automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tagatuli
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mingi kirka klaasiga musta värvi korpusega tuli, pimenduskatte järgi otsustades militaarotstarbeline. Markeeringud puuduvad, vaid pimenduskattele on pressitud ovaali sees K. Pimenduskate on hingedel pööratav, saab katta kas ühe või teise sektsiooni, mõlemat korraga mitte. Värvusetu klaasi tõttu on tegemist kas esitulega, või siis on midagi värviandvat puudu. Majapidamises kust see latern pärit on, oli kunagi lendlease Willys.
[Pilt: S_1826.JPG]
[Pilt: S_1827.JPG]
[Pilt: S_1828.JPG]
[Pilt: S_1829.JPG]
Vene tuli. See K on paljudel esitulekopsikutel .
Tuleklaas läheb sinna punane ka ilmselt külge. Siis ma näeks mõtet kui kinni kaetakse tagumine gabariit ja jääks vajadusel nähtavaks ainult pidurituli. Aga milleks seda oleks tarvis kinni katta ja gabariiti näidata... ei oska aimata.Sakslastel oli küll peen tagumiste tulede süsteem aga kas see oli Nevosto liidu vastand..Rolleyes ei tea.
(11-01-2010, 13:26 PM)jurka Kirjutas: [ -> ]Vene tuli. See K on paljudel esitulekopsikutel .

Pole ESItuledel sellist kinnitusviisi näinud aga ega ma kogu vene militaartehnikaga tuttav ka pole.
(11-01-2010, 14:06 PM)gruppen Kirjutas: [ -> ]Tuleklaas läheb sinna punane ka ilmselt külge. Siis ma näeks mõtet kui kinni kaetakse tagumine gabariit ja jääks vajadusel nähtavaks ainult pidurituli. Aga milleks seda oleks tarvis kinni katta ja gabariiti näidata... ei oska aimata.Sakslastel oli küll peen tagumiste tulede süsteem aga kas see oli Nevosto liidu vastand..Rolleyes ei tea.
Ameerika 2. ilmasõja aegsel sõjatehnikal taga topeltlaternad : üks sõiduks tava- ja teine lahingolukorras. Kas sellel laternal pole sama variant: ühes asendis tava- ja teises lahingolukorras liikumine? Põlevad seal sees siis korraga mõlemad pirnid ning töötab see latern siis gabariit- või stopptulena?
(11-01-2010, 14:16 PM)aavu Kirjutas: [ -> ]
(11-01-2010, 13:26 PM)jurka Kirjutas: [ -> ]Vene tuli. See K on paljudel esitulekopsikutel .

Pole ESItuledel sellist kinnitusviisi näinud aga ega ma kogu vene militaartehnikaga tuttav ka pole.
Pole väitnud ,et SEE on esitulekopsik.
Vene lahingumasinate tagatuledel olid sinised klaasid. Võib-olla on ka see latern olnud pool punane, pool sinine.