automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: Þiguli generaatori paigaldamine aiatraktorile
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas on võimalik siguli generaator voolu andma ilma akuta kui tahaksin panna põkale tuled.Kui on võimalik siis kuidas.Ette tänades lauren
Þiguli generaator on minumeelest ju ergutusmähistega generaator - pealegi veel kõrgetel pööretel töötav. Ilma akuta hakkama ei saa (kui üldse peaks midagi välja tulema sellest...).
Muidugi, kui panna sellele genekale veel üks tilluke alalisvoolu genekas külge, mis ergutusmähiseid toidab, siis tõesti... (kusjuures, märgatav osa suuremaid genekaid a'la hüdrojaamades; on just sellise konfiguratsiooniga.)
70-80date usakatel ja ka 80datel kõige levinumatel sierradel-VWdel olevad Boschi generaatorid on nö. iseergastuvad. See tähendab, et trafoplekki jääv jääkmagnetväli on piisav, et teatud pööretel hakkab generaator voolu tootma. Samaaegselt võetakse sealt vool ergutuseks, mis veelgi suurendab magnetvälja ja toodangut. Nii et generaator läheb tööle, tekib ergutus jne. Mul üks auto juba aastakese sõidab sedasi, et küljes on ainult jäme juhe aku plussile. Peale käivitamist laadimist ei ole, kuid kui korraks tõsta mootori pöörded kuskil 1500-2000p, siis protsess käivitub ja edasi laeb igas asendis, ka tühikäigul.
Antud juhul võib probleem tekkida sellest, et genekad on arvestatud, et neil on alati järgi mingi stabiilne ballast aku näol. Ilma akuta võib tekkida probleem pingeregulaatoriga, sellistes oludes võib see maha põlema hakata.