automoto.ee foorumid

Täisversioon: Probleem Tuula T-200 magneetoga
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Küsimus Tuula T-200 kohta: kuidas kontrollida magneeto pealt süütepooli tulevat voolu? Süütepool ja kondekas on uus, juhtmestik annab voolu läbi, kuid küünlale sädet ei tule. Kas asi vöib olla magneetos ning kui, siis kuidas kontrollida seda, kas magneeto on töökorras vöi mitte?
Tänan tähelepanu eest!
(29-06-2010, 17:18 PM)KristjanJ Kirjutas: [ -> ]Küsimus Tuula T-200 kohta: kuidas kontrollida magneeto pealt süütepooli tulevat voolu? Süütepool ja kondekas on uus, juhtmestik annab voolu läbi, kuid küünlale sädet ei tule. Kas asi vöib olla magneetos ning kui, siis kuidas kontrollida seda, kas magneeto on töökorras vöi mitte?
Tänan tähelepanu eest!

Eks ikka pead näpuga järge ajama elektriskeemis.
Toimi järgmiselt:
Süüde väljas. Esiteks, keerad väntvõlli sellisesse asendisse, et kontaktid on avatud. Mõõdad testriga takistust raami ja süütepooli miinusklemmi vahel. Takistus peab olema hästi suur. Kui takistus on 0, siis on kas kontaktid, kondekas ja/või süütepool lühises. Igaks juhuks võid pooli plussjuhtme niikauaks lahti võtta.
Kui takistus on korras, siis pöörad väntvõlli nii, et kontaktid läheksid kokku. Nüüd peab süütepooli miinusklemmi ja raami vahel olema väike takistus (praktiliselt 0). Kui on suur, siis kontaktid ei anna ühendust/juhe katki vms. Kui miinuspoolel kõik nii nagu peab, siis aeg edasi liikuda plussklemi kallale.

Võta pooli miinusklemm maha ja pane süüde sisse. Mõõdad testriga, kas pinge tuleb pooli plussklemmile peale (pooli plussklemmi ja aku miinusklemmi vahel peab olema peaaegu akupinge). Kui tuleb, siis on süütelukk korras ja pinge jõuab süütepoolini. Kui ei, siis viga kas süütelukus/juhtmetes, akus endas...

Kui nii teha ei viitsi, siis pane lihtsalt üks 12V pirn süütepooli asemele. Süüde sisse ja kui pirn hakkab mootori pöörlemisel vilkuma, siis võid viga otsida poolist/küünlajuhtmest/piibust/küünlast.
Tänan vastuse eest! Sellest oli abi.