automoto.ee foorumid

Täisversioon: pastagoi?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
küsimus pealkirjas viidatet asjanduse kohta. pole kindel kas kirjapilt õige, aga umbes nõndamoodu seda asja vanasti kutsuti. tegu siis selle rohelise plönniga, millega asju poleerida.
võimalik, et siin on asjast juttu olnud, otsinguga ei suutnud igatahes leida.
küsimus mainitet asja saadavuses. kas teab keegi juhatada, kus seda müüakse või on kellelgi ehk vanast ajast mingid varud realiseerimiseks?
GOI pasta müügil Balti jaama turul, seal taga, kus need metallimehed pesitsevad.
Tere nn.roheline poleerimis pasta tekitab sellist poppi haigust nagu vähk,soovitan selleks tööks kasutada poleerimis pastat (rootsi toodang oli vist ) ja müüakse seda tln.peterburi tee alguses firmas nimega anapol maksis u 100 eeki üks kilogramm.Jõudu tööle poleerimisel.
Tondi Ärikeskuses tegutsevas lihvimis ja poleerimisvahendeid müüvas firmas ka selline asi olemas, valge pasta 1kg silindrilise tüki kaupa saadaval. Hind oli ka mingi 100kr kanti.
Mul täitsa olemas suurem tükk sõjaväe ajast ehk siis 20 aastane Cool
Nagu eelpool juba mainiti, on GOI poleerimispasta kasutamine tervisele kahjulik!!!

Arvata võib, et tolm sissehingamisel pole kasulik. Nagu liivapritsitolmgi.
seda mürgijuttu mitmelt poolt kuulnud. milles see toime seisneb? aurude sisse hingamine või näpuga katsumine või niisama peale vaatamine või miski muu on ohtlik? kunagi väga ammu vene kroonus sai sellega igatahes hoolega pljahhat läikima löödud ja siiamaani veel kuidagimoodi eluvaim sees. vist ei olnud mürgidoos piisav.
Ilmselt on see sama teema ,et eterniitkatuse vahetus läheduses viibimine on metsikult ohtlik ja võib lõppeda surmaga .

vs
(28-07-2010, 10:31 AM)WWW Kirjutas: [ -> ]Ilmselt on see sama teema ,et eterniitkatuse vahetus läheduses viibimine on metsikult ohtlik ja võib lõppeda surmaga .

vs

ärge ajage sellist lolli jama, kui töötad 20 aastat eterniitkatuse panijana, siis on tõesti vähioht suurem, sama on Goi pastaga, kui vahel harva kokku puutud, ei juhtu küll mitte midagi
Ja kui vaadata Statistikaameti andmeid, siis elamine on sugulisel teel leviv haiguselaadne nähtus, mis lõpeb alati surmaga. Niiet , kas on üldse mõtet siin midagi aretada, midagi restaureerida, Pasta Goiga midagi nühkida....
Sellestki poleerimispastast on siin varem juttu olnud. Probleem on selles, et sisaldab kroomoksiidi või anhüdriidi vms, mis üldiselt on mürgine, samuti kroom ([/b]VI) oksiid jms kroomi oksiidid, mida ka galvaniseerimise juures kasutatakse. Esimese matsu panevad aurud (vesilahuse) limaskestadele ja ka üldmürgitava toimega organismile. Paljukest seal pastas seda kahjulikku ollust on ja palju seda sealt lendu pääseb, on muidugi küsimus omaette. Vanasti kahjulik ei olnud Toungue . Täna ajalehes oli, et ka suhkur on kahjulik (seespidisel tarvitamisel suuremates kogustes).
Nõikogude ajal mehed poleerisid usinasti UKU toodanguks treipinkides vidinaid, räost rohelised nagu marsslased ja nagu kunagi kirjutasin, osa neist on surnud ja ülejäänud surevad ka kindlasti kunagi, selles ksf! Sassiga täiesti nõus, kas just vähki või mürgitusse, selles mitte nii kindel.[b]
GOI sisaldab kroomtrioksiidi, millel on limaskestadele söövitav toime. Lubatud piirmäär on 0,1 mg/m3 sissehingatava õhu kohta.

67/548/EMÜ alusel on ohukoodid:
R45: võib põhjustada vähki
R46: võib põhjustada pärilikke tervisekahjustusi
R9: plahvatusohtlik põlevate materjalidega segunedes
R24/R25: allaneelamisel ja nahale sattumisel mürgine
R26: sissehingamisel väga mürgine
R35: põhjustab raskekujulisi söövitusi
R42/R43: võimalik immunoloogiline reaktsioon sissehingamisel ja nahale sattumisel
R48/33: mürgine: tõsiste tervisekahjustuste oht pikemaajalisel sissehingamisel
R62: võib kahjustada järglaste saamise võimet
R50/53: väga mürgine veeorganismidele, veekogudes pikaajalised kahjustused

Isegi professionaalsete kaitsevahenditega töötamisel on kopsuvähi risk 25x kõrgem tavainimesest.
(28-07-2010, 13:43 PM)argo1974 Kirjutas: [ -> ]Isegi professionaalsete kaitsevahenditega töötamisel on kopsuvähi risk 25x kõrgem tavainimesest.

paraku on vähk geneetiline/nakkus haigus, kes haigestub, see haigestub, ei aita see hoidmine ka eriti midagi. olen huvipärast jälginud arstide poolt hoiatatud seost suitsetamine-kopsuvähk, aga reaalne elu näitab, et üle poole kopsuvähist põevad/kõngevad mittesuitsetajad, kahjuks on see nii!

inimorganism on tsivilisatsioonisaasta sees oma immuunsusüsteemid nii hästi osanud üles ehitada, et mingid episoodilised välised tegurid -- suitsetamine, eterniit, Goi-pasta teda enam ei tapa. Tapab see turva-auk immuunsussüsteemis, see on aga täiesti individuaalne.
(28-07-2010, 13:43 PM)argo1974 Kirjutas: [ -> ]GOI sisaldab kroomtrioksiidi
Kahtlustan, et läks vist pisut puusse. Kroom trioksiid (CrO3) on see söövitav ja ebastabiilne elajas, samas kroom(III)oksiid (Cr2O3) on kena ja vagur roheline pulber, millest arvatavasti (??) on ka pasta oma värvi saanud. Too viimane on vees lahustumatu, üsna inertne ja kunagi kasutati teda ka värvipigmendina. Kui käepärast ammooniumdikromaati, siis oksiid on üks selle ühendi üheks laguproduktiks (ilusa säraküünlaefekti saatel Wink )
jutt juba õite aktiivseks läind. tänu vastanuile ja andke aga minna.
samas vaatamata sellele, et ükskord nagunii maha kooleme võiks ikke vabatahtlikult kõige tummisemat solki endale mitte sisse manustada.
mille poolest näituseks see stokkeri roheline parem on? kas ainult nimi teine või muidu ka "söödavam"?
kõnealune goi igatahes teeb poleerimise töö ää hindele viis pluss, seepärast seda küsisingi. kui kellelgi juhtub olema kogemusi nii goi kui alternatiividega siis võiks ka lahkeste oma teadmisi jagada. ehk on mõni muu vahend sootuks parem-efektiivsem-soodsam-tervislikum-...?
(28-07-2010, 16:18 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]ehk on mõni muu vahend sootuks parem-efektiivsem-soodsam-tervislikum-...?

Starðina jutust on kaks asja meeles: pljähhale asidool ja pead pese pesuseebiga. Seda viimast nõuannet kasutan siiani ja pole mu pähe veel ühtki ðampooni ega täid sattunud. Tõsi - juukseid on pealael nagu stepis mastimände ja kõrvaääred halliks pleekinud. Võibolla ongi pesuseep süüdi? Seda GOIpastat vedeleb üks pulk ka ja seni pole vaja olnud. Aknakremoone saaks vist lihvida kui vildikäia muretseks või kasutan hoopis rotimürgiks!
(28-07-2010, 16:11 PM)Ishijupp Kirjutas: [ -> ]
(28-07-2010, 13:43 PM)argo1974 Kirjutas: [ -> ]GOI sisaldab kroomtrioksiidi
Kahtlustan, et läks vist pisut puusse. Kroom trioksiid (CrO3) on see söövitav ja ebastabiilne elajas, samas kroom(III)oksiid (Cr2O3) on kena ja vagur roheline pulber, millest arvatavasti (??) on ka pasta oma värvi saanud. Too viimane on vees lahustumatu, üsna inertne ja kunagi kasutati teda ka värvipigmendina. Kui käepärast ammooniumdikromaati, siis oksiid on üks selle ühendi üheks laguproduktiks (ilusa säraküünlaefekti saatel Wink )

Jah, kroom(misiganes)oksiid, tumeroheline pulber, mille kristallid oma teravate servade ja nurkadega peavad tegema rasket ja tänamatut tööd poleeritava pinna ebatasasusi maha koorides, pasta GOI jms. poleerimispastade kooseisus.
Vb. mõni ei tea, mida see salapärane GOI tähendab, mina ka täpselt ei tea, aga OI on Optika Instituudi vms asutuse nimetusest tuletatud, seal väljatöötatud (ja vb sakslaste käest varastatud retsepti järgi Toungue ) pasta, mida kasutati algselt optikavidinate poleerimisel. Vb G - gosudarstvennõi/riiklik ...?
Peale rohelise pasta oli ka pruuni värvi plönn, mida kutsuti kullapastaks.
Lehti: 1 2