automoto.ee foorumid

Täisversioon: Fordi diisel ei käivitu
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lugu järgmine:
terve suve jooksul käivitus ja toimis muidu laitmatult traktori peal olev 1988 aasta Fordi 1,6 diisel. Mootorit kasutati 86-89 Fiestade, Escortide ja Orionide peal.
Nüüd umbes kuu aega tagasi enam käima ei läinud. Eelmisest kasutamisest oli möödas 3-4 päeva, kõik toimis siis perfektselt. Suure käivitamistuhinaga suutsin läbi lasta eelsüüteküünlad, need said uued ostetud.

Vedades läheb kohe käima, uute küünalde ja plokisoojenduse koostöös õnnestus asi ka läbi suure häda ühe korra elule meelitada. Kui käima läheb, töötab nagu peab, töösoojalt käivitades läheb poolest pöördest.

Selline kohe-kohe mineku hääl on kogu aeg olemas, starter ei vea lihtsalt tuimalt ringi, vaid mootor võtab juba väikse plagina sisse. Tagant ajab valget suitsu.

Tuttavad mehhaanikud on juba vaadanud, siiani pole midagi asjaliku välja mõeldud. Kütus on, soojad küünlad on, käima ei lähe.
Ise suurem asi spets ka ei ole aga kuskilt otsast peaks nagu midagi harutama hakkama. Oskavad siinsed asjatundjad ehk nõu anda.

Tänud!
Ehk oleks aeg surveid mõõtma hakata (silindrites).
Kõigepealt mõõda surved. seejärel kontrolli pritsehetke. Ning kui pihustid maas, tasuks ka need lasta stendist läbi (ehk vahetada otsadki).

Eks siis vaatame edasi.
Kui ajas natukene tagasi minna siis umbes 3 aastat tagasi kui see mootor sinna traktori peale pandi ja esimesed katsetused ära tehti, tundus mootori töö lonkavat ja pihustid läksidki kontrolli +tehti ka otste vahetus. Peale seda masinat enam käima ei saadud.
Seisis graazis kuni selle kevadeni kui omanik otsustas traktorist loobuda ja mina ta endale sain, koos teadmisega et tuleb mingit viga hakata kusagilt otsima. Üllatuseks kodus proovides läks aga mootor 3-4 käivituskorra tulemusena käima ja töötas ning käivitus probleemideta kuni siiani.

Suvel vahepeal kadus nagu jõud mõneks hetkeks ära, siis oli jälle kõik korras.

Tundub et kusagil nagu mingi anomaalia--ehk 3 aasta pärast võtab jälle elu sisseWink

Seda et need surved 3 päevaga kuhugi ära kaovad, ei tahaks nagu uskuda.
Kas küünaldel ka nn aju vahel?Kui soojaks need küünlad lähevad kui käivitad?
Mul ka mingi väike trakats millel vana izusu diisel mootor peal,tollele panin viienda lisaküünla.Enne starteri andmist lasen küünaldele voolu pääle ja tolle viienda küünla pealt hea vaadata millal küünlad punased ja siis starterit ja mootor laulab kenasti.Diisel nõuab sooja ja kui seda ei anta siis käima ei lähe.
Lisaks külmkäivitusel vaja natuke gaasi vajutada.Vanematel autodel sets nn toore nupp või käsigaas mis tõmmatakse peale külmkäivitusel.