automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tööstuslikud metallivärvid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!

Oskab keegi ehk soovitada mõnda mõistliku hinnaga ja jaekettidest saadaolevat niiöelda tööstuslikku metallivärvi millega võiks üle võõbata erinevaid metallkonstruktsioone, masinaosasid ja põllumajandustehnikat.
Netis tuhnides leiab palju igasugu spetskraami aga neid müüvad mingid erifirmad suuremates kogustes jne, hea kui oleks midagi mida saab igal ajal kusagilt poest osta ilma suurema tseremooniata.

Tavalises ehituspoes müüdavad 80 kr/l ühekomponentsed metallivärvid ei kõlba, nende kiht on väga õrnakene, nii kui mingi tööriista või muu asjaga vastu lähed on tükk väljas või kriips peal.
Vahel olen kasutanud autovärvitootjate veokiseeria materjale aga nende hind on ka päris krõbe- 500-700 kr/l.

Kruntvärviks on hea mingi Epokas, näiteks lätlaste Epoprim, hind ka mõistlikus suurusjärgus. Jääb hea tugev ja paks kiht, leiaks nüüd sinna peale veel korraliku kattevärvi ka, oleks super.

Sellist head tugevat värvi oleks kohe lähipäevil vaja, Pärnu kant sobiks hästi hankimiseks.
Kõik metsamasinate raamid-tõstukid olen värvinud musta poolmatt Temalac'iga. Kuivab kiirelt, saab katta mitu kihti väikeste vahedega.
Tõsi, kraapimise vastu ta mingi hüperkindel pole, aga no metsa ei raatsigi miskit kallimat asja kulutada. Oksad jätavad vaid heledama triibu, masinate põhjad ja tandemid (balansiirid) kuluvad nii ehk naa haljaks. Pinnad peale tehasekrundi pole eeltöötlust saanud.
Ühe gaaziku raami tegin kah Temalaciga, krunditud pinnale. Kahjuks ei oska öelda, kui hästi tänaseks säilinud on, sest masin vurab Läti teedel.

Vali:
http://www.tikkurila.ee/index.php?linker...5&lang=est
Olin mõni aeg tagasi sama probleemi ees. Nimelt oli vaja värvida aluminiumpaat mida tõmmatakse läbi liiva treilerile ja kolistab ka kivide vahel. Hakkasin järge ajama jäälõhkujate ja lootsikaatrite värvidele mis sõidavad väga karmides jäätingimustes. Selgus et kasutatakse epo põhiseid kahekomponentseid värve. Kusjuures võib kasutada nii krunt kui ka kattevärvina. Kattevärvina epo pleekib. Epot võib veel katta polüuretaan värviga mis on ka väga vastupidav.
Jaekaubana leidsin vaid tallinnast Vikkervärv firma kes tegeleb Tikkurila tööstusvärvidega. Kogused on küll tavaliselt koos kõvendiga 3L ja suuremad. Kindlasti leiavad sulle ka vajaliku värvi mis aluspinna küljes kõvsti kinni. Neid värve saab tellida ka mustamäelt Tikkurila poest aga paar tundi peab ette teatama.
Ise olen kasutanud Tikkurila Temadur 20 polüuretaanvärve. Kestab päris hästi ja hind pole ka teab mis hull. Sikupilli vastas üle Tartu mnt. on neil üks ladu, mõnda tooni saab ka 1kg kaupa osta. Arveldamine on ainult sulas.
Seal asubki Vikkervärv firma.
Mis erinevused on Temadur 50 (LINK) polüuretaanvärvil ja Temalac 50 (LINK) alküüdvärvil ja mida kuhu eelistada?

Kasutuskohtade näidetena velgede värvimine, tarbeauto kere värvimine, põllumajandustehnika värvimine.
Alküüd on tavalisest polüurest tugevam aga tuhmub usinamalt. 2K polüure on samatugev, kui alküüd ja ei tuhmu nii kärmesti.
Temadur 50 on Temalac 50-st kallim. Temalac kuivab kiiremini ja läheb raskemini "jooksma". Temadur on keemiakindlam ja ei kriidistu nii kiiresti kui Temalac.
Viitsib keegi laisale inimesele öelda, milline on ülalmainitud värvide min ostukogus Hansacoloris?
Küsimus tingitud sellest, et varem sai Devorist Valspari liitri kaupa, aga nüüd 2k epokrundil min 2l ja 2k uretaanvärvil 3l.
Saan neist täitsa aru, aga ühe sillatala maalimiseks on seda veidi palju ja vbl peaks Tikkurila leeri kolima, kui sealt liitri kaupa või vähemgi saaks.
(23-12-2020, 10:36 AM)margus61 Kirjutas: [ -> ]Viitsib keegi laisale inimesele öelda, milline on ülalmainitud värvide min ostukogus Hansacoloris?
Küsimus tingitud sellest, et varem sai Devorist Valspari liitri kaupa, aga nüüd 2k epokrundil min 2l ja 2k uretaanvärvil 3l.
Saan neist täitsa aru, aga ühe sillatala maalimiseks on seda veidi palju ja vbl peaks Tikkurila leeri kolima, kui sealt liitri kaupa või vähemgi saaks.
hansacolorit ei tea, aga värvikeskusest, ehk KarlBilder´st võib ka küsida, kilo on miinimum.  Nimed-tootjad on küll teised, aga olemus on sama.
Värvisin trakat Tikkurila värvidega, miimimumkogused Hansacolori poes olid Temacoat GPL-S primer epokrunt 2,2L värv + 0,6L kõvendi, lahusti sellele 3L taaras. Kattevärviks läks Temadur 90, sellel miinimumkogus 0,75L + 0,15L kõvendi, lahusti samuti 3L taaras.