automoto.ee foorumid

Täisversioon: I: meesteratas '39 Triumphi tehaselt - milline täpne mark?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Saksamaal Triumphi tehases 1939. aastal valmistatud meesterahvaratas. Raam, vändad, pedaalid, ketiratas ja rattad õiged. Silt eest maha kistud, alles on selge jälg, mis näitab sildi gabariite. Porilauad, sadul ja leistang, arvatavasti ka pakiraam pärinevad varajaselt Riga-10lt või siis hiliselt Sarkana Zvaigznelt (ca 1948-51).

Raaminumber on 750062, löödud sisse Triumphile 1930ndatel aastatel iseloomulike kandilise ðriftiga numbritega. Raam on kaunistatud punaste ja kuldsete triipudega, suur osa kaunistustest on säilinud. Püsttorul on vesipiltembleemi jäänused, millest on ka üsna palju alles (vt fotol). Veljed (rantäärisega 28" Westwood) on kaunistatud keerukate musta-kuldse-punase triibutusega, suur osa sellest on säilinud (vt fotol). Tagaratta rumm on 1939.a. Torpedo, esimene 1930ndate lõpu ülitüüpiline F&S.

Ketiratas on 56 hambaga, kinnitub vändale viiekruvikinnitusega. Vändad kinnituvad võllile kiiludega. Pedaalikummid on üheosalised, X-mustriga, kapslid kuuskantotsaga. Lambiklambris on Triumphi tehasele tüüpilliselt T-väljalõige. Pöördpiduri nupu rihvelpind 1930ndate aastate Triumphile tüüpiliselt iseloomulikult lai.

Millise Triumphi mudeliga on tegu? Talle ei sobi ette tüüpilised väljalõigedega vasksed sildid (Triumph, Sirius). Silt on olnud kilbikujuline, ülevalt tipuga (vt foto), neetide vahe 56 mm. On soov saada silt, mis sellel rattal ees oli.

Üldiselt on mul soov leida lisaks algsele sildile sellele rattale ka algsed porilauad, sadul ja leistang. Äkki keegi kaasfoorumlastest teab, millised tal käisid või on neid isegi pakkuda?

Ratta praegune, Riga-10 detailidega välimus on järgmine:

[Pilt: triumph_01.jpg]

[Pilt: triumph_02.jpg]

[Pilt: triumph_03.jpg]

[Pilt: triumph_04.jpg]

[Pilt: triumph_05.jpg]

[Pilt: triumph_06.jpg]

[Pilt: triumph_07.jpg]

[Pilt: triumph_08.jpg]

[Pilt: triumph_09.jpg]

[Pilt: triumph_10.jpg]
Julgen teatada, et sellise vapikilbi - kujulise sildiga TWN naisteratas on kusagil Türi kandis liikvel. olen seda korra postkontori seina najal näinud, ise kiirustasin vist polikliinikusee vms aja peale, nii et eriti ei süvenenud. Sildil võiski olla suurelt TWN ja muu kribu, aga kindel ei ole. Tuleks kontrollida näit. Hindreku sildikogu, on osalt mul plaadi peal olemas aga hetkel ei hakka kontrollima.