automoto.ee foorumid

Täisversioon: Uus jahiseaduse eelnõu.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

Alustuseks see teema ei ole seotud auto-motoga, aga leian, et ka siin foorumis on loodusest ja jahindusest lugupidavaid inimesi. Kogu informatsioon järgneval aadressil: http://web.ejs.ee/et/component/content/a...vastu.html
Ootan teie toetust.

Parimat soovides,
Indrek
Mnjaa, olles ise jahimees, arvan et see uus jahiseaduse eelnõu on nüüd küll liiast juba. Omapoolne toetus antud, soovitan teisele ka sama.Smile

Päikest, Jaanus.
Kui juba teema tehtud - siis äkki seletate ka, mis seal siis nii ülemõistuse on? Tahaks ka teada, mida ülevõlli keeratakseRolleyes
(12-06-2010, 10:05 AM)gruppen Kirjutas: [ -> ]Kui juba teema tehtud - siis äkki seletate ka, mis seal siis nii ülemõistuse on? Tahaks ka teada, mida ülevõlli keeratakseRolleyes

Jah, seaduseelnõud küll lugema ei kipu (liiga pikk ja võõras teema), mingit vastuolude ja vigade kokkuvõtet vaataks ja võibolla saaks ka oma arvamuse kujundada.
(12-06-2010, 10:05 AM)gruppen Kirjutas: [ -> ]Kui juba teema tehtud - siis äkki seletate ka, mis seal siis nii ülemõistuse on? Tahaks ka teada, mida ülevõlli keeratakseRolleyes

See eelnõu on koostatud riigi majanduslikke kaalutlusi silmas pidades.

Riigi jahimaa maksustatakse (kuuldavasti 1 EURO ha) ja paljud jahimaa kasutajad (jahimeeste seltsid) ei suuda enam renti tasuda. See kasvatab omakorda salaküttimis ja toob kaasa väga suuri muutusi tänases jahipidamises.

See muidugi minu arvamus kogu sellest eelnõust, sest eks igaüks vaatab oma seisukohalt.
Teemaks oli ka see, et jahimehed peavad hakkama ulukite tekitatud kahjusi oma taskust kinni maksma, Maaleheski oli artikkel selle kohta.
Tere lugupeetavad

Jahimeestele ei meeldi uus seadus, sest uue seaduse järgi ei ole jahimees enam metsa kunn. Kui maaomanik ei taha, siis jahti tema maadel enam pidada ei saa. Seni ei huvitanud maaomaniku arvamus kedagi - peame jahti seal kus tahame, ja ronime "jeebuga" üle maaomaniku ka kui vajalikuks peame.
Ulukikahjude kompenseerimine on eraldi teema - kui maaomanik lubab oma maadel jahti pidada, siis kompenseeritakse ka kahjud.
Kui ei luba, siis ka ei kompenseerita (e. maaomanik ise teeb valiku).
Hetkel ei saa maaomanik keelata oma maadel jahipidamist, ega ka nõuda ülemäära suurte seakarjade ja metskitsede hulga vähendamist.

Aga see oli ainult minu arvamus.
Andres_k, ikka saab, sest mitte üks vägi ei keela oma isiklikule maale traataeda ümber ehitamast. 10 hektarit on täpselt samasugune krunt, nagu 1000 ruutu ümber linnamaja.

Teiselt poolt jälle: olles ka ise sellise maa omanik, kuhu sügisel kipub mõnikord hordidega pardilaskjaid tulema, siis egas mullegi see niiväga ei meeldi et minu maa on vastu minu tahtmist mingi jahiseltsi jahimaa. Lisaks tüütu plärtsutamine varahommikul, kui ma magusalt magada tahan. Kallasrada on küll aga...
Näiteks mind rahuldaks seadusemuudatus, kus maa omanikul on õigus jahimehena ja vastava loa olemasolul ise oma maalt looma lasta või lubada vastava õigusega jahimeestel seda teha. Tavaõigus või nii. Mind isiklikult häirib just see, et kui mul metssiga käkki keerab ja mu parim sõber on jahimees, siis seatempude talitsemiseks oma maal pean kas salaküttima või mingite absurdsete imetrikkidega kohaliku jahiseltsiga tegemist tegema.

Eks kindlasti on Eestis kusagil ka selliseid absurdseid oilukordi, kus söödaplats ja jahikantsel on ehitatud eramaale ja peremehu suhtes täiesti suvaline tegelane käib seal plärtsutamas. Või tehakse üle maa aju ja sina omanikuna pead vaatama, et tina ei saa, kuigi tahad just sel nädalavahetusel mõnuga hooldusraiet teha. Seega ma usun, et kui rakenduks omanikule tavaõigus omal maal LEGAALSELT jahti pidada, leebuks 99% praegu tõrksatest. Illegaalselt võib peremees siga sööta ja summutiga liha lasta alati.
Andres_k, ikka saab, sest mitte üks vägi ei keela oma isiklikule maale traataeda ümber ehitamast. 10 hektarit on täpselt samasugune krunt, nagu 1000 ruutu ümber linnamaja.
*****************************************
Kuna teema puudutab ka kaudselt mind ,sest jahimehed ei saa kätte üht kavalat kulti aga endal käsi tõrgub. Siis RMK-l on vähem metsi kui eraomanikel siis las ehitavad ise.
*********************

Seega ma usun, et kui rakenduks omanikule tavaõigus omal maal LEGAALSELT jahti pidada, leebuks 99% praegu tõrksatest.
*****************************************
Selles suhtes Sul täitsa õigus.


Illegaalselt võib peremees siga sööta ja summutiga liha lasta alati.
****************
Miks summutiga? Kes seda pauku metsas kuuleb (tõestatud). Kaitseliitlased minu loaga proovisid märki.
[/quote]
jaa.. iganes jama, et sead käivad tuhlis, eelmine aasta panime 3 kotti tuhlist maha, pool korvi võtsime üles - ühe ööga just enne tuhlivõttu tehti puhas töö. Näed karja - aga teha midagi ei tohi. Samas sealiha oleks päris hea. Ei tohi ja kõik.

p.s. pauk kostub olenevalt metsast ja päevast ikka päris kaugele. Mul oma maja juurest paar km on jahimeeste lasketiir - seal on teinepäev täitsa vaikus, aga mõnipäev oleks nagu oma hoovis paugutamine. Kaitseliitlaste tiir on 4km metsa sees, seal enamasti ei kuule midagi, aga teinekord on automaadivalangud päris hästi kuulda.
Ca 8 aastat tagasi häiris mind üks jahilaskmise meistrivõistlus lasketiirus. Haavlid langesid robinal avaliku tee peale ja robinal puulehtedesse. Kas siuksed asjad ka reguleeritud saavad? Ma eitee vahet kaevikraja ja mingi muu laskmisviisi vahel, mis neil kavas oli. Lasti nende litrite pihta ja mõnest asendist ei ulatunud tee peale. Lasketiir siis Pärnus Tallinna mnt lähedal ja haavlid langesid selle tee peale, mis Turba tn jätkuks on. Riidest langev haavel läbi ei tule aga lapsele silma küll.