automoto.ee foorumid

Täisversioon: Seltsimehed elektrikud, avitage! (PP302 sädelevad kontaktid)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervist!

Sõiduilmad on kohal, aga üks M63 seisab jätkuvalt nukralt kuuri all. Põhjuseks relee-regulaator PP302, mille pingeregulaatori poolsed kontaktid (keskmine ja alumine ehk siis geneka ergutusvoolu lühistaja) sädelevad vähegi suuremate pöörete korral. Kohe nii hullusti, et süüteküünlad võiks häbi pärast nurgas seista...

Sellest küsimus: kas ainukeseks põhjuseks saab olla perfektselt mittesobituvad kontaktid või võib olla asi ka muus? Juba teine regulaator, aga efekt ikka sama. Iseenesest pinge reguleerimisega saab seade hakkama (ca 7,5V), aga paari minuti pärast on kontaktid kokku keevitatud ja laadimine kadunud.

Ideid?

Tänud,
Janno
Ehk ei tööta sul kondensaator?
Kui ikka kontaktid kokku jäävad, siis oleks kaval ergutusmähise takistust mõõta.Arvatavasti on osa keerde lühises.
Aitüma vihjete eest!
Kondensaatorit pole laadimissüsteemist leidnud, ainult süütesüsteemist. Mis puutub ergutusmähise lühist, siis olen seda ka ise mõlgutanud - kas keegi oskab välja pakkuda metoodikat, kuidas seda kindlaks teha? Kuidas mõõta, millised peavad olema väärtused?
võta generaator lahti ja vaata üle. Kui mõni mähis lühises, siis üldjuhul on need jõudnud ka mustaks põleda.
Korrasolekut saad kontrollida mõõtes mähise takistust - takistus ei tohi olla 0 oomi.
Samuti ampermeetri ja akuga - Lased mähisesse särtsu sisse ja vaatad, mitu amprit voolu tarbib. Odavat digi-ampermeetrit ära kasuta, need võivad maha põleda. Täpset numbrit, mida ampermeeter võiks näidata, ma ei oska sulle öelda, kuid kindlasti ei tohi ergutusmähis tarbida rohkem voolu, kui generaator on võimeline välja andma.

Vene asjadega on ka üks lollikindel võimalus katkine detail välja selgitada - otsi töötav asi (n. genekas) ja vaheta ära.
Pilt selge, peale geneka vahetust on regulaatoril igasugune sädelemine minevik. Ei hakkagi torkima, mis selle genekaga siis täpselt oli - las konutab karistuseks nurgas, kui koostööd ei viitsinud teha.

Tänud asjalike soovituste eest!