automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 354 '61
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tekkis küsimus pealkirjas nimetatud jawa mudeli spidomeetri koha pealt. Nimelt elektriskeem ütleb, et on olemas tühikäigu indikaator ja laadimis indikaator lamp. Kätte sattunud spidomeetril ega ka selle kinnitus alusel (kus asub ka süütelukk) vastavad pirni pesad ja avad puuduvad.
Kronsteinil, millega kinnitatakse spidomeeter aluse külge, asuvad kaks pirini pesa kinnitust meenutavat kinnitust. Kuid ei spidokal ega ka selle alusel ei ole ühtegi ava kust võiksid lambid näha olla. Spidomeeter tundub välimuse järgi originaal (valge põhi ja mustad numbrid). Kas võis olla, et ehk neid oli rohkem kui ühte tüüpi. Pean silmas, et lamid peaksid mingil viisil läbi spidoka aluse näha olema?

On ehk kellegil teadmist kuidas originaalis need kaks indikaator lambikest asetsevad?

Mudel on ilma ampermeetita kütuse pagis.
Spidokal on ees(sõidusuunas) pragu,prigu,või praoke jne.see lampikeste kinnitus tuleb jätta prao kohale ja asi klaar.Kui põleb spidos paremas ääres tuli siis on seelaadimine ja vasakus ääres vabakäik.Lambikeste kronstein käib
spidomutri alla.
Armex-il õigus. Spidomeetri ees servas on plastkattega pragu millest paistavad siis laadimine, vabakäik kui ka spidovalgustus ise (kuigi selle toime on küll köhatust väärt). Spidomeetrit pole võimalik valesti sisse panna. Kui spido normaalselt silme ees - siis on see pragu ka õiges kohas, kronsteini kohal. Kronsteini ei saa ka valesti ka panna sest siis ei mahuks ülemiste prillide juurde see mäng ära. Kas laadimine on paremal või vasakul (ja sellest johtuvalt vabakäik vasakul või paremal) ei oska ma täpselt öelda. Enda 62a. 353-l panin igastahes vabakäigu paremale ja laadimise vasakule (nagu 559 ja 360-l).