automoto.ee foorumid

Täisversioon: K. : tsikkel Coventry Eagle Eestis
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tekkis küsimus (mitte minul), et kas on kellelgi Eestis inglise tsiklit Coventry Eagle, midagi 1936 aasta kanti ? Ei tea mudelit aga tegi siis vist midagi 250 ccm ja sinna kanti mootoritega, Pul(l)man(n) jms ? Leiti mingid dokumendid ja manuaal, ostetud kellegi eesti meremehe poolt, vist Inglismaalt ?
Mul ei ole. See on kindel.
Kui meremehe nimi sisse lüüa ais.ra.ee - mis vastuseks tuleb?
Mingeid säilikuid kirjega ERAF f. 129SM või 130SM? arhiivist võiks isegi midagi leida ratta saatuse kohta 1940ndate lõpus. Või siis keegi teatab, et on tema käes.

Kunagi oli mõnes mõttes samalaadne juhtum ühe sõiduautoga, mida kasutati 1947 aasta lõpul Koeru raharöövis. Auto kindlat marki ega päritolu ei teatud. Peale edukat uurimist suutsin leida selle auto tehnilise passi. Ei ole ilmvõimatut siin maailmas - uurima peabToungue
Vaata mis ais ütleb. Edu!
Ei tea omaniku nime, kuigi on leitud omaaegsed ostudokumendid ja manuaal - nagu kirjutasin. Leidis tuttava tuttav ja üksikasjadega pole kursis. Minu käest lihtsalt küsiti, kas mulle ütleb midagi selline tootja ja kas kellelgi on Eestis midagi sellisest tsiklist, mina ei osanud midagi tarka kosta, tootja on jalgrattateemaga nagu silmeeest läbi käinud...
Ka ei volitatud mind seda teemat küsagil ülesse tõstma, aga panin omal vastutusel siia, mine tea, mõni juhtub lugema ja vb teab midagi.
Coventry-Eagle oli muuseas Eestis ka täiesti saadaval. 1930ndate alguses müüs Joh. Freybach, 1939 K. G. Reinhold Tartus.
1933 oli arvel 2 Coventry-Eagle tsiklit, 1935 4 ja 1940 juba 7.