automoto.ee foorumid

Täisversioon: Rehvi mure
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervitus Lp. Härrased!

Mureks siis rehvid- soov oleks leida lääne rehvi järgmistele velgedele- tagumine e. siis on tegu K-750 veljega ja esimene e. siis tegu Panonia veljega. Kas nendele kannataks mõnda lääne rehvi pääle tõmmata või tuleks kasutada ikka nn. tüübikohast produkti. Läänekate puhul muidugi tuleb teemaks vaid siis kui kasutada koos siselohviga aga küsimus rohkem mõõtude sobivuse kohta.

Suured tänud asjalikele!

lenx
Mitteasjalike esindaja ei oska arvata, mis asi see "lääneka rehv " peab täpsemalt olema ? Kas midagi "tðopperi" või "paigi" Toungue stiilis ? Moodsate asjade kohta ei oska üldse kosta, kindlasti on mingisuguseid siledaid ja madalaid rehve ka saada 19" mõõdus. Aga nendele velgedele mõeldud mõõtudega 19" omaaja stiilis rehve on kindlasti saada, alates Barum-Mitasest ja lõpetades "päris lääne" saksa tootjate omadega, mis on kallimad aga kas paremad, ei tea. Vb ei ole 19 x 3,75 mõõtu aga 3,5 ja 4,0 on kindlasti, esiveljele 3,0 ja 3,25 ka, meil jämedalt 500.- tk . Aga ilmselt midagi eksklusiivsemat silmas peetud ?
Lääne rehvid lähevad peale ilma probleemideta, touringurehvidest üks parimaid on nt Bridgestone BT45. Tollmõõdud on piiratud (nt 19" maks. laius 3.25), vajadusel tuleb mm-mõõdud osta. Lohv ka sisse loomulikult.
Jah unustasin mainida rehvi tüüpi, aga pidasin eelkätt silmas analoogseid isendeid nagu ennemuistsel aal nendel velgedel kasutati. Vanast ajast võib kuskil muidugi neid org. ka leida aga ma arvan , et kumm (koostismaterjal) on lihtsalt aja jooksul vananenud ja kipub murenema. Sellest ka küsimus tänapäevaste lääne päritoluga rehvide asjus. Suured tänud vastajatele ja ärge saage mu postituse lõppus olevast "asjalikest" valesti aru- lihtsalt väga paljud kommenteerijad erinevates kohtades on sellised kes teemat ei valda aga ajaviiteks üritavad targutada või siis küsimuse esitajat näiteks lause ehituse pärast kottida. Sellistele jäägu ikke Delfi ja muud säänsed kohad!
Veel kord kõigile asjalikele jõudu ja jaksu - kevad pole kaugel-[/i] nii ,et raudsed ruunad asendisseSmile!
Vähemalt K rehve tehakse siiamaani Venemaal ning on isegi sama mustriga. Saada on neid nii Põlva motopoes, Tartus Sepa keskuses AP Motos ning ma kahtlustan et ka Kloostrimetsas võib neid leida. Hind oli suvel veel u 650 eeku koos õhukummiga.
Vene uusi ja pragudeta rehve on POES müügil n. Tallinnas Tondi ja Teletorni motopoes. Välismaa rehvi raha eest saad 2-3 vene rehvi ning mina sinuasemel võtaks just need vene omad ning allesjäänud raha eest ostaks õlut.
Ma ise kasutan neid ning ei näe mingit põhjust, miks peaks mingid olematu mustriga lääne rullid alla toppima. Ringrajal ma ju oma vene tsiklitega ei käi.
Tänud !
Jah -ega mul vene kauba vastu miskit pole kui asi on uus ja värske- lihtsalt ei soovinud selliseid jalavarjusid mis on küll uued aga oma 20 a. kuskil kuuri all seisnud. Eks tuleb neid müügiasutusi külastada ja üle jäänu raha eest siis usinalt õlut osta nagu viimane härra soovitas Big Grin
Mis mõõtu tänapäevased rehvid võiks vanale jawale peale istuda?

3,5 x 16 on originaalis mõõt tagumisel rehvil.

100/90 võiks istuda alla?