automoto.ee foorumid

Täisversioon: Varastatud mootorratas "Punane Oktoober" [leitud]
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Nimelt selgus maale sõites, et muu kola hulgas on varastatud minu pensionipõlve nokitsemise agregaat ehk mootorratas Punane Oktoober L-300 aastast 1939. Vargus leidis aset suvilas Pärnumaal, Lodja külas. Kui keegi juhtub antud tsiklit kohtama palun anda sellest teada privas. Tundemärkideks siis must värv, valged triibud esi- ja tagaporilaual ja punased veljed ning miskit vene numbrimärk 06-37 ECM. Paar vanemat pilti lisasin ka et asi lihtsamaks teha. Igasugune abi on teretulnud.

Mootori nr. A-5995
Raami nr. A-5435 (või 5485, käekiri vanades dokumentides ei ole kõige selgem).

Lisatundemärkidest puudub sumbuti tagumine osa ja tagatuli, juhtraud ei ole originaal, mootori ülekanne on lahtine ning külge on poogitud traktori käivitusmootori magneeto, karburaator on vahetükiga ning ei ole originaal, esirehviks on Dunlop, tagarehviks Punase Kolmnurga tahmakott.

[Pilt: arnooktober1.jpg]

[Pilt: oktoober3%20l%c3%b5igatud.jpg]
Levita teadet kõikides Pärnumaa vanaraua kokkuostupunktides ja käi süstemaatiliselt ise kohal ja näita pilte. Meil Lavassaare raudteemuuseumis käiakse pea igal talvel ja paljutki oleme Pärnu kokkuostudest tagasi saanud. Ja kindlasti avaldus konstaablile.
Teise tegevusena pane sama teada kõikkidesse Läti ja Leedu vanatehnikafoorumitesse koos raami ja mootori numbritega kas vene keeles või veelparem kui saad kasutada mõne kohalikku keelt valdava vanatehnikaharrastaja abi. Juhul kui seda üritatakse müüa komplektse masinana ja mitte vanarauaks, siis ilmselt mitte Eestis.
Tänud soovituste eest, käin lähiajal ARK-is ja täpsustan arhiivist mootori ja raami numbrid.
Üsna haruldane mootorratas Eesti oludes! Tunnen omanikule kaasa, aga seoses selle juhtumiga tulen jälle kord välja oma vana "jorinaga":

Sellised sõidukid peaksid olema avalikustatud. Kas siis näiteks Virtuaalses Vanatehnikamuuseumis www.vvm.unicweb.ee , Vanatehnikaregistris või mujal. Mis oleks praegu viga näidata VVM-i pilte, õieti kõik vanatehnikahuvilised teaksid neid pilte niigi ja sellise ratta või selle osade müük oleks oluliselt keerulisem. Suur oleks ka tõenäosus, et kuskil jääb varas vahele, sest tsikkel tuntakse ära.

Ja halvemal juhul, kui asi enam välja ei tule, jääks vähemalt ilusad pildid alles. Praegu pole neidki...
Nii, vargad nüüdseks käes, kuid tsikkel on müüdud nende väitel Kuusalu kanti. Seega palun sealkandis tegutsevatel tehnikafanaatikutel silmad lahti hoida.
Näkisepp elab Kuusalu kandis, samuti vist ka Väravamehaanik. Äkki on nad midagi kuulnud, näinud? Levita sõna.
ma olen ka Kuusalus.eks ma hoian ka silmad lahti
(13-02-2010, 17:56 PM)Arni Kirjutas: [ -> ]Nii, vargad nüüdseks käes, kuid tsikkel on müüdud nende väitel Kuusalu kanti. Seega palun sealkandis tegutsevatel tehnikafanaatikutel silmad lahti hoida.

Mis kanaleid pidi leiti rattale ostja? Ja kas müüdi peale foorumis teavitamist või enne?

Dad.
(14-02-2010, 18:48 PM)dad Kirjutas: [ -> ]
(13-02-2010, 17:56 PM)Arni Kirjutas: [ -> ]Nii, vargad nüüdseks käes, kuid tsikkel on müüdud nende väitel Kuusalu kanti. Seega palun sealkandis tegutsevatel tehnikafanaatikutel silmad lahti hoida.

Mis kanaleid pidi leiti rattale ostja? Ja kas müüdi peale foorumis teavitamist või enne?

Dad.
sellel küsimusel siin puudub nagu suur mõte.
Se on sama hea küsimus kui seda oleks küsinud 10 või enam aastat tagasi suht mõtetu miilits.
Ei tea mismoodi mõtet ei ole??
(14-02-2010, 19:08 PM)gruppen Kirjutas: [ -> ]Ei tea mismoodi mõtet ei ole??
No kui olid sellised (aja hätta jäänud )vargad siis küll võis nende käte saamisel elu ja muu asja kirjeldust saada, aga muul puhu???.
Pakun et müüdi peale postituste tegemist, sest maalt tulles oli postituste tegemine kolme foorumisse esimene asi mida ma tegin. Politsei jutust jäi mulje et müüdi lihtsalt võõrale inimesele.[/align]
(15-02-2010, 16:03 PM)Arni Kirjutas: [ -> ]Pakun et müüdi peale postituste tegemist, sest maalt tulles oli postituste tegemine kolme foorumisse esimene asi mida ma tegin. Politsei jutust jäi mulje et müüdi lihtsalt võõrale inimesele.

Ühesõnaga pätid võivad siis isukalt foorumit lugeda. Tundub, et ka neil on siis mõistust mingil määral. Päris võõrale inimesele müüki pean natuke kahtlaseks. Ei ole mulle veel kuskil kaubanduskeskuse parklas pakutud, et jou lohv, osta me käest üks ilgelt vana sikkel ära. A samas, krt seda täpselt teab. Tel. nr-id või midagi sellist on ehk vantidel ikka alles. Ei tahaks uskuda, et spetsiaalselt selle diili jaoks sim kaardike hangiti (justnimelt selle jutu järgi, et vandid võib-olla ostjat ennem ei tundnud). Isegi kui seejärel kaart metsa visati võib numbri järgi üht-teist veel leida.

Igaljuhul ma loodan, et see ostja ujub ka pinnale ja sa saad oma ratta tagasi!!
Kuulsin et lugu leiab peagi positiivse lahenduse. Seega igal juhul soovitan kõigil kellel peaks taoline ebameeldiv probleem tekkima, sellest siin foorumis avalikult teavitada. Ajad on rasked ja ei ole teada kes meist järgmine ohver on.
Mind huvitaks kätte saamine ja areng, mis siin kajastamata jäänud. Ehk omanik pajatab, küll vana teema...