automoto.ee foorumid

Täisversioon: Emmile sissepritse
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas keegi on mõnele emmilisele ise sissepritse peale aretanud?
Ise pole ehitanud, aga kunagi huvitusin sellest teemast ja silma hakkasid sellised lingid:


siin on kasutatud Megasquirt kontrollerit:

http://www.youtube.com/watch?v=E-pqcCAoZok

Siin on santehnikat päris kavalalt kasutatud Smile
http://www.motovelosport.ru/articles/200...vkaz_1.php
Videot vaadanuna tekib küsimus: milleks? Lihtsam tellida läbi neti endale mõned klassikalised BMW BING'd ja ongi mured käivitumise ja kütusekuluga lahendatud. Ja jääb veel raha kütuse ostmiseks ka.

A.[/align]
Mida sa selle Bingiga peale hakkad kui soovid ratast veel hiljem üle laadimisega arendada?


Videot vaadates mulle isiklikult jäi silma mõned tehnilised prohmakad aga see selleks.
(12-12-2009, 22:30 PM)MägiAivar2 Kirjutas: [ -> ]Mida sa selle Bingiga peale hakkad kui soovid ratast veel hiljem üle laadimisega arendada?


Videot vaadates mulle isiklikult jäi silma mõned tehnilised prohmakad aga see selleks.
Vägev,kui on plaanis üritada maailmarekordit emmilise mootoripurustamises.
Väntvõll peaks purunema nagu kõrsik(Dnepr) või tappidest järgi andma(Ural ja K).Mootori pööretel üle 6000de hakkava klapid kolviga ühinema ja malmtõukurid murduma(Dnepr),mille järel tekivad praod karterisse.
Isegi natuke järeleaidatud Ural kuumenes suvel linnaliikluses jõhkralt üles ja kannatas kasutada alles peale tootlikuma õlipumba ja õliradika paigaldamist.Aga ülelaadimisega peaksid ikka silindrid pauguga küljest lendama,võib-olla aitab ,kui vitsad peale tõmmata......
(12-12-2009, 18:07 PM)Aspelund Kirjutas: [ -> ]Videot vaadanuna tekib küsimus: milleks? Lihtsam tellida läbi neti endale mõned klassikalised BMW BING'd ja ongi mured käivitumise ja kütusekuluga lahendatud. Ja jääb veel raha kütuse ostmiseks ka.

A.[/align]



1 paar BING'e maksab ~100-150 eur+tarne

MegaSquirt kontrolleri konstruktori pluss mõned jupid romulast (pihustid, õhumõõtja ja mõned andurid) saab kätte umbes sama raha eest, tarkvara on tasuta.

Alati pole lihtsaim tee kõige huvitavam Smile
Ma võtan mütsi maha nende meeste ees, kes tõestavad, et hea tahtmise juures saab peedis pesumasinale trummli teha. Või kuidas see populaarne viisijupp omal ajal rääkis.

Loomulikult saab M-lisest ka kosmoseraketi ehitada, kui piisavalt raha ja oskusi on. Olgu siis ülelaadimise, sissepritse või sulaselge raketikütuse paaki valamisega. Ma tean samas ka väga hästi, millist peavalu tähendas M-lise mootori võidusõiduks aretamine ja kui lihtne oli taas punkti null jõuda, kui oma eluga rahulolematu detail jõuallikas või jõuülekandes Stalingradi korraldas. See M-lise ehitamine kiireks on enam-vähem võrdne Laz bussi taastamisega, mille kohta herr Väravamehaanik mitmeid värviküllaseid võrdlusi toonud. Loomulikult võib, aga lõpuks jõuad ikkagi tõdemuseni, et kiire ja efektse masina saab ka lihtsamini.

Igatahes ma luban, et kui sissepritsega ja turboga M suudab rohkem kui 100 kilomeetrit testisõitu vastu pidada, leiab kohalik motoajakiri sellest põhjust pikemalt kirjutada. Nii et nüüd on järjekord ehitaja käes.

A.
Originaaliski on M'liste mootorid sellised, et pidevalt kõrgemate pöörete piinamisega on igasugu lõtkud kerged tulema. Olemas ka üks mootor, mis eelmise kasutaja käes originaalülekandega sai kunagi paar hooaega kiirustel ~90km/h soolona sõidetud. Sisse piiludes kiita polnud- pikilõtkud väntvõllis, kolvidel rõngakoopad laienenud, muidugi ka silindrite siseseinad kriibitud.

Muidugi nagu ka eelkõneleja rääkis, et kõik on võimalik. Võimalik ka raha eest lasta valmistada vastupidavamad sepistatud varusosad ja uus sisu, aga peale tegemise rõõmu sealt erilist kasu ei tule. Smile

Turboülelaadimine vajab jällegi kõrgemaid pöördeid, et turbo piisavalt elama (spoolima) hakkaks, madalamatel pööretel on turbo piduriks. Teine asi oleks kasutada kompressorit. Aga kaua originaalmootor seda nalja ei taluks.
Tõenäoliselt saaks kasutada M motoplokki (koos väntvõlliga)ennast ainult v olla midagi veel silindripoole pealt.

Kas sepistama hakkama just peab.Midagi leiab ka kataloogist.
Kui ei ole turbomootorina loodud siis enivei, igal masinal tuleb sisu ringi pista kui üldse kannatab pista.Ja oleneb mis eemärgil üldse teda ehitatakse jne.


Turbo spool on nii lai teema.On ju väiksed turbod ka olemas, mis spoolivad madala pöörde pealt juba.Heitgaaside kogused ja temp jne....

Ka punnvõrridele ja mopeedile neid peale topitud + Nitro ka sinna otsa.
100 km testsõitu?Võimalik, kui teda mitte hakkida.
Kus selline idee üldse tuli M ülelaadida?
Erinevalt V mootorist ei saa M puhul mööda mune kui peakski laiali lendama, töenäosus väiksem
Eks veeretan seda motoplokki edasi ja uurin väntvõlli jne ja vaatame mis edasi saabSmile
M-lisel on aga võimalus silinder kogu täiega mootori küljest minema lasta, kui kolb kinni jookseb. Endine võidusõitja Ervin Valla rääkis kunagi loo sellest, kuidas ta Pirita ringrajal oma IZ-ga teise mehe M-i silindrist üle sõitis ja seejuures veel imekombel püsti jäi... Silinder oli siis lahkunud täiskiirusel töötava mootori küljest...

A.
Lennuki- ja autoziiroehitaja hr. Kukk oli 70-el oma autoziiro M- lise külge istutanud lennukimootori AI - 14 ( Wilga, Jak-12, Jak-18 ) silindrid. Mootor töötas, nägin Lasnamäe betoonlennuväljal katsetusi.