jesper Kirjutas: [ -> ]Oh super, meil garaaþis vedeleb selline, põhiliseks kasutusalaks on mitteliikuvate asjade liikuma mõjutamine Smile

Mis selle Tondi tänava alguse firma nimi on või kuidas sinna täpselt minna? Mälu järgi mulle tundub et seal on mingi büroohoone ju hoopis?

Ma arvan,et siin mõeldud TAMREX
Aa jajah, tuleb meelde, see on tõesti seal, tänan.
(12-11-2009, 11:50 AM)pppp Kirjutas: [ -> ]Keevitusgaasi ballooniks kõlbab kõige paremini sihuke nõuka-aegne tulekustuti, millel keeratav ventiil. Seal otsas oli üleminek "lääne" tüüpi reduktorile.
mingit pilti või asja äkki leidub? ja antudjuhul vist vahtkustutit pole mõeldud, vaid ikka co2 kustutit?

tahaks just leida võimalikult kompaktse ballooni, mida vajadusel sõiduato pagassi mahutada. olen mõelnud ka baarides kasutusel olevatele co2 balloonidele (need, millega õllele trukk sisse pannakse), aga ka need on rendi peal enamasti ja ei vedele kuskil niisama.
Tamrex on hoopis teise koha peal (Alevi ja Pärnu mnt nurgal). Selle firma nimi on Tondi Tulekaitse vms, lähed sealt suure valge ballooni poolt majja sisse ja kohe 1. korrusel. Agamixi seal loomulikult ballooni ei panda.
(12-11-2009, 13:35 PM)taavi Kirjutas: [ -> ]ja antudjuhul vist vahtkustutit pole mõeldud, vaid ikka co2 kustutit?

Jah. Pilti proovin õhtul teha (ballooni-üleminekut varganärakad millegipärast ei tahtnud).
Aasta vanune kuulutus Ladaklubi foorumist: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthrea...#pid136502
Seal on pilt balloonist.
ega keegi ei tea palju selle co2 puhtusaste on millega tulekustuteid täidetakse?
keevitamisel peaks olema nõutav min 99,7% mida suurem seda parem
Lehti: 1 2 3