automoto.ee foorumid

Täisversioon: Planeta sport vändalaagrite ja simmerite mõõdud
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

Ehk keegi oskab öelda, mis mõõdus vändalaagrid ja simmerid planeta spordil kõhus on? Tarvis üks komplekt hankida, kuid peast mõõte ei mäleta ja ise olen mootorist 200km kaugemal.

Tänud ette.
annan vihje, Motokuur ja manuaalid....
Tere.


Ma eeldan, et "Vända" laagrite all mõtled Sa kindlasti väntvõlli laagreid. Nali naljaks aga tehnilises keeles peab täpne olema. Nimelt läksime ühe sõbraga Kawasaki esindusse tema krossikale juppe vaatama ja siis ta küsis ka, et palju vänt maksab. Müüja lappas kataloogi ja vaatas, et mingi 1200 EEK kanti. Sõber tegi veel suured silmad, et nii odav, et võiks kohe ära tellida. Ma siis ikka igaks juhuks kõrvalt küsisin, et kas tegemist on ikka väntvõlli, mitte käivitusvändaga. Siis sai asi selgeks, et väntvõll maksab kordades rohkem (aasta oli siis 1997 vist). Oleks telefoni teel "vända" tellinud siis oleks hoopis vale asja saanud.
Planeta Spordi laagritest siis niipalju, et väntvõllil on neid kolm. Kaks laagrit on radiaalrulllaagrid vene tähistusega 2505K ja üks radiaalkuullaager tähistusega 304K. Väntvõlli tihendite mõõdud on vastavalt Dxdxb (D-välisläbimõõt, d-siseläbimõõt ja b-laius) vasakpoolsel 52x24,4x10 ja parempoolsel 30x16,4x10,5.


Lugupidamisega
Marko
tänud info eest. teema lukus