automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: kust saada tükikest vaske?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kust saab osta vaskplaati: miinimum mõõdud: 22cm x 13cm ja paksus oleks hea 1.5-2mm

Kõik poed tahavad kohe ruutmeetrit müüa. :/

Kui kellegil oleks siis oleks ideaalne. Smile
OT: Küsiks sama teema raames, kus saab osta materjali pronksist pukside treimiseks. Välisläbimõõt jääb vahemikku 25- 30 mm. Vaja teha ca 20 erinevat puksi laiusega ca 3 cm.
Viimsi ehituskaubas.
(09-11-2009, 13:05 PM)kooma Kirjutas: [ -> ]OT: Küsiks sama teema raames, kus saab osta materjali pronksist pukside treimiseks. Välisläbimõõt jääb vahemikku 25- 30 mm. Vaja teha ca 20 erinevat puksi laiusega ca 3 cm.

Pöördu sellise firma nagu Tööstusplast poole, neil esindus ka Tallinnas, ladu Tartus. Müüvad soovitud margi järgi.
Enimorist peaks saama. Hetkeseisu kindlalt ei tea, aga vanasti müüsid nad ka väga väikeseid koguseid, olen ise sealt mõnekümne cm kaupa nurkrauda jms ostnud.
(09-11-2009, 16:55 PM)Pyhaw Kirjutas: [ -> ]Enimorist peaks saama. Hetkeseisu kindlalt ei tea, aga vanasti müüsid nad ka väga väikeseid koguseid, olen ise sealt mõnekümne cm kaupa nurkrauda jms ostnud.

Tere,

Ole laagripronksi ostmisega ettevaatlik. Mulle on üritatud müüa pronksi pähe ka valgevaske (mitte küll Enimorist). Tüüp raius aga nagu rauda, et temal on see materjal pronksina arvel ja sertifikaat ka olemas ja puha. Sellepeale ütlen, et paber kannatab kõike aga olgu paber milline tahes ei suuda ta muuta vaske kullaks ega vastupidi. Enimorist müüdi aga duralumiiniumi pähe tavalist pehmet alumiiniumi. Marki määrama ei hakanud, kuna selline katse maksab ligi 6000 EEK-u aga freespingi all oli kohe tunda kuidas mätsis mõnusalt.
Endal on üks tuttav, kelle käest julgen osta ja kes toob alati õige materjali. Firmaks on Sarnes ja mees Grigori Jakubovits. Ta on selle ettevõtte juhataja ja tema mobiilinumber on kodulehel olemas (esimene). Laagripronksi materjal peaks maksma üle 150 EEK/kg.
Tööstusplastist võib samuti küsida.


Lugupidamisega
Marko


Lugupidamisega
Marko
(09-11-2009, 17:20 PM)Baracus Kirjutas: [ -> ]Enimorist müüdi aga duralumiiniumi pähe tavalist pehmet alumiiniumi.

Vahi kuradeid, neil siis ongi sellised kombed. Üks minu tuttav sai ka vale asja sealt, aga me arvasime, et kogemata juhtus... Samas - endal pole mul nendega kunagi probleeme olnud.
Tartus on plekimüük Riia tn. lõpus, TEVO 1. kaarhalli taga umbes. Müüvad ka juppe, kui vaja.
Alumiiniumi ostmisel tuleb kodutöö ära teha ja otsida välja täpne mark, mida soovid - see "duralumiinium" on mingi suht rahvapärane mõiste, mille kataloogiga sobitamine ei pruugi teenindajal alati välja tulla, eriti kui veel keelebarjäär ka on nagu Enimoris natuke ikka kipub olema. Nende kodulehel on samas pakutavad margid kenasti väljas.
Tere
Tartus võib igasuguseid materjale leida Eesti Metallist.Hinnad soodsamad kui ladudes.
(10-11-2009, 14:51 PM)Jesper Kirjutas: [ -> ]Alumiiniumi ostmisel tuleb kodutöö ära teha ja otsida välja täpne mark, mida soovid - see "duralumiinium" on mingi suht rahvapärane mõiste, mille kataloogiga sobitamine ei pruugi teenindajal alati välja tulla, eriti kui veel keelebarjäär ka on nagu Enimoris natuke ikka kipub olema. Nende kodulehel on samas pakutavad margid kenasti väljas.

Tere,

Just nimelt on see "duralumiinium" rahvapärane väljend ja kirjutasin meelega nii, sest ei tahtnud alumiiniumi markidega hakata kaasfoorumlasi piinama kuigi veidi kahtlesin, et keegi võib targutama hakata. Aga ega ma pahane olla ei saa, sest ise olin loll, et niimoodi kirja panin ja ausalt öeldes ega endalgi ei ole hea kuulata kui räägitakse asjadest teadmata, mis nad on. See sai ka veel ühel teatud põhjusel nii kirja pandud. Nimelt kui ühes siin foorumis olevas teemas tahtsin teada saada, et mis asi on "universaallaager" siis sellepeale soovitati mul asja mitte keeruliseks ajada. Tõele au andes annab internetiotsing duralumiiniumile ka täiesti mõistliku vastuse.
Kodutöö tegemise ja keelebarjääri osas minul probleemid puuduvad, kuna tegelen alumiiniumiga tööjuures igapäevaselt ja vene keelega raskusi ei ole.

Üldse võib leida Enimori laost huvitavaid materjale nagu näiteks "Karpraud Al. 6(60x35x4) 3m". Siin võib tegemist olla nii rauast alumiiniumi kui ka alumiiniumist rauaga. Selle asemel võiks kasutada mõistet U-profiil aga no kirillitsas on see täht veidi teise kujuga.
Materjal mis mind huvitas oli "Leht Al.25x1280x2570; 1300x1870mm D16". Vene tähistuse D16 Euroopa tunnusnumber on EN AW-2024 margitähisega AlCu4Mg1. Keemiliste elementide sisaldus Si 0,5%; Fe 0,5%; Cu 3,8-4,9%; Mn 0,3-0,9% ja Mg 1,2-1,8%. Seega jääb igati Vikipeedias pakutud mõiste "duralumiinium" piiresse. Tähistusest D16 aga ei selgu millises olekus see materjal on: kas näiteks T1 mis on jahutatud kõrgelt vormimistemperatuurilt ja loomulikult vanandatud stabiilse olekuni või näiteks T6 karastatud ja kunstlikult vanandatud. Muuseas sai ka küsitud selle müügimehe käest kas see konkreetne alumiinium on ka kõva (vene keeles твердый ) ehk tehnilises keeles väljendatuna, et mis olekus see materjal on ja vastuseks oli: "да, есть твердый".
Ehk siis teisisõnu oli mul vaja karastatud ja kunstlikult vanandatud legeeritud alumiiniumist lehtmaterjali EN AW-2024 T6 aga sain hoopis midagi muud.
Loodan, et minu selgitused on ammendavad ning kõigil nendel, keda see segane jutt ei huvita, on vabadus seda mitte lugeda.

Lugupidamisega
Marko
Jah, sellisel juhul on kriitika õigustatud. Mul ei olnud otseselt plaanis targutada või näpuga näidata, lihtsalt ma ise olen sarnase ora otsa astunud iseenda lolluse tõttu.
Kas kellegil on aimu kust võiks osta tüki vaske umbes 2cm paks ja
6x6cm või suuremat?
Mingid suuremad laod ja asjad tahavad tervet tonni mulle pähe määrida ja sellised väikseid tükke minu teada ei müü.
mis vaske on vaja,kas punast või messingut, parim lahend on minu jaoks olnud selline,et kogun mingi koguse vastavat utiili,kas vanu kraane või puhastan mõned vanad trahfod ja olen kuusakoski vastuvõtjaga saanud vahetada kui keegi on parasjagu sobivat materjali utiliseerinud,see muidugi trehvamise asi,ma käin üle-päeva kuusakoskis katsun vastuvõtjale rääkida kui keegi toob,äkkist paneb kõrvale.Tallinnas volta territooriumil ka üks ladu mis tegeleb värvilise metalliga,väravast sisse,otse 100m kuni pika hooneni siis vasakule ja varsti ca 100m paremat kätt.
tänud! eks uurin asja.
liitsin Su tänase teema ühe vanema sarnasega - "Otsi"-nupp on üldiselt abiks: isegi kui just otsest vastust ei anna, saab ju vana teema taas tõstatada.
...ja veel üks teema - küllap värviliste metallidega (vask ja alumiinium) ühed ja samad kohad kauplevad:
http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=13551
Kui kedagi huvitab siis http://www.enimormet.ee/
Laos on olemas vask riba 20x100 ja 20x200 hinnaga 130eek/kg + 20%
(15-02-2010, 16:55 PM)sinuema Kirjutas: [ -> ]Kui kedagi huvitab siis http://www.enimormet.ee/
Laos on olemas vask riba 20x100 ja 20x200 hinnaga 130eek/kg + 20%
jätkame "hinnavaatlust". Mul oli suvekodusse küttekollete ette vasklehte vaja. Enimoril on pakkuda 1mm paks, mis kaalub ca 18kg ning kilohind on ca 10eur (plus ilmselt ka KM). Hinnanumber pole pisike - tuulasin netis õhemat lehte otsides. Leidsin sellise koha, kus on ka 0,4mm ja 0,5mm paksusega leht pakkuda: http://www.steelcenter.biz/
sinna helistades hinnajutuni ei jõudnudki - tagamaad tutvustades viidati, et hulka rahakotisõbralikum on minna "Kaare teele" ning sealt valmis asi osta. Espakis on eri suurusega ca 0,5..0,6mm plekist variante ning nt 40x60 nn valmistüki (kellele sobib, kellele ei - mulle paraku mitte) hind on 30eur. Kolm külge "siketatud" ja üks ca 10mm laiuselt üles keeratud.
mu teema lõppes nn naturaalmajanduslikul teel plekitahvli omandamisega.