automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: Volgale 28cm tõukurvardad.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Seoses plokikaane madalamaks freesimisega oleks vaja originaalist 5mm lühemaid tõukurvardaid. Oskab keegi soovitada, kust leiaks? Kui pikad on Gaz 24 mootori erinevate derivaatide tõukurvardad? Originaale ise lühemaks treida veel ei tahaks. Vaja on 280mm(28cm) pikki vardaid, sest pikematega läheb klapivahede reguleerimine raskeks.
Ega seal olegi midagi treida.
Ots jahutus aerosooliga maha jahutada ja kukub otsik ise ära.
Maha võib ka rauasaega lõigata.
On ka nookuriteljele seibe alla tehtud, kuid seda ei soovitaks.Nimelt peaks pooleni avanenud klapi puhul nookuritelje keskpunkt klapiga samal kõrgusel olema.
Heikson tegeles kunagi sama probleemiga.
Tema jutust jäi meelde, et pani tõukurvardad alumise kübarapoolega otsapidi korraks ahju, kübar ise paisus rohkem kui varras ja tuli kergesti maha. Tagasipanekut ei mäleta.
Kõige kindlam on muidugi talt endalt küsida.
Proovisin nii hea kui halvaga, nii kuuma kui külmaga, ei saanud kübarat kuidagi kätte. On Tallinnas veel mõni koht peale Volga poe, kust neid leida võib?
Gaz-53 mootoril on vardad 258mm, kuid need liiga lühikesed.
53 tõukurvardal käib küll ots jahutades ära, sest alumiinium kahaneb jahutades
piisavalt et ots maha tuleks.Kuumutamisse suhtuks küll ettevaatusega sest kui ots pehmeks lasta, siis kulumise tõttu saab tihti klappe reguleerida ja ka varras paisub otsikust rohkem.
Pigem siis teeks 2 U-kujulise piluga terasklotsid kuhu kübar taha kinni jääb ja siis mingi abivahendiga avaldaks survet.Peavad nad kõik otsast tulema ja vaevalt et Volga omad millegi poolest erinevad.
Seoses teiste tõukurite ja suurema klapitõusuga on neid otsi vist juba 30 tükki maha võetud ja ainult ühel vardal ei tulnud vabatahtlikult maha.
Klapipesa vahetamisel kasutasid meie bagiehitajad vedelat lämmastikku(üks asjaosaline oli "Kunstpull", spermat hoitakse -180 juures Devari anumas vedelas lämmastikus). Tõukurivarrast ju veel lihtsam maha jahutada kui klapipesa sissepaneku eel. Lämmasti on odav asi vedelgaasidest(ca 60.-/kg), ju ta hapniku tootmise kõrvalsaadus Venemaalt. 2 korda kuus "farmipullid" käivad lämmastikku lisamas. Viljandis näiteks iga kuu teisel ja neljandal laupäeval käib auto termosega Farmplanti kaupluse- kaitseliidu tagahoovis mingis tõuaretusfirmas seda jagamas. Tassitäie N`i räägib ikka välja, muhe papi nagu jeesus udupilves askeldab seal lõunani.[Pilt: l%C3%A4mmastiku%20lisamine.jpg]