automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kuidas peedist pesumasinale trumlit tehti...
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Umbes 4a vana pesumasin Samsung Bigwash B1015J otsustas suure kolinaga ära laguneda. Purunes trumli ja võlli vaheline kolme käpaga detail. [attachment=34477] [attachment=34475][attachment=34474][attachment=34476][attachment=34478][attachment=34479] Pisut sai kannatada ka plastist veekindel korpus, aga seda saab kergesti lappida.
Paistab et see alumiiniumist detail ussitas ära saadanas! Või oligi juba defektiga. Igatahes hea, et ma olin läheduses kui sepikoda tööle hakkas. Tulin jooksuga ja lülitasin märatseva masina välja enne, kui see oleks enda päris pilbasteks peksnud.
Käisin ka kahes Pärnu remonditöökojas. Detaili pidi saama tellida vaid koos trumliga ja hind orienteeruvalt 1500-2000EEK! No mida v***u! Selle raha eest teeks mingi flantsinäraka ise ka valmis!
Ega kellelgi mõnda surnud masinat kusagil vedele, millel see detail terve? Lisan igaks juhuks pildi võlli mõõtudega: [attachment=34480]
Mõõt võlli tsentrist poltide tsentriteni on umbes 220mm. Kui leiaks mingi ligilähedasegi jubina, saaks midagi aretada. Vastasel korral tuleb ise nullist teha. Aega on suht vähe, lähipäevil tuleb haiglast uus väike ilmakodanik koju tuua ja pesemist rohkem kui enne. Uut masinat hetkel osta ei jaksa ja pole ka mõtet, sest kõik muu funktsib ja on väga heas korras. Saab keegi aidata?
(13-10-2010, 12:51 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]...hind orienteeruvalt 1500-2000EEK! No mida v***u! Selle raha eest teeks mingi flantsinäraka ise ka valmis!...

Selle summa eest saab kasutatud masinate poest veel üsna kasutamata masina.
Kuidas kavatsed seda junni ise teha, või treialil teha lasta? Ega treialid odavamad pole...
Kogu see kompositsioon peab olema filigraanselt tasakaalus! Kuna ta on ära ussitanud, siis läks tasakaalust välja ja seetõttu ennast ära lõhkuski.
Kui ise aretadki midagi, siis pesemisega võib ehk hakkama saada, kuni e s i m e s e tsentrifuugimiseni – siis lendab see isetreitud vidin samuti laiali!
Jõudu!
Kunagi lammutatud vene Vjatka jäänus, kui laagri mõõdud ca 47 ja 40 mm sobivad. Pärnus.
(13-10-2010, 14:02 PM)samodelkin Kirjutas: [ -> ]Kuidas kavatsed seda junni ise teha, või treialil teha lasta? Ega treialid odavamad pole...
Kogu see kompositsioon peab olema filigraanselt tasakaalus! Kuna ta on ära ussitanud, siis läks tasakaalust välja ja seetõttu ennast ära lõhkuski.
Kui ise aretadki midagi, siis pesemisega võib ehk hakkama saada, kuni e s i m e s e tsentrifuugimiseni – siis lendab see isetreitud vidin samuti laiali!
Jõudu!
Treimisega aitaks üks hea sõber. Loomulikult peab asja hoolikalt tegema ja tasakaalu ajama. Ei saa jätta siiski küsimata, kes tsentrifuugimisel pesu filigraanselt tasakaalu ajab? Smile Minu arust viskas trummel veidi juba vabrikust tulles.
Olen elus ehitanud vähemalt ühe asja, mille kohta kätega vehiti, et ära tee, laguneb KOHE ära! Saad surma! Ei lagunenud. On ka isiklikule relvale paarile minemalennanud detailile asendus tehtud. Pealiskaudsel vaatamisel vahet ei tee, mis on vabrikutöö, mis on MADE BY BASILIO. Töövahenditeks olid väikesed kruustangid ja vana Dremeli-loks...
Nõukogude inimese karastus. Wink
Ega mul lõpuks midagi kaotada ei ole. Kui läheb pilbasteks, siis läheb. Niikuinii lõhnab asi uue masina järele.
tasakaalu saab ehk kohalikus rehvivahetus töökojas kuidagi ajada? Muidugi hetkel rehvivahetus hooaeg täistuuridel ja suht naljakas kui keegi pesumasina trummliga tuleks tasakaalustama...
(18-10-2010, 11:22 AM)svenson Kirjutas: [ -> ]tasakaalu saab ehk kohalikus rehvivahetus töökojas kuidagi ajada? Muidugi hetkel rehvivahetus hooaeg täistuuridel ja suht naljakas kui keegi pesumasina trummliga tuleks tasakaalustama...
Vanasti tasakaalustati (jalgratta) rattaid kodus kuuri all. Tasakaalupink on väga uus nähtus, lubab asja kiiremini teha. Ja nagu öeldud, pesu viib kupatuse tasakaalust välja enivei.
Parim lahendus oleks leida kusagilt õige detail. Tallinnas on vist lammar? See kuhu viiakse kodumasinad ohtlike jäätmete kogumispunktidest. Kellelgi kätt sees pole?
Sõber küsis kunagi prügimäe kogumispunktis, kas ta tohiks mõnel sinna toodud külmkapil regulaatori välja võtta? Teda vaadati nagu mürgiämblikku. No loomulikult ei tohi! Smile
Sellist asja aegajalt ikka juhtub, ise tegelen Tallinnas pesumasinate remondiga. Antud mudelile kahjuks detaili pakkuda pole. Heilsta 56460749 ja võibolla mõtleme midagi välja.
(18-10-2010, 11:22 AM)svenson Kirjutas: [ -> ]tasakaalu saab ehk kohalikus rehvivahetus töökojas kuidagi ajada?
kinnitamine ilmselt keeruline: rehvipingid eeldavad ju, et on olemas "keskava"? Ülaloleval trumli-võlli kooslusel seda pole...
aga jah - Basilio viide süsteemi, kui loomult mittetasakaalus oleva kohta on õige ning tasakaalustusvajadus vast tõesti tarbetu Wink
Kas sellele võllile mingit latt või karprauast kolmjalga ei kannata külge keevitada?
(18-10-2010, 22:21 PM)pontu6 Kirjutas: [ -> ]Kas sellele võllile mingit latt või karprauast kolmjalga ei kannata külge keevitada?
Oli plaan istutada võllile mõni kuuri all vedelevatest flantsidest ja sinna paksust latist käpad teha. Kuna kaasfoorumlane aavu andis täna lahkelt Vjatka kolmnurga, siis jääb peedist pesumasinale trumli tegemine ära. Eks ma homme vaatan lähemalt seda asja, täna on hilja juba. Arvan et selle saab suht lihtsalt olemasoleva võlli külge aretada. Vene kolmnurk on vähe pikemate ja poole jämedamate käppadega, aga esmapilgul tundus mahtuvat. Trumli süvendis on õnneks ruumi küll. Igatahes püssi on vara põõsasse visata!
(13-10-2010, 12:51 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]Aega on suht vähe, lähipäevil tuleb haiglast uus väike ilmakodanik koju tuua ja pesemist rohkem kui enne.

Õnne noorele isale, tervist emmele ja uuele ilmakodanikule!
(20-10-2010, 09:35 AM)aavu Kirjutas: [ -> ]Õnne noorele isale, tervist emmele ja uuele ilmakodanikule!
Aitäh heade soovide ja lahke abi eest! Smile
Vjatka kolmnurk läheb käiku. Eile õhtul müttasime sõbraga asja kallal, aga jäi pooleli. Täna jätkame. "Juust" on originaalvõlli otsast maha treitud kuni teraseni ja vahepuks Vjatka kolmnurga sobitamiseks valmis. Täna tuleb Vjatka käpad lühemaks teha ja trumliga sobitada. Ka südamikku tuleb veidi lühemaks teha. Venelased on asja ikka südamest teinud ja materjali käes kõvasti olnud! Samsungi kolmnurk on selle kõrval nagu mänguasi. Sandist materjalist pealegi. Sõber väidab, et tegemist on mingi alumiiniumi-magneesiumisulamiga ja sellepärast asi ära ussitaski. Materjal on suht sarnane boileri anoodiga. Pealegi asub see detail ju roostevaba trumli ja terasest võlli vahel. 3 erinevat metalli järjestikku veits happelises keskkonnas. Tegemist on lausa galvaanilise elemendiga, mille üks osa peabki lõpuks ära reageerima! Tundub et asi ongi nii projekteeritud, et 3 aastat käib ära ja siis viska masin minema! Seega jääb mängust välja originaalvaruosa otsimine, pole mõtet.
Kui komplikatsioone ei teki, siis saab ehk homme hakata masinat kokku lappama. Paagi paikamise jätan viimaseks tööks, kui kõik muu kindlalt funkab. Paagi esiseinale pääseb hästi ligi ja sinna paiga liimimine suht lihtne töö.
Nonii, tehtud! Smile
Kõigepealt Vjatka kolmnurgal käpad lühemaks-õhemaks. [attachment=34530][attachment=34529]Täpne puks kuumalt võlli otsa, törts keevitus fikseerimiseks vahele ja siis kolmnurk samuti kuumalt peale. [attachment=34531][attachment=34532]Stopperkruvi läbi kolmnurga ja puksi otsapidi võlli sisse, liim keerme vahele. Veits maadlemist oli kogu kupatuse parlanksu ajamisega, sest ühtegi ideaalset detaili ei olnud. Võll ise viskas juba enne, samuti on trummel veidi lopergune. Vjatka kolmnurk ei olnud kah just ideaalne, vene värk ikkagi. Lõpptulemusena jookseb trummel siiski otse nagu püss. Tasakaalust olulisem ongi just see, et ei viskaks.
Haava paagi esiseinas[attachment=34533][attachment=34534] tohterdasin klaasmatist ja polüestervaigust plaastriga. [attachment=34535]Samast materjalist tehakse muide jahte ja kaatreid. Veits karvane jäi, aga ei viitsinud üle pingutada. Ega masina kest klaasist ole, et silma riivab![attachment=34536]
Masin koos, toppisin suure sületäie tööriideid sisse, lasin märjaks nätsutada ja andsin tsentrifuugile valu. 1000 rpm juures masin ainult võbises kergelt. [attachment=34537]Kusagilt veetilka läbi ei andnud. Ka täispesu läbis masin edukalt.
Vot nii, Samsung, õpi kuidas tuleb masinat ehitada! Cool
Teatan suure kurbtusega, et meie seast lahkus väärikasse ikka jõudnud Samsungi pesumasin, selle teema täht. RIP. Arvatavasti jooksid kokku trumli laagrid ja natuke suitsu tuli ka, arvatavasti libisema hakanud rihmast. Korpus lekkis vurritamisel niikuinii ja ka pumpa on mitu korda uuesti käima ergutatud. Kuna motivatsioon 10a vanuse kadunukese elustamiseks puudus, siis asendab seda nüüdsest tuliuus LG. Kui kellelgi hädasti vaja Samsungi küljest elektroonikaplokki või mõnda muud tükki, siis andku teada. Laupäeval sõidab masin arvatavasti sõbra maakodusse ladustamisele/lammutamisele. Illuminaatori tihend on ka vist - rõhutan - vist terve. Edaspidi aga liigub masin mingil ajal sinna, kus vilkad kollased käekesed selle pesukaussideks ümber sulatavad.
(22-10-2010, 20:06 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]Vot nii, Samsung, õpi kuidas tuleb masinat ehitada! Cool

Ja mida see samsung siit siis täpsemalt õppima peaks?  Toungue 
Või sa siiralt ja tõesti arvad, et nad EI OSKA asju teha, mis kestma peaks....?

Pea 20a vana masin ja järeleaidatuna ikka töötab? See on tõesti ikka täielik ämber. (see UMBES 4a vana vast on nagu vanadel mersudel on "usumeeter", mitte odomeeter, eksole)
Volvo läks oma igiliikuritega taevasse, MB oleks äärepealt samuti läinud; eks see koreakaski sai aru, et igikestvat asja pole tänapäeval mõtet teha; vastasel korral paned oma poe uksed varsti kinni.

See uus LG, mis sul praegu on, vaevalt, et 10a välja venitab. 
5 pakun.
Ja tarbida tuleb tänapäeval. Kogu aeg uusi asju osta.
Mitte mingeid 100a vanu Singeri õmblusmasinaid kasutada.

Tänapäeval on eriti idiootsed need teemad, kuidas keegi seletab, kuidas ta tegi mingit asja suurtehasest paremini. Vastupidavama, töökindlama jne.
Aga kui palju selle juures töötunde ja materjalikulu oli (ja kui see meetod oleks tootmisse viidud, kui palju oleks kasumit alles jäänud), see jääb alati tähelepanuta.
(21-07-2016, 20:25 PM)stihl Kirjutas: [ -> ]
(22-10-2010, 20:06 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]Vot nii, Samsung, õpi kuidas tuleb masinat ehitada! Cool


Tänapäeval on eriti idiootsed need teemad, kuidas keegi seletab, kuidas ta tegi mingit asja suurtehasest paremini. Vastupidavama, töökindlama jne.
Olemegi jõudnud tarbimisühiskonda. Kas õnn saabus meie õuele? Philipsi 55 tolline kõige-kõige TV hakkas triibutama. Kaks korda käis paari-kolme nädala kaupa remondis, kolmanda korraga anti akt ja sain uue 65 tollise + 300 raha juurde. Kas ma olen õnnelik nende edasi-tagasi tassimiste tõttu?
Jah, ma olen õnnelik, et mul pole kaasaegset külmikut vaid vene ajal ostetud. Sügavkülm töötab siiani nagu uus, harilikul tuleb iga avamise järel uks alt jalaga ligi kõksata, et tihend liibuks. Ma ei kurda nende üle, ei tahaks hakata neid zanussisid ja teisi edasi-tagasi sõidutama kuna oman sedaani tüüpi autot.
Ja veel. 30-ndate aastate eestis ostis inimene raadio, mis läks hiljem rikki. Mees läks raadio kaenlas poodi ja müüa vahetas selle kohe välja, andis mingi kingituse ka pealekauba, et jutud rikkis raadiost ei leviks.
Elagu tarbimine, muud enam läbi pisarate öelda ei oska ega euroliidus öelda tohigi.
Ära ehmata siis, kui see ustav külmik ükskord hoiatamata leegid välja võtab... Olen sellise ustava külmiku tekitatud tulekahjut väga lähedalt näinud. Ei olnud hea.

Ja kui tarbimisühiskonnast rääkida, siis miks on vaja 55-tollist telekat? Vana hea Rekord või muu sarnane oma paarikümne tolliga ajaks ka asja kenasti ära...

A.
(21-07-2016, 20:25 PM)stihl Kirjutas: [ -> ]Ja tarbida tuleb tänapäeval. Kogu aeg uusi asju osta.
Mitte mingeid 100a vanu Singeri õmblusmasinaid kasutada.

Huvitav, et see loogika ei kehti teiste tööriistade puhul.
Pesumasin, mille kandev detail ei kannata (materjalivaliku tõttu) 4 aastat niiskust, on nagu mutrivõti, mis ei kannata (materjalivaliku tõttu) rohkem kui 4 poldi keeramist.
Sellist mutrivõtit sa ju ei osta, uuesti ja uuesti?
Ja paremat sorti mutrivõtmete tootjad ei vaagu ju pankroti äärel? Wink
(22-07-2016, 00:09 AM)TeeTL Kirjutas: [ -> ]Huvitav, et see loogika ei kehti teiste tööriistade puhul.
Pesumasin, mille kandev detail ei kannata (materjalivaliku tõttu) 4 aastat niiskust, on nagu mutrivõti, mis ei kannata (materjalivaliku tõttu) rohkem kui 4 poldi keeramist.
Sellist mutrivõtit sa ju ei osta, uuesti ja uuesti?
Ja paremat sorti mutrivõtmete tootjad ei vaagu ju pankroti äärel? Wink

Tööriistaga, vaata, on pisut teine lugu.
Need, ka kõvad profi omad, siiski kuluvad (eriti kruvikad) , vale kasutuse tagajärjel purunevad + kogu aeg KAOVAD ära... Toungue
Mul on põhiliselt seda viimast juhtunud, ntx terve ratastel 7 sahtlit Beta tööriistakast koos sisuga on jalad alla võtnud ning garaažist jooksu pannud.

Aga kui meenutada 20a tagust aega, siis olid lisaks gedorede, kamasadele ja betadele jne samuti noname tööriistad nagu praegugi, aga selle vahega, et nad olid lihtsalt ilma nimeta, aga tugevad. Mul üks veerandtolline padrunikomplekt kestis 15a ja ei mingit nime peal.
Täna, aga on osa asju, tõesti, lihtsalt müümise hetke jaoks tehtud, teha nendega pole mitte midagi - ja ju siis keegi loll neid ostab. (isegi olen ostnud paar korda). Rauast (mitte terasest) padrunid, ühe-kruvi.kruvikad, isegi ühe luku läbisaagimise rällakad.
Muidu ei tehtaks ja müüdaks ju?

Aga nagu ma aru saan, TeeTL, sa pole nõus, et suurtootmine liigub odavuse ja järjest viletsama kvaliteedi suunas?
Ole siis lahke ja pane kirja ntx. mõned praegu müüdavad keskklassi automudelid, millega saaks kasvõi 1 000 000 km järgmise 20a jooksul sõita...Smile
(ja ma ei räägigi praegu MB W124 traktorite "kahest millist", eksole)

ülipaljud omavanused tuttavad küsivad sedasama küsmust ja mul, piiratud teadmistega iminesel, pole vastust siiani olnud....Sad


.
(22-07-2016, 00:09 AM)TeeTL Kirjutas: [ -> ]
(21-07-2016, 20:25 PM)stihl Kirjutas: [ -> ]Ja tarbida tuleb tänapäeval. Kogu aeg uusi asju osta.
Mitte mingeid 100a vanu Singeri õmblusmasinaid kasutada.

Huvitav, et see loogika ei kehti teiste tööriistade puhul.
Pesumasin, mille kandev detail ei kannata (materjalivaliku tõttu) 4 aastat niiskust, on nagu mutrivõti, mis ei kannata (materjalivaliku tõttu) rohkem kui 4 poldi keeramist.
Sellist mutrivõtit sa ju ei osta, uuesti ja uuesti?
Ja paremat sorti mutrivõtmete tootjad ei vaagu ju pankroti äärel? Wink

 Samsa telekatel oli/on selleks 'nelja aasta pommiks' odavad elektrolüütkonded. Samas nende vahetamine on lihtne +youtubeis on ka õpetused üleval.
Lehti: 1 2