automoto.ee foorumid

Täisversioon: Pannonia TLF DeLuxe
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere, sooviks teada TLF´i, T1 ja TLF DeLuxe´i erinevusi. Nimelt on mul saada ühe DeLuxe´i jäänused ja komplekteerimiseks oleks vaja teada erinevust T1-ga kuna komplektne T1 olemas.

Ette tänades
H.
Tere

See vist on see koht kus ma pean sõna võtmaSmile

Igatahes alustame algusest ja paneme paika, et eraldi mudelit TLF ei ole olemas. On olemas de Lux TLF, mida toodeti 1961 aastani, T1 mida toodeti 1961-1964 ja T5 mida toodeti 1965-1975.

Ajaloolise tõe huvides tuleb ära märkida veel, et de Lux TLF mudeli puhul eristatakse 1959. aasta toodangut markeeringuga de Lux TLF/59.

Pisikesi muutuseid tehti selle ratta pidevalt läbi kogu tootmistsükli seega eraldi üldistuste tegemine keeruline. Kui on aga mingi konkreetne ratas konkreetse tootmisaasta/kuuga siis võib juba rohkem detailidesse süveneda. Toon ära suuremad asjad mis muutusid üleminekul TLF mudelilt T1 mudelile.

-Mootor
-Porilauad
-Küljekarbid
-Piduripedaal koos piduritulelüliti asukohaga.

Lisaks veel pisemaid mutikaid ja vidinaid aga need nagu suuremad asjad. Kui täpsemaid küsimusi, siis küsi julgesti.
Tösi Siim, sinule see teema adresseeritud oliBig Grin
Ega sul pole pildimaterjali muudatuste kohta?
Väljalaske aastat ma hetkel öelda ei oska kuna raam asub minust ca 60km eemal.
Tere

Ma pole senini de Lux TLF-i porilaudadest korralike pilte teinud. Vahe uuemate porilaudadega on servas - TLF-il on servad lihtsalt valtsitud, T1-l ja uuematel on selline kaarjas serv. Küljekarpide vahe on siililegi selge - ühel on kaks plastist kinnituskruvi ja teisel pole. Piduripedaal näeb vanematel versioonidel välja nagu käiguvahetuspedaal ning on asetatud eraldi nuutidega võlli peale. Lisaks on veel piduripedaali kinnituse juures kaarjas plekkdetail, mille külge kinnitud piduritule lüliti vedru.

Mootori puhul on vanemal de Lux TLF-il teistsugune silinder ehk siis ribidel puuduvad sisselõiked ja teistsugune karter. Seda on võimalik ära tunda küljekaantel oleva ühe joone järgi, mis vastandub uuema kahele laiale poleeritud joonele

Siin on võimalik TLF-i lähemalt jälgida:

http://www.vanatehnika.ee/modules.php?na...opic&t=515

Pannonia detailide erinevusi olen tasapisi lahanud siin:

http://www.vanatehnika.ee/modules.php?na...opic&t=208
Suured tänud, asi palju selgem.