automoto.ee foorumid

Täisversioon: JUMZ EO-2621
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere
Ise olen suhteliselt võhik traktorite maailmas... aga tahaks teada sellise isendi kohta nagu JUMZ EO-2621. Ehk siis mis on selle masina head ja vead?
mida peaks näiteks jälgima seda masinat ostes? Ja kuidas nende ekskavaatori osa ka vastu peab/ oma tööd teeb?
Kas ja kuidas sellega põllul ka tööd teha saab? jõuab atra vedada? jne
igasugune informatsioon on teretulnud Smile
Tundub et on vastupidavam kui MTZ. Sidur tiba nõrgavõitu muud ei oska laita.
Tunduvalt uimasem aparaat kui MTZ, kuid vahel on sellest isegi kasu.
Kui ostad eskavaatori siis sellega põllutöid ei tee kuna puudub rip süsteem,jõuvõtuvõll.
Eskavaatori osa kohta pole ka midagi halba öelda kui masin korralik.
Ega headki pole öelda...

Mootor on rahulik ja tasane, kuid üsna tihti juba surnud. Surved tuleks üle mõõta...
Rippsüsteemi kopal pole. Kinnitused on, aga kopa rippsüsteemiga vahetamine on paras ülesanne... Kuigi tehtav, kui tahtmist on.

Kopp ise on üks paras õnnetus. Kuigi geomeetria polegi kõige halvem, ei õnnestu kõva ja kivist maad kuigi kaua kaevata - õli kuumeneb ja niigi läbi lekkiv hüdrosüsteem kaotab selle vähesegi jõu kihvadest-poomist.

Vanaraua hinna eest võib endale mänguasjaks osta ja vahel mõne aiaposti augu kaevata. Aga tõsiseks töötegemiseks ei sobi. Siledal maal saab lund hästi lükata - madala pöördega mootor annab vead siduri käsitsemisel andeks.

Seesinane jumps ilma kopata on põllul üsna äpu, kuna kõik riistad on taga ujuvas ja puudub jõusiirde võimalus tagaratastele. Kuigi mullast ja töö kvaliteedist vähe hoolides saab temaga isegi mullaharimise tööd teha... Heina niita või käru vedada temaga võib.

Juhi elamistingimused on veidi paremad, kui pisikese kabiiniga russis või neljakümnes, kuid suure kabiiniga russ või lääne masin jätavad ikka hoopis tubasema tunde.
niiet kopa osa pole teisaldatav? Sad
aga kuidas lood JUMZi maa planeerimisega on... eesmine buldoosri osa suudab miskit ikka korda ka saata?
ja mis hinnaklassi need korralikumad isendid ka jäevad?
Ostmisel vali välja selline isend, millel kopa masti pööratakse otse hüdrosilindritega, vanemal margil on ketiga ja see ketiosa koos pöördsilindritega on probleemne, (pöördsilindrite hüdrotorustiku vigastused nt. pehmel pinnasel kinni jäädes) kett puruneb tihti.
Põllutöödeks võid osta nn. "soolojumzi", hea rahulik ja töökindel mootor.
Hinnad saad teada google otsingut kaustades Smile
Omal just see keti pööramisega masin olnud 22 aastat ja julgen öelda et põhja aluste torudega ega silindritega pole erilisi probleeme olnud.
Muidugi kui keeramis kett on vana siis kipub ta ka aeg ajalt purunema nagu selle NL-i tehnikaga ikka on. Samas keti remont suht lihtne ja mitte kaua aega võttev.
Õli kuumenemisest ja siis välja tilkumisest nii palju et kui osta siis korralik isend.
Ennem ostmist tuleks tegelikult kopa osaga nii palju toimetada et õlid soojaks lähevad siis näitab ta lekked paremini ära.
Sellge on see et kui inimene on töödanud uuema samas kategoorias lääne tehnikaga siis tundub Jumz suht lootusetu masin, aga minu meelest saab teha suht kõik toimetused temaga ära, välja arvatud esi teraga planeerimine. Lume lükkamiseks sobib küll. Planeerimiseks plaanisin keevitada kopa kihvade külge lattraua siis ehk kannataks tagumise kopaga paremini planeerida.
Mnjah,otseselt õiget tõde polegi.

Enda tarbeks kui on vaja kaevata väikseid auke,kruusa laiali ajada,lund lükata,ühtteist tõsta(kasutad noolt kraanana) siis võib isegi Jumzi soovitada.

Onu kaevas suure maja vundamenti kus oli ka keldrikorrus ehk ca 5 meetri sügavuse ja 12x10 pika/laia augu valmis. Aastas teeb kuskil 20 korda erinevaid töid talus.

Aga teenust pakkuda kellegile on temaga raske kuna 4x2 vedu tähendab,et lükkamise korral on traktor peaaegu juhitamatu ning manööverdus võime ka kehva võitu võrreldes tänapäevaste kopplaaduritega. Kaevamise poole pealt nii suuri erinevusi pole kui just liikumine ja lükkamine.

Tehnilise seisukorra pealt ,et liiga kuuma õli eest aitab kasvõi paigalda ise suur õliradiaator. Samamoodi,et kui jagaja/silindrid kulunud siis ka ei taha tõsta või seista. Mis puututab seda,et ketiga keerab siis raudbetooni hunniku otsa jah ei maksa turnima minna sellega kuid normaalselt kasutades peab vastu küll. Ainult ei tohi lasta sellel kinni roostedada!! Siis pole ka ime kui pauguga keeramise ajal see katki läheb.

Muidu on ta traktor nagu ikka.