automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: Auto lammutuselt ARK-sse registreerimiseks?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Leidsin täna autolammutuselt sõiduauto.Aga tal pole üldse dokumenti.Mis saab edasi?Kas see auto saaks endale ARK reg numbrit ja teh.passi?Tahtsin selle autoga sõita linna ringi.
(31-05-2010, 16:49 PM)Marty Kirjutas: [ -> ]Leidsin täna autolammutuselt sõiduauto.Aga tal pole üldse dokumenti.Mis saab edasi?Kas see auto saaks endale ARK reg numbrit ja teh.passi?

Niipalju, kui mina tean enda ja teiste uunikumirestaureerijate kogemusist, saab uunikume erandkorras arvele võtta ka siis, kui dokumendimajandus korras ei ole.

Selleks tuleb teha avaldus ARKi kontori juhi nimele, milles tuleb kirja panna kogu auto ajalugu ja teadaolevad eelmised omanikud ning avaldada soovi auto registreerida. Loomulikult oleks teretulnud selles avalduses selgitada ka auto ajaloolist väärtust ning auto seotust Eesti rahvusliku tehnikaajalooga ning selle jäädvustamise-säilitamisega.

Kui auto ei ole varastatud ega tal ei ole muul moel "must" minevik, ei tohiks ARK üldjuhul keelduda niisuguse avalduse põhjal ajaloo- ja kultuuriväärtusega uunikumi registreerimisest.

Seda temaatikat on muide siin foorumis ka mitmeid kordi arutatud, st otsing foorumis abiks.