automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küsimus elektrikutele
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kuidas seda mootorit ühendada?Kui sinisele neutraal ja pruunile faas siis ainult undab.Tahab äkki kondekat?
4 mikrofaradit 400 volti kondensaator. Pikem voolu andmine seisvale mootorile kuumutab kiirelt mähist ja tekkivad lühiskeerud, mootor muutub kõlbmatuks.
Kodus olemas konde 16mf-450v mis kasutusel veepumba mootoritel.Kas selline sobib?Ilmselt ühendatakse pruuni ja musta vahele?Äkki lollid küsimused,aga mis teha olen võhik elektris.
Kui on kirjutatud, et 4 mkF, siis 16 on ilmselgelt liiga palju. Ja peaks olema üsna ükskõik kuhu vahele see kondekas ühendada, muidugi oleks tore üle mõõta mähiste takistused, st juhtmete vahelised takistused, aga arvan Rolleyes , et need on kõik 3 tk võrdsed. Siis jah variant, et sinine - neutraal (null), pruun - faas ja konde musta ja pruuni vahele ning vaadata, kas pöörleb soovitud suunas, kui ei - siis näiteks ühendada konde sinise ja musta vahele.
http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=W1-11005 selline konde peaks siis sobima ilmselt?
(26-10-2010, 15:43 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=W1-11005 selline konde peaks siis sobima ilmselt?

Jah, peaks sobima. Või kui tahad põnevust ja isetegemise rõõmu, siis vanades torudega "päevavalgus"- ehk madalrõhu luminofoorlampidega valgustitest leiaks, muidugi peaksid töökorras kondekad olema, müüakse ka toru - san. tehnika materialide kauplustes vahel jne.
Täna tõin oomi poest tolle lülla ära ja asi korras.Garaaziz olemas ka nood veneaegsed lambid milledel konded täitsa olemas 4mf 600 v.See 600 v hakkas hirmutama,et äkki teeb liiga ja jätsin katsetamatta.Nii suur vool muutub eluohtlikuks.
Tänud abistajatele
(29-10-2010, 21:04 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]Täna tõin oomi poest tolle lülla ära ja asi korras.Garaaziz olemas ka nood veneaegsed lambid milledel konded täitsa olemas 4mf 600 v.See 600 v hakkas hirmutama,et äkki teeb liiga ja jätsin katsetamatta.Nii suur vool muutub eluohtlikuks.
Tänud abistajatele
Sellist juttu lugedes läheb Basilio triibuline kasukas turri.
Esiteks, V ehk volt on pinge, mitte voolu mõõtühik.
Teiseks, kondekale on peale märgitud pingetaluvus voltides. 600V tähendab, et tohid teda laadida kuni 600 voldise pingeni, ilma et ta pauku teeks. Kui tahad, võid seda kondekat ka 5V pinge juures kasutada.
Miskit kurja selline konde sinu mootorile ei tee, lihtsalt veits liiga hea sellises kohas kasutamiseks. Ja ohtlik on ta ainult siis, kui laetud kondekat keelega katsuma lähed. Smile
See 400V vs 600V on jah u sama case kui keegi põlgaks ntks kopikale ära rehvid mille kiirus indeks on 210 km/h. Et lähevad siis OT mõttes 160km/h indeksiga Masterid. Cool