automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kummalised tööriistad?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Millega on tegemist?
Minu arvamus: sae hammaste murdmistangid
Plommitangid. Cool Mitte hammaste plommimiseks. Spidomeetrit näiteks või kongi ukse kontrollplomm. Toungue
(16-01-2010, 21:42 PM)Armex Kirjutas: [ -> ]Minu arvamus: sae hammaste murdmistangid

On sellised.
Vanaisal olid ka sellised ja plomme nendega küll ei pane. Tegu jah sae hammaste murdmis tangidega (räsamine nagu meil seda kutsuti) Kettaga saab valida hamba suuruse järgi saetee laiust.
(18-01-2010, 09:16 AM)kooma Kirjutas: [ -> ]Vanaisal olid ka sellised ja plomme nendega küll ei pane. Tegu jah sae hammaste murdmis tangidega (räsamine nagu meil seda kutsuti) Kettaga saab valida hamba suuruse järgi saetee laiust.

Oli ka minu vanaisal mitmesuguseid riistu ja ka hambaarst ei olnud ta mitte. (kuigi tema õde oli küll!Toungue )
Aga nüüd on juba teemas nagu öelda siga ja kägu mõlemad, lgp. Kooma vanaisa murdis ja räsas sae hambaid ikkagi Ksf! Aavu pandud pildil olevate tangidega ja teemaalgataja riist ad paistavad tõesti plommitangide moodi olevat.
(18-01-2010, 09:16 AM)kooma Kirjutas: [ -> ]Vanaisal olid ka sellised ja plomme nendega küll ei pane. Tegu jah sae hammaste murdmis tangidega (räsamine nagu meil seda kutsuti) Kettaga saab valida hamba suuruse järgi saetee laiust.
Parempoolsel teemaalgataja pildil näha ka sellel kettal olev aste, seega arvatavasti teist tüüpi saehamba räsaja, kui siin veel näidatud oli. Plommitangidel sellist astet vaja poleks...
Nojah, kui aus olla, siis ega mu vanaisal neid riistu niiväga palju ei olnud kaSad
Plommitangide kahjuks räägib veel, et puudub plommi pigistamise alumine pool ja käik on ka vist lõugadel suhteliselt väike.
Seahamba räsamiseks poleks aga ka justnagu sellist ümmargust mokka vaja, tihedate hammaste puhul hakkab segama, suurte hammaste jaoks ka selline "tang" ei sobi. Vaat siia oleks küll täpsustavat pilti vast vaja, kui keegi just surmkindlalt midagi ei väida.Rolleyes
see ümmargune ratas on seal selleks, et saaks reguleerida seda, kui palju hammast väljapoole surutakse. Nagu veteran mainis, on näha ühel pildil aste kettas (üleminek max - min). Reguleerimine oli sujuv- seda ei mäleta, kas nupu peal olid ka numbrid või mitte. Olen asja ka ise kasutanud.