automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: Kreissaele muruniiduki bens. mootor?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Küsin sellist asja, et kas kellegil on kogemust sellega? Asi on selles et on paar mootorit üle ja tahaks ära kasutada.
Eriti ei usu asja võimalikusesse.Muruniidukitel suht lahjad mootorid,kreissaag,aga nõuab jõudu.
ma ise kartsin seda sama.
Oleneb kuidas saagida,kui võtta rahulikult siis peaks hakkama saama küll. Kunagi nõukogude ajal oli vanaisal kreissael peal zid 4.5 mootor mis saagis väga hästi. Tänaseks on saag veel alles aga peal juba elektrimootor.
kui vaadata, et poes müüakse ka ühe kilovatise mootoriga kreissaage siis jääb keskmisest niiduki mootorist ülegi. ka pöörded suht sobivad.
saeketta inerts peaks niipalju suur olema, et ilma sidurita vist käima ei tõmba. teisipidi jälle koormuse kasvades ja pöörete langedes jääb bensukal momendist puudu. selle vastu aitaks veel täiendava hooratta lisamine.
kui bensumootoriga sae juba ette võtad, siis orgunni talle kohe korralikud rattad alla, juhet ju enam ankruks taga pole, vea saag kasvõi metsa. saepuru ja muu risu metsa jätmine on vägagi meeldiv perspektiiv.
Iseenesest võimsust tööpööretel on piisavalt. Probleemiks saab käivitamine - saeketta inertsimoment on päris suur ja bensumootoril väikestel pööretel jälle momenti pole.

Lihtne lahendus oleks rihmade pingutamisega ajam: lased mootoril hoo üles ja siis hakkad vähehaaval rihmu pingutama... Tapab küll rihmu, kuid palju neid käivitusi ikka tuleb. Ning valid mingid odavamad rihmadWink

Või paned hüdroajami (pump ja mootor, lisaks tagasivoolule käsikraan).

Otseveoga seda ajamit ilma elektristarterita vist käima ei vea...
Oma kogemustest võin õelda, et niiduki mootorit ilma hoorattata (ehk terata) käima ei saa. Sae ketas oleks heaks hoorattaks küll aga kui see käivitamise ajaks mootorist lahutada, tuleb mootorile lisahooratas lisada.
............paned mootori otsa nt mootorsaani varjaatori,pöördeid lisades haagib rihma järgi ja on ka piisavalt raske et täita hooratta otstarvet.
Mul äi kasutab aastaid mingit traktori käivitusmootorid.Lõugab küll, kuid toimib.
Mul oli muidu vene UD-2 mootor kreissael peal. Asjalugu on selles et pole tööstusvoolu majapidamises ja kettsaega on suht jama üksi lõigata. Seepärast otsingi mingit bens. mootorit raamile. Ideid ma sain nüüd tänu dieslile ja v6sale. Tuleb leiutada hooratas ja rihm ülekanne. Ülekandega pole otsest probleemi.